تحقیقات جدید نشان میدهد که تولهای که در سیبری کشف شده، توله سگ نیست، بلکه یک بچه گرگ است.
به گزارش سایت علمی «لایو ساینس»، در یک مطالعه جدید که با هدف درک اهلی کردن سگها، صورت گرفته بود، پژوهشگران ژنوم این توله را همراه با ژنوم ۷۲ گرگ باستانی مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.
این توله در سال ۲۰۱۸ در یخهای سیبری یافت شده و از آن زمان اصل و نصبش مورد بحث دانشمندان بوده است. این توله که نام مستعار «دوگور» به آن داده شده، کاملاً سالم، با خز نرم و نازک و سبیلهایی که بر اثر یخ زدن نشکسته بود، پیدا شد.
در ابتدا دانشمندان نمیتوانستند تشخیص دهند که آیا این موجود توله سگ است یا گرگ، اما تجزیه و تحلیلهای جدید ثابت کرد که توله گرگ است و با سگهای اولیه ارتباط نزدیکی ندارد.
آندرس برگستروم، دانشآموخته فوق دکترا در ژنومیک باستانی در مؤسسه فرندیس کریک در لندن، به لایو ساینس گفت: «ما میدانیم که سگها اولین حیواناتی بودند که در عصر یخبندان اهلی شدند.»
ولی او اشاره کرد که جنبههای دیگر اهلیسازی آنها برخی از اسرار بزرگ پیش از تاریخ بشر است.
آقای برگستروم افزود: «ما نمیدانیم در کجای دنیا این اتفاق افتاده است. ما نمیدانیم [اهلی کردن سگها] توسط چه گروه از انسانها انجام شده و آیا یک بار یا چندین بار رخ داده است.»
ژنوم ۷۲ نمونه گرگ مورد مطالعه، یک دوره یکصد هزار ساله ماقبل تاریخ را در مناطقی در اروپا، سیبری، و شمال غربی آمریکای شمالی را پوشش میدادند. ژنومها نشان دادهاند که گرگها در طول عصر یخبندان با جمعیتی همخون در سراسر جهان رو به افزایش بودند.