مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، روز جمعه ۲۷ مرداد، با اشاره به انجام پیشثبتنام برای دوازدهین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، برگزاری انتخابات مجلس و ریاستجمهوری، با همان روشها و سیاستهای گذشته، را برای حل مشکلات مردم و برونرفت کشور از بحرانهای موجود «بیفایده» دانست.
امام جمعه اهل سنت زاهدان و رئیس شورای هماهنگی مدارس علوم دینی اهل سنت سیستان و بلوچستان در مراسم نماز جمعه این هفته «تغییر در نگاهها و سیاستها» و نیز «تحولات ژرف به نفع مردم» را راهحل مشکلات ایران دانست.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر امامجمعه زاهدان، او اشاره کرد که «با وجود این که انتخابات برگزار شدهاند و دولت و مجلس وجود دارند اما متاسفانه شاهد افزایش بحرانها در کشور هستیم و ملت دچار مشکلات و بنبستهایی است که پایان ندارند و روزبهروز به این مشکلات افزوده میشود.»
مولوی عبدالحمید از زمان کشتهشدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد تاکنون تقریبا هر هفته در نماز جمعههای شهر زاهدان به انتقاد از جمهوری اسلامی پرداخته است.
او در برخی از انتقادهایش، از جمله رهبر جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران را مسئول وضعیت جاری در ایران خوانده و خواستار برابری حقوق همه ایرانیان فارغ از دین، نژاد، قومیت، و جنسیتشان شده است.
امام جمعه اهل سنت زاهدان روز جمعه در سخنانش، با طرح این پرسش که «آیا اگر مجلس و دولت جدیدی روی کار بیاید، این مشکلات و بنبستها برطرف میشوند؟» اضافه کرد که «اگر تکرار مکررات باشد و همان مجلس تکرار شود و همواره بر مشکلات افزوده شود که فایدهای ندارد.»
وی افزود: «آیا آیندۀ روشنی وجود دارد که بگویند با انتخاب مجلس یا دولت جدید، زندگی برای مردم راحت میشود؟ اما اگر افق روشنی نیست و با انتخاب مجلس جدید وضعیت کمافیالسابق باشد و حداکثر فعالیت یک نماینده در آب و نان و بنزین و آسفالت جادهها خلاصه شود که همۀ اینها از وظایف دولت است، این فایدهای ندارد.»
امام جمعه اهل سنت زاهدان در بخش دیگری از سخنانش گفت: «اگر قرار بر این باشد کمافیالسابق اقوام را وارد انتخابات مجلس کنند و برای نان و نام باشد ... اگر دولتها هم به همین روش روی کار بیایند که یا اختیارات نداشته باشند و یا درست عمل نکنند، این فایدهای ندارد. باید فکر اساسی بشود.»
او در مورد عملکرد مجلس خبرگان هم گفت: «اگر فقط هر شش ماه جلسهای تشکیل بدهند و نظارتی بر عملکرد زیر مجموعههای رهبری که سازمانهای بزرگ و تاثیرگذاری هم هستند، نداشته باشند، این فایدهای ندارد.»
مولوی عبدالحمید از مجلس خبرگان خواست که به رهبری پیشنهاد بدهد و تاکید کرد که رهبر جمهوری اسلامی نیاز به مشورت دارد و نمایندگان مجلس خبرگان که به او نزدیک هستند باید مسائل را منتقل میکردند و مشورت میدادند.
امام جمعه اهل سنت زاهدان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به این که «عیبهای زیادی» در آمریکا، اروپا و اسرائیل وجود دارد، گفت: «گاهی اوقات کنگره آمریکا به رئیسجمهور حمله میکند یا مجلس عوام از مسئولان انتقاد میکند و آزادی بیان و قلم وجود دارد.»
رئیس شورای هماهنگی مدارس علوم دینی اهل سنت سیستان و بلوچستان همچنین با اشاره به شرایط اسرائیل گفت: «در اسرائیل که سرزمینهای فلسطین را اشغال کرده و همۀ ما معتقدیم که مرتکب ظلم بزرگی شده است، این روزها که نخستوزیر تندروی اسرائیل میخواهد اختیارات قوه قضائیه را محدود کند تمام ملت حتی نیروهای مسلح علیه این تصمیم برخاسته و اعتراض دارند و میگویند نخستوزیر میخواهد سیستم حکومتی را به سمت دیکتاتوری سوق بدهد.»
مولوی عبدالحمید اضافه کرد: «اما در عرف کشور ما، اصلا استعفا نیست. ما تا حالا ندیدهایم که نمایندگان مجلس، نمایندگان خبرگان و حتی دولت به نشانۀ اعتراض و به نفع مردم استعفا بدهند.»
وی درباره بسیاری از اقشار مختلف مردم و معترضین زندانی؛ «زنان، روزنامهنگاران، دانشگاهیان و علما» افزود: «ملت را نباید بهخاطر اعتراض زد... سرکوب ملت، کار درستی نیست.»
مولوی عبدالحمید گفت:«آیا این مردم واقعا برای آمریکا و اسرائیل کشته شده و چشمشان را برای آمریکا از دست دادهاند و افرادی که در زندان هستند برای آمریکا و اسرائیل و اروپا به زندان افتادهاند، یا اینکه مشکل دارند و گرسنه هستند و تحقیر شدهاند و با بنبست مواجه هستند؟»
او خواستار بیرون آمدن ایران از این وضعیت شد و گفت: «تحمل این وضعیت برای مردم دشوار است. باید کار به دست انسانهای شایسته و توانمند و اهل کار سپرده شود.»
در ادامه راهپیماییهای اعتراضی زاهدان، معترضان روز جمعه ۲۷ مرداد، بار دیگر پس از نمازجمعه به خیابانهای این شهر رفتند و با سردادن شعار خواستار آزادی زندانیان سیاسی شدند.
پس از کشته شدن دهها نمازگزار در «جمعه خونین» زاهدان در هشتم مهر سال گذشته، این شهر در هر جمعه پس از خطبههای غالبا انتقادی مولوی عبدالحمید، صحنه اعتراضات ضدحکومتی بوده است.
مردم در این راهپیماییها ضمن سردادن شعارها علیه سران نظام جمهوری اسلامی، بر لزوم شناسایی، معرفی و برخورد با عاملان حادثه جمعه خونین زاهدان تاکید کردهاند.