لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۱۹

دفاع رئیس سازمان انرژی اتمی ایران از فعالیت‌های هسته‌ای: جمهوری اسلامی برای پیشبرد اهدافش از کسی اجازه نمی‌گیرد


محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران - آرشیو
محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران - آرشیو

سه روز پس از اظهارات دو تن از مقام‌های جمهوری اسلامی مبنی بر این که «ایران توانایی تولید بمب اتمی را دارد»، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران اعلام کرد که جمهوری اسلامی برای پیشبرد اهدافش از کسی اجازه نمی‌گیرد.

محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، روز چهارشنبه ۲۹ تیر در جمع شماری از مدیران ارشد صنعت هسته‌ای ایران گفت: «دستاوردهای کنونی سبب اقتدار جمهوری اسلامی شده و پیام این است که جمهوری اسلامی برای پیشبرد اهداف خود از کسی اجازه نمی‌گیرد.»

محمدجواد لاریجانی، معاون پیشین بین‌الملل قوه قضائیه، ۲۶ تیر در گفت‌وگویی تلویزیونی گفته بود: «اگر ایران به این نتیجه برسد که سلاح هسته‌ای بسازد، هیچ‌ کس نمی‌تواند از آن جلوگیری کند.»

همزمان کمال خرازی، مشاور علی خامنه‌ای، نیز در مصاحبه‌ای با شبکه خبری الجزیره گفت: «ایران توانایی‌ فنی ساخت بمب هسته‌ای را دارد.»

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در ادامه سخنان خود ضمن دفاع از فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی، آنها را دستاوردهایی «افتخارآمیز» توصیف کرد.

محمد اسلامی همچنین از اقدامات جمهوری اسلامی در زمینه قطع دسترسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به دوربین‌های نظارتی این سازمان در سایت‌های هسته‌ای ایران دفاع کرد و گفت که تلاش طرف‌های غربی برای از پا درآوردن ایران با فشار حداکثری شکست خورده است.

محمد اسلامی هفتم تیرماه نیز فعالیت‌های اخیر هسته‌ای ایران را بر اساس «قانون اقدام راهبردی» دانسته و از ادامه این روند خبر داده بود.

جمهوری اسلامی از چند ماه پیش دسترسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را به اطلاعات دوربین‌های نظارتی این نهاد در مراکز هسته‌ای ایران قطع کرده است و می‌گوید تا زمانی که برجام اجرایی نشود، این اطلاعات را نزد خود نگه می‌دارد.

علاوه بر این مقام‌های جمهوری اسلامی به سوالات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره آثار اورانیوم در برخی سایت‌های اعلام‌نشده ایران نیز توضیحی نداده‌اند.

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ادامه این روند را «ضربه‌ای مرگبار» برای برجام توصیف کرده است.

این اقدامات ایران مورد انتقاد شدید آمریکا و کشورهای اروپایی طرف برجام نیز قرار گرفته است.

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در نشست خبری روز سه‌شنبه ۲۸ تیرماه، اتلاف وقت از سوی ایران برای نهائی کردن مذاکرات را نشانه عدم تمایل تهران به احیای برجام دانست و گفت زمان در حال از دست‌رفتن است.

جمهوری اسلامی ایران از اردیبهشت سال ۹۹ همزمان با سالگرد خروج دولت ترامپ از برجام، اقدامات خود را در جهت کاهش تعهداتش در چارچوب توافق هسته‌ای آغاز کرد.

راه‌اندازی سانتریفیوژهای پیشرفته، بالا بردن سقف غنی‌سازی اورانیوم و افزایش میزان ذخایر اورانیوم غنی‌شده از جمله این اقدامات است.

مذاکرات غیر مستقیم آمریکا و ایران و تلاش کشورهای اروپایی امضاکننده برجام برای احیای توافق هسته‌ای تاکنون به نتیجه‌ای نرسیده است و آخرین دور مذاکرات در قطر نیز نهم تیرماه بدون دستیابی به نتیجه پایان یافت.

با این حال آمریکا بارها تاکید کرده است که اجازه نخواهد داد ایران به سلاح اتمی دست پیدا کند.

XS
SM
MD
LG