لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۵۶

مریم میرزا خانی، برنده ۲ مدال طلای المپیاد بین المللی ریاضی


مریم میرزا خانی، برنده ۲ مدال طلای المپیاد بین المللی ریاضی
مریم میرزا خانی، برنده ۲ مدال طلای المپیاد بین المللی ریاضی

مریم میرزا خانی یکی از ایرانیان موفق خارج از سرزمین ایران است که کارنامه درخشانی را در کنار خود نشانده است.

رزونامه " یو-اس-ا-تودی"١ در بخش علوم و فضا در تاریخ پانزدهم سپتامبر ٢٠٠۵ – ٢۴ شهریور ١٣٨۴ خورشیدی - از ١٠ مغز درخشانی که به دریافت جایزه " مغز درخشان جوان" نائل آمدند؛ نام برده است. یکی از آنان، مریم میرزا خانی است.

این فهرست شامل مغزهای جوانی است که هر چند محدوده دانشی خود را در مسیر ابتکار و نوآوری بکار گرفته اند اما برای مردم ناشناس باقی مانده اند.

این ١٠ " مغز جوان درخشان" با توجه به پیشنهاد سازمان هائی که در اعطای این جایزه دخالت داشته اند، رؤسای دپارتمان های دانشگاه های مختلف و همچنین سردبیرهای نشریات علمی انتخاب شده و به دریافت جایزه نائل آمدند.

مریم میرزا خانی در ماه مه سال ١٩٧٧ در تهران بدنیا آمد و تحصیلات خود را تا اخذ مدرک لیسانس در ایران گذراند. وی لیسانس خود را در سال ١٩٩٩ میلادی – ١٣٧٧ خورشیدی - در ریاضیات از دانشگاه صنعتی شریف در تهران بدست آورد، اما قبل از آن جوائز درخشانی را در رشته ریاضی در چهارچوب مسابقات بین المللی از آن خود کرده بود.

مریم در سال ١٩٩۴ جایزه مدال طلای المپیاد ریاضی را در هنگ کنگ بدست آورد، مسابقه ای که وی از ۴٢ امتیاز توانسته بود ۴١ امتیاز را از آن خود کند. اما در سال بعد از آن، یعنی در سال ١٩٩۵ بود که در یک مسابقه بین المللی دیگر در ریاضیات و این بار در کانادا، مریم میرزا خانی توانست از ۴٢ امتیاز، ۴٢ امتیاز بدست آورد!. موفقیت درخشانی که وی را در کنار ١۴ برنده دیگر، برندگانی که آنان نیز ۴٢ امتیاز آورده بودند؛ قرار داد و دومین مدال طلا را برایش دست و پا کرد.

مریم میرزا خانی آنگاه به آمریکا آمد و توانست دکترای خود را در رشته ریاضیات در سال ٢٠٠۵ میلادی - ١٣٨۴ خورشیدی - از دانشگاه هاروارد دریافت کند.

مریم میرزا خانی اکنون در سمت استاد میهمان با استفاده از بورس پژوهشی " کلی"٢ در دپارتمان ریاضیات دانشگاه پرینستون- یکی از دانشگاه های صاحب نام آمریکا - سرگرم تحقیق و تدریس است. وی کار آکادمیک خود را در این دانشگاه تنها هنگامی که ٣٣ سال داشت، شروع کرد. اما قبل از آن، مریم میرزا خانی هنگامی که ٣١ سال داشت، کار آکادمیک خود را به عنوان استاد ریاضیات در دانشگاه استانفورد شروع کرده بود.

مریم میرزا خانی علاوه بر جوائزی که در مسابقه های بین المللی دریافت کرده است، جوایزی نیز در چهارچوب اهدای بورس مریت در دانشگاه هاروارد، انستیتوی پژوهشی کلی و بورس دیگری در انستیتوی تئوری های فیزیک و ریاضی بدست آورده است.

مریم میرزا خانی علاوه بر کار آکادمیک خود در رشته ریاضیات بطور مرتب در سخنرانی هائی که در چهارچوب فیزیک-ریاضی-هندسه است؛ نیز شرکت می کند تا از تحقیقات خود در این رشته ها برای آکادمیسین ها و دانشجویان سخن بگوید.

١USA Today

٢Clay research fellow

برای تهیه این زندگی نامه از منابع گوناگون از جمله منابعی که در ذیل آورده می شود، استفاده شده است:

۱Wikipedia

۲Iranian Science and Technology/Sptember 2006


XS
SM
MD
LG