نرگس محمدی، سخنگو و نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر، روز پنجشنبه دهم آذرماه در نامهای سرگشاده از داخل زندان خطاب به پارلمان اروپا نوشت: «آنچه این روزها جهان شاهد است، اعلام گذار مردم ایران از جمهوریاسلامی است.»
وی جمهوری اسلامی را یک «نظام استبدادی دینی و زنستیز» توصیف کرد و از پارلمان اروپا خواستار اعمال فشار حداکثری بر حکومت ایران برای تحقق و استحکام جامعه مدنی و تضمین حقوق بشر شد.
نرگس محمدی تاکید کرده است که حمایت پایدار دولتهای جهان میتواند پشتوانه حرکت مردم ایران برای «شکست استبداد» و تحقق آزادی و دموکراسی باشد.
این فعال حقوق بشر برخی از کشورهای جهان را متهم کرد که با بیاعتنایی نسبت به خواسته مردم ایران، همواره به دنبال منافع اقتصادی خود بودهاند و موضوع حقوق بشر را به عنوان «یک امر دست چندم» در مواجهه با جمهوری اسلامی تلقی کردهاند.
نرگس محمدی خطاب به نمایندگان پارلمان اروپا در بروکسل نوشته است: «جهان نمیتواند تردید کند که مردم ایران برای تحقق دموکراسی و دستیابی به زندگی انسانی از هر ابزار اجتماعی٬ سیاسی و مدنی استفاده کردند و هزینههای سنگینی پرداختند، اما حکومت سرسختانه در مقابل مطالبات به حق مردم دست به سرکوب و خشونت و کشتار زد.»
طی بیش از ۷۰ روزی که از اعتراضهای سراسری در ایران میگذرد، رهبران شماری از کشورهای غربی از جمله آلمان و فرانسه از معترضان حمایت کردهاند و از جمهوری اسلامی خواستار رعایت موازین حقوق بشری و احترام به حق برگزاری تجمعات مسالمتآمیز شدهاند.
اتحادیه اروپا ۲۳ آبانماه نیز تحریمهایی را علیه دهها مقام و چند نهاد جمهوری اسلامی به دلیل دستداشتن در سرکوب گسترده معترضان در ایران وضع کرد.
علاوه بر اینها، شورای حقوق بشر سازمان ملل یک هفته پیش قطعنامهای را تصویب کرد که به موجب آن یک کمیته حقیقتیاب برای بررسی وقایع اخیر ایران تشکیل خواهد شد.
نرگس محمدی در نامه سرگشاده خود خطاب به نمایندگان پارلمان اروپا نوشته است «صدای من را به عنوان یک فعال حقوق بشر و زنی میشنوید که از ۲۹ سال پیش در عرصه فعالیت دانشجویی، زنان و حقوق بشر در ۱۲ نهاد مدنی فعالیت کرده و به موجب فعالیت مدنی خشونتپرهیز تاکنون ۱۳ بار بازداشت و در مجموع به ۳۴ سال زندان و ۱۵۴ ضربه شلاق محکوم شدهام.»
این فعال حقوق بشر با بیان اینکه هفت سال از عمر خود را در زندان گذرانده و هنوز هشت و سال و نیم دیگر از حکم حبس او باقی مانده است، تاکید کرد که ذرهای احساس پشیمانی و تردید ندارد و به پیروزی یقین دارد.
نرگس محمدی که هماکنون در زندان اوین به سر میبرد، در همه سالهای گذشته از داخل زندان نیز به فعالیتهای مدنی و مسالمتآمیز خود ادامه داده است.
مخالفت با اعدام، حمایت از خانوادههای کشتهشدگان اعتراضهای سراسری، دفاع از زندانیان سیاسی، انتقاد از حبس در سلول انفرادی، شرح شکنجههای جسمی و روحی زندانیان، و اطلاعرسانی درباره وضعیت زندانها از جمله فعالیتهای نرگس محمدی در سالهای اخیر بوده که در دادگاه مبنای صدور حکم زندان و شلاق برای او قرار گرفته است.