سازمانهای اطلاعاتی غرب و شرکت مایکروسافت میگویند یک گروه هکر چینی با حمایت حکومت چین از طیف گستردهای از زیرساختهای ایالات متحده، از مخابرات گرفته تا مراکز ترابری، جاسوسی کرده است.
به گزارش رویترز، مایکروسافت روز چهارشنبه ۳ خرداد در گزارشی اعلام کرد که این کارزار جاسوسی منطقه جزیره گوام آمریکا را ـ که پایگاههای نظامی راهبردی آمریکا در آن قرار دارد ـ هدف قرار داده است.
بر اساس این گزارش هنوز مشخص نیست که چه تعداد از سازمانها تحت تاثیر این دستبرد اطلاعاتی قرار گرفتهاند، اما «آژانس امنیت ملی آمریکا» اعلام کرد که با شرکای خود از جمله کانادا، نیوزیلند، استرالیا، و بریتانیا و همچنین دفتر تحقیقات فدرال ایالات متحده شناسایی این موارد را در دستور کار خود دارد.
در حالی که هکرهای چینی به جاسوسی از کشورهای غربی معروف هستند، میتوان گفت این دستبرد اطلاعاتی یکی از بزرگترین کارزارهای جاسوسی سایبری شناخته شده علیه زیرساختهای حیاتی آمریکا است.
راب جویس، مدیر امنیت سایبری «آژانس امنیت ملی آمریکا»، نیز روز چهارشنبه در بیانیهای گفت: «این جاسوسی کار یک بازیگر تحت حمایت جمهوری خلق چین است که گویی روی زمین زندگی نمیکند ولی از ابزارهای شبکه داخلی برای فرار استفاده میکند تا هیچ ردی از خود باقی نگذارد.»
به گفته این کارشناس امنیت سایبری «شناسایی چنین تکنیکهای جاسوسی سختتر است زیرا از قابلیتهایی استفاده میکند که قبلا در محیطهای زیرساختی ایجاد شدهاند.»
گزارش مایکروسافت حاکی از آن است که برخلاف استفاده از تکنیکهای دستبرد سنتی، که اغلب شامل فریب قربانی برای پیادهسازی بایگانیهای مخرب است، این گروه سیستمهای قربانی را برای یافتن اطلاعات و استخراج دادهها آلوده میکند.
پیشتر نیز پرواز بالنهای شناسایی چین در قلمرو آمریکا جنجال آفریدند، به طوریکه آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا سفر خود را به چین لغو کرد و مدتی بعد بررسی اسناد اطلاعاتی نشان داد که بالون جاسوسی چینی ـ که در ماه فوریه توسط ایالات متحده سرنگون شد ـ حامل پنلهایی خورشیدی و یک سیستم رادار پیشرفته بود.
به گزارش واشنگتنپست، پنلهای خورشیدی این بالن توانایی تولید ۱۰ هزار وات انرژی خورشیدی را داشت و بدینوسیله این سیستم شناسایی پیچیده معروف به «رادار روزنه مصنوعی» میتوانست حتی در شب و در میان ابرها عکس بگیرد.