بازماندگان مرگبارترین زلزله مراکش در بیش از شش دهه گذشته که بیش از دو هزار کشته و نزدیک به دو هزار و ۵۰۰ مجروح بر جای گذاشته است، روز یکشنبه برای یافتن غذا، آب و سرپناه تلاش کردند.
دولت مراکش اعلام کرد که اقدامات فوری برای رسیدگی به این فاجعه از جمله تقویت تیم های جستجو و نجات، تامین آب آشامیدنی و توزیع غذا، چادر و پتو در اولویت قرار دارد.
- کمکهای خارجی
ایالات متحده تیمی از کارشناسان بلایای طبیعی خود را برای ارزیابی وضعیت، شناسایی نیازهای بشردوستانه برآورده نشده و همکاری با دولت مراکش برای شناسایی حمایت بیشتر به مراکش اعزام کرد. یک مقام آمریکایی گفت که آنها روز یکشنبه وارد منطقه شدند.
فرانسه گفت در انتظار درخواست رسمی مراکش برای کمک است. امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه در نشست سران گروه ۲۰ در دهلی نو گفت: «فرانسه آماده ارائه کمک به مراکش است.»
از دیگر کشورهایی که کمک ارائه می دهند، می توان به ترکیه اشاره کرد، کشوری که زمین لرزههای ماه فوریه در آن بیش از ۵۰ هزار کشته بر جای گذاشت.
اسپانیا هم گفت که روز یکشنبه یک درخواست رسمی از مراکش برای کمک دریافت کرده و تیمی متشکل از ۵۶ امدادگر و چهار سگ ردیاب وارد این کشور شدهاند.
قطر نیز گفت که تیم جستجو و نجات این کشور عازم مراکش شده است.
کارولین هولت، مدیر عملیات جهانی فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ و جمعیتهای هلال احمر به رویترز گفت: «دو تا سه روز آینده برای یافتن افراد گرفتار در زیر آوار حیاتی خواهد بود.»
به گفته سازمان جهانی بهداشت بیش از سیصد هزار نفر از این فاجعه آسیب دیدهاند.
پاپ فرانسیس ضمن اعلام هبستگی با مردم مراکش برای قربانیان دعا کرد.
مراکش سه روز عزای عمومی اعلام کرد و پادشاه محمد ششم خواستار برگزاری نماز برای کشتهشدگان در مساجد سراسر این کشور شد.
این زمینلرزه با بزرگای ۶.۸ که کانون آن در ۷۲ کیلومتری جنوبغربی مراکش گزارش شده است، بزرگترین زمینلرزه مراکش در ۱۲۰ سال گذشته و مرگبارترین زمینلرزه در بیش از شش دهه گذشته به شمار میآید.
شهر قدیمی مراکش به دلیل فروریختن منارههای مساجد آسیب زیادی دید. تصاویر منتشرشده در فضای مجازی نشان میدهد که شهر مراکش، چهارمین شهر بزرگ مراکش و از جاذبههای محبوب گردشگری جهان، آسیبهای زیادی را متحمل شده است.
در قلب شهر قدیمی مراکش، که با مسجدها، قلعهها، بناهای قرون وسطایی، و کاشیکاریهای زیبایش معروف است، بخشهایی از مناره یک مسجد در میدان معروف جامعالفنا، شلوغترین میدان در قاره آفریقا، فرو ریخته است.