لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۱۳

ادامه فشارها بر معلمان و فعالان صنفی فرهنگیان در ایران؛ سارا سیاهپور به دادسرای انقلاب احضار شد


سارا سیاه‌پور فعال صنفی معلمان. آرشیو
سارا سیاه‌پور فعال صنفی معلمان. آرشیو

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران از ادامه فشار بر معلمان و فعالان صنفی معلمان خبر داد.

به گزارش کانال تلگرامی این تشکل سراسری معلمان ایران، شعبه ۲۱ دادسرای انقلاب اسلامی کرج، در ابلاغیه‌ای سارا سیاهپور، معلم و فعال صنفی معلمان در استان البرز، را به اتهام «تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی» به دادگاه احضار کرده است.

این ابلاغیه روز ۸ مرداد به صورت الکترونیکی به سارا سیاهپور ابلاغ شده است. این معلم و فعال صنفی معلمان پیش از این در سال‌های ۹۶، ۹۷ و ۱۴۰۱ با برخوردهای امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی مواجه شده است.

به گفته این شورا، این معلم و فعال صنفی معلمان در دی سال ۱۴۰۱ در پرونده جدیدی در شعبه‌ ۱۵ دادگاه انقلاب استان تهران با ریاست قاسم صلواتی به اتهام «اجماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت» به ۵ سال و با اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به یک ‌سال زندان محکوم شد.

بر اساس این گزارش، این رای در تاریخ اسفند همان سال در دادگاه تجدید نظر و سپس دیوان عالی کشور تایید شد. پس از آن نیز به دستور پلیس فتای استان البرز، حساب‌های بانکی سارا سیاهپور و خواهر او در اسفند سال گذشته مسدود و تلفن شخصی وی هم قطع شد.

  • بلاتکلیفی علیرضا مرداسی در زندان شیبان اهواز

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران همچنین به نقل از منابع حقوق بشری گزارش داد که علیرضا مرداسی، معلم و متهم سیاسی، به رغم گذشت نزدیک به یک سال از زمان بازداشت، همچنان بلاتکلیف در زندان شیبان اهواز است.

بر اساس این گزارش، آقای مرداسی دچار مشکلات جسمانی مانند بیماری ریوی بوده و از دریافت رسیدگی مناسب پزشکی محروم است.

این معلم پیشتر از بابت اتهامات «افساد فی‌الارض» و «بغی» تفهیم اتهام شده، اما تاکنون دادگاهی برای او تشکیل نشده است.

در حال حاضر شماری از بازداشت‌شدگان سالیان اخیر به «بغی» متهم شده است که می‌تواند منجر به صدور حکم اعدام برای آنان شود. در این ارتباط، شریفه محمدی، فعال کارگری، و پخشان عزیزی، فعال مدنی، به اعدام محکوم شده‌اند. صدور چنین اتهامات و نیز احکامی، اعتراض گسترده فعالان و سازمان حقوق بشری و نیز اتحادیه های صنفی در جهان را به دنبال داشته است.

بیش از ۱۰ هزار امضا با درخواست برای آزادی رسول بداقی

بیش از ۱۰ هزار معلم، فعال صنفی، و کارگر با امضای نامه‌ای خواستار آزادی رسول بداقی، معلم و فعال صنفی زندانی، شدند.

در این نامه که از سوی «کمپین آزادی رسول بداقی» نوشته شده، آمده است که این معلم و فعال صنفی معلمان از زمان بازداشت در ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱، تنها چهار روز برای شرکت در مراسم خواستگاری دخترش به مرخصی آمده و تمام این مدت را در زندان گذرانده است.

امضاکنندگان نامه با اشاره به بیش از دو سال حبس آقای بداقی یادآور شدند که تلاش وکلایش برای آزادی‌ او با رد اعاده دادرسی در دیوان عالی کشور بی‌نتیجه مانده و اخیرا نیز تماس‌های تلفنی او محدود شده است.

آنها در بیانیه مشترک خود خواستار آزادی رسول بداقی شدند و او «رسول معلمان ایران» نامیدند.

به نوشته هرانا، رسول بداقی، بازرس کانون صنفی معلمان و عضو شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان، در فروردین ۱۴۰۱ در دادگاه انقلاب اسلامی تهران از بابت اتهام «اجتماع و تبانی» به ۴ سال حبس و به اتهام «فعالیت‌های تبلیغی علیه نظام» به تحمل یک سال حبس و به عنوان مجازات تکمیلی به ممنوعیت خروج از کشور و منع اقامت در تهران و تمام استان‌های هم‌جوار به مدت ۲ سال محکوم شد.

پس از آن نیز در اوایل خرداد همان سال محکومیت او در دادگاه تجدیدنظر تایید شد.

این فعال صنفی معلمان دوباره در آبان ۱۴۰۱ در دادگاه انقلاب اسلامی تهران از بابت «اتهام اجتماع و تبانی» به ۴ سال و ۶ ماه حبس و بابت اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس محکوم و به مدت دو سال از فعالیت و عضویت در گروه ها و خروج از کشور منع شد.

انجمن صنفی فرهنگیان خراسان شمالی: قهر و بند و توبیخ و اخراج و جریمه و انفصال  و تهدیدهای گوناگون ، پاسخ حق طلبی معلمان دلسوز نیست.

در حال حاضر، او در زندان اوین در حال تحمل دوران محکومیت خود است. همزمان شمار دیگری از فعالان صنفی معلمان به اتهام‌های امنیتی زندانی هستند. شمار دیگری از معلمان هم از کار اخراج شده‌اند.

در همین ارتباط، انجمن صنفی فرهنگیان خراسان شمالی در بیانیه‌ای ضمن درخواست آزادی رسول بداقی، خواستار پایان تمام برخوردهای قهرآمیز با فعالان صنفی فرهنگی شد و تاکید کرد: «قهر و بند و توبیخ و اخراج و جریمه و انفصال و تهدیدهای گوناگون ، پاسخ حق طلبی معلمان دلسوز نیست.»

  • تایید حکم اخراج فرمیسک فتاحی، معلم اهل مریوان

شبکه حقوق بشر کردستان خبر داد که دیوان عدالت اداری حکم اخراج فرمیسک فتاحی، معلم اهل مریوان، را که پیشتر از سوی هسته مرکزی گزینش اداره آموزش و پرورش صادر شده بود، تایید کرد.

بر اساس این گزارش، خانم فتاحی که سابقه ۱۴ سال مربی‌گری و مدیریت در پیش‌دبستانی و مدارس ابتدایی شهرستان مریوان را دارد، در اسفند ۱۴۰۱ از سوی هسته مرکزی گزینش اداره آموزش پرورش از کار اخراج شده بود. در ابلاغیه این حکم قید شده بود که او «واجد شرایط انتخاب اصلح شناخته نشده» و بر همین اساس با استخدام وی موافقت نشده است.

او طی سه سال گذشته بارها به گزینش اداره کل آموزش و پرورش استان کردستان احضار و در مورد «هواداری از مکتب قرآن» بازجویی شده بود. به نوشته وب‌سایت «مکتب قرآن»، پیشینه این مکتب به سال۱۳۵۶ باز می‌گردد که احمد مفتی‌زاده، مدرسه قرآن را تاسیس کرد که بعدا به مکتب قرآن تغییر نام یافت.

به گفته شبکه حقوق بشر کردستان، اخراج این معلم پس از ۴ بار بازجویی در مورد این اتهام از سوی گزینش آموزش و پرورش انجام شده است.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران نیز در این مورد اشاره کرد که اخراج معلمان در شهرهای کردنشین «در شکل گسترده‌ای در شرف انجام است و پرونده صدها معلم به هیات‌های تخلفات و گزینش ارجاع شده است تا تکرار دهه‌ ۶۰ را در این منطقه شکل دهند.»

XS
SM
MD
LG