متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، تأکید کرد که تحریمهای آمریکا علیه ایران هیچگاه شامل دارو نشده و هماکنون نیز نمیشود.
رسانههای ایران ۱۶ اسفند گزارش کردند که دادگاه حقوقی روابط بینالملل تهران حکم توقیف یک محموله نفت آمریکایی را به نفع بیماران پروانهای صادر کرده است.
در شکایتی که گفته میشود از سوی این بیماران به دادگاه ارائه شده بود، وکیل استدلال کرده بود که تحریمهای آمریکا باعث شده یک شرکت سوئدی از فروش داروی مورد نیاز برای درمان این بیماری به جمهوری اسلامی خودداری کند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانس خبری همین روز در پاسخ به پرسش بخش فارسی صدای آمریکا تأکید کرد که «تحریمهای ما همیشه شامل استثنا برای تدارک اقلام بشردوستانه بوده است».
او از مواد غذایی، دارو، لوازم و تجهیزات پزشکی و اقلام مورد نیاز کشاورزی بهعنوان این استثناها نام برد و گفت: «ما هیچگاه جلوی رسیدن دارو به دست مردم ایران را نگرفتهایم».
میلر اضافه کرد که این نه تنها سیاست دولت بایدن بلکه سیاستی بوده که از ابتدای وضع و اعمال تحریمها توسط دولتهای مختلف آمریکا از آن پیروی میشده است.
نفتکش «ادونتج سوئیت» که حامل پرچم جزایر مارشال و در اجاره و حامل نفت خام شرکت نفتی «شِوران» آمریکا بود، توسط نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی در هفتم اردیبهشت امسال به بهانه برخورد با یک لنج ایرانی توقیف شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا خواستار آزادی فوری نفتکش «ادونتج سوئیت» توسط دولت ایران شد.
به نظر میرسد توقیف نفتکش مذکور در واکنش به ضبط نفتکش «سوئز راجان» توسط آمریکا بود. «راجان» حامل نفت ایران بود که گفته میشود متعلق به سپاه پاسداران بود و در بهار امسال با استدلال اینکه حمل آن ناقض تحریمهای نفتی آمریکاست توقیف شده بود.
پس از ماهها توقیف در یکی از بنادر تگزاس، وزارت دادگستری آمریکا در تیر ماه دستور تخلیه و فروش آن نفت را به نفع خانوادههای قربانیان عملیات تروریستی جمهوری اسلامی صادر کرد.
در پاسخ به این پرسش که چرا ایالات متحده کشتیهای حامل اقلام ایران را ضبط میکند، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت: «هیچگاه اقلامی که از تحریم معاف بوده ضبط نشده و آنچه ضبط شده طبق قانون ایالات متحده صورت گرفته است».
میلر اضافه کرد که جمهوری اسلامی تاکنون چندین کشتی در حال تردد در آبهای خاورمیانه را بهطور غیرقانونی توقیف کرده و کماکان به اقدامات ایذایی خود ادامه میدهد.