در دو روز گذشته موج هشتگ های #MeToo یا #من_هم توییتر را در بر گرفته و تبدیل به صدای زنان آزاردیده سراسر دنیا شده است. صدها زن با دو کلمه «من هم»، از تجربه های شخصی خود از آزار و اذیت جنسی نوشتند.
این جنبش در واکنش به رسوایی تهیه کننده بزرگ هالیوود «هاروی واینستین» که به آزار جنسی متهم شده، راه افتاد.
واینستین که پیش از این اتهامات، یکی از موفق ترین تهیه کننده های سینما بود، ناگهان همه چیز، از همسرش گرفته تا شرکتی که آن را تأسیس کرده و عضویت آکادمی اسکار را از دست داد.
روز یکشنبه، پانزدهم اکتبر، «آلیسا میلانو» بازیگر آمریکایی در توییتی نوشت :«پیشنهاد یک دوست: اگر همه زنانی که مورد آزار و اذیت جنسی قرار گرفته اند در استاتوس خود بنویسند «من هم»، وسعت این معضل به چشم خواهد آمد.»
او از هوادارانش خواست تا اگر تجربه ای با آزار جنسی داشته اند زیر پست او بنویسند «من هم».
توییت او بیش از ۳۷ هزار کامنت دریافت کرد و این هشتگ، تبدیل به ترند نخست توییتر در بریتانیا و آمریکا شد.
از چهره های شناخته شده ای چون «دبرا مسینگ» و «لیدی گاگا» که پیش از این نیز در مورد تجربه تلخ تجاوز در جوانی اش صحبت کرده تا زنان عادی با این هشتگ، تجربه خود از آزار و اذیت جنسی را با دیگران در میان گذاشتند.
حتی «خاویر مونوز» بازیگر و خواننده آمریکایی که بیشتر با نقشش در موزیکال «همیلتون» شناخته می شود این هشتگ را استفاده کرد و نوشت: «نمی دانم به عنوان یک مرد همجنسگرا این حرف معنایی دارد یا نه ولی بارها برایم اتفاق افتاده است.»
در فیس بوک نیز تا بعدازظهر دوشنبه، هفت میلیون نفر، «من هم» را به بحث گذاشتند.
«میلانو» می گوید نوشتن از «هاروی واینستین» و تجربه ای که با او داشته سخت است چرا که با همسر پیشین او دوست صمیمی است. خانم «میلانو» تأکید می کند که آزار جنسی در محیط کار منحصر به این مورد خاص نیست و زنان باید دست به دست هم بدهند و با این معضل مقابله کنند.
جنبش «من هم» زنان فرانسوی را نیز درگیر کرد. «انیس دنت»، تهیه کننده رادیو نوشت: «اولین کارآموزی روزنامه نگاری که در پاریس داشتم ۱۸ سالم بود. سردبیر مرا علی رغم خواسته ام بوسید. او تازه بچه دار شده بود.»
«امانوئل ماکرون» رئیس جمهوری فرانسه در نخستین مصاحبه اش با تلویزیون ملی فرانسه گفت که با پس گرفتن نشان «لژیون دونوار» که در سال ۲۰۱۲ و پس از اهدای جوایز اسکار به فیلم فرانسوی «آرتیست» به تهیه کنندگی شرکت واینستین به او داده شد، موافق است.
تعدادی از فعالان ایران حقوق زنان هم از ایرانی ها خواسته اند تا با پیوستن به این جنبش، بدون احساس شرم و گناه تجربه خود از آزار و اذیت جنسی را با دیگران به اشتراک بگذارند.