مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری در آمریکا گزارش داد که ۲۱ مورد ابتلا به آبله میمون را در ۱۱ ایالت شناسایی کرده است و انتظار می رود این تعداد افزایش یابد.
بررسیهای ژنتیکی نشان داده است که دو بیمار نسخههایی از ویروس را دارند که به نظر میرسد از یک مورد آبله میمونی که سال گذشته در تگزاس شناسایی شد، تکامل پیدا کرده باشد.
از ۱۷ بیماری که این نهاد بهداشتی اطلاعات دقیقی در مورد آنها به دست آورده است، همه به جز یک نفر، مردانی هستند که با مردان دیگر رابطه جنسی داشتهاند. ۱۴ نفر در سه هفته پیش از شروع علائم بیماری به کشورهای دیگر سفر کرده بودند.
سه نفر از مبتلایان، سفر خارجی نداشتهاند و تا جایی که میدانند با فرد مبتلا نیز در ارتباط نزدیک نبودهاند. از همین رو، جنیفر مک کویستون از مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا به خبرنگاران گفت که ممکن است انتقال ویروس در سطح جامعه نیز در حال وقوع باشد.
مقامات بهداشتی آمریکا تلاش برای ردیابی تماس را سرعت بخشیدهاند و در مجموع حدود ۴۰۰ نفر را که با ۱۳ بیمار در تماس بودهاند شناسایی کردهاند که آنها نیز در خطر ابتلا به آبله میمون قرار دارند.
سازمان بهداشت جهانی گفته است که افزایش ناگهانی موارد ابتلا به آبله میمون در کشورهای خارج از آفریقا نشان میدهد این ویروس مدتها در اروپا در حال پخش بود بدون آنکه شناسایی شود.
موارد ابتلا به آبله میمون در سراسر جهان این هفته به شدت افزایش یافت و تا روز جمعه به ۸۰۰ مورد تأیید شده یا مشکوک نزدیک شده بود. انتشار این ویروس به دستکم ۳۱ کشور خارج از آفریقا - جایی که بیماری در آنجا بومی شده است- زنگ خطر را برای دانشمندان و مقامات بهداشت عمومی به صدا درآورده است.
بریتانیا که بیشترین موارد ابتلا را ثبت کرده است، از بیماران خواسته است تا زمانی که علائم آنها ادامه دارد از داشتن رابطه جنسی خودداری کنند و تا هشت هفته پس از آن از کاندوم استفاده کنند. همچنین ارتباط با حیوانات خانگی و سایر حیوانات را که ممکن است مبتلا شوند محدود کنند.
در ایران نیز، موارد مشکوکی از ابتلا به آبله میمون گزارش شده است اما هر بار قطعی بودن ابتلا رد شد.
آبله میمون به مرزهای ایران نزدیک شده است و امارات متحده عربی تاکنون هشت مورد ابتلا به این بیماری را گزارش داده است.
شناسایی آبله میمون نیازمند سیستم پایش قوی است که شماری از کارشناسان بهداشتی نسبت به قابلیت ایران در این رابطه ابراز تردید کردهاند.
مقامات بهداشتی ایران گفتهاند که شناسایی ویروس در انستیتو پاستور تهران انجام میشود.
دکتر راج پنجابی، مدیر ارشد امنیت بهداشت جهانی کاخ سفید به نیویورک تایمز گفته است که تاکنون مقامات بهداشتی حدود هزار و ۲۰۰ دز واکسن و ۱۰۰ دوره درمانی را به هشت ایالت آمریکا تحویل دادهاند.
پل چاپلین، مدیر اجرایی شرکت دانمارکی «باوارین نوردیک»، تولیدکننده واکسن آبله میگوید حدود هزار دز از واکسن موسوم به Jynneos که از آبله میمون نیز محافظت میکند در دسترس مقامات بهداشتی آمریکا است اما هزاران دز دیگر را نیز طی هفتههای گذشته تحویل داده است. او گفت در مجموع، آمریکا حدود یک میلیون دز واکسن در اختیار دارد.
افراد مبتلا به آبله میمون حتی چند روز پس از ابتلا میتوانند واکسن بزنند. همچنین میتوانند یکی از دو داروی تأیید شده برای درمان آبله، «تکوویریمات» و «برینسیدوفوویر» را که سرعت انتشار ویروس را کند میکنند مصرف کنند.