همزمان با اعلام برخی منابع غیررسمی مبنی بر افزایش شدید مراجعه مردان به کلینیکهای زیبایی، دبیر انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران گفته است: «حدود ۲۰ درصد» عملهای زیبایی در ایران، مربوط به مردها است.
روزنامه «همشهری»، وابسته به شهرداری تهران به نقل از متصدی یکی از مراکز «زیبایی» واقع در شمال پایتخت، در شماره امروز یکشنبه نوزدهم شهریور ماه نوشته است: «مراجعه آقایان» به این مرکز بیشتر برای (کاشت مو، بوتاکس، کاشت ریش و سبیل و زاویه صورت بهخصوص زاویه فک) است.
این متصدی مرکز زیبایی در شمال تهران، با اعلام اینکه گرایش آقایان به «بوتاکس» در سالهای اخیر «خیلی زیاد شده» و تفاوتی با آمار خانمها ندارد، افزوده است: اما مراجعه آنها برای «زاویهسازی صورت» بهخصوص زاویه فک اگر به اندازه خانمها نباشد، «کمتر از آنان نیست.»
سازمان نظارت بر غذا و دارو آمریکا آبانماه ۱۴۰۰ هشدارهای جدیدی را روی بستهبندی پروتزهای پستان قرار داد تا بیماران از «خطرات احتمالی» آنها پیش از جراحی، آگاه کند.
اگرچه آمار رسمی از تعداد دقیق مردانی که برای «زیبایی» عمل جراحی انجام میدهند در دسترس نیست، اما به نوشته روزنامه همشهری، «برخی آمارهای غیررسمی» میگویند که جراحی زیبایی مردان در ایران طی ۵ سال اخیر «۱۰ برابر» شده است.
بر این اساس، نظرسنجیها از مطبهای جراحان زیبایی و نیز مشاهدات میدانی، نشان میدهد که «تقریبا از هر ۵ نفری که برای جراحی بینی به پزشک مراجعه میکنند، دستکم ۲ نفر آقا هستند.»
از سوی دیگر، علیرضا صابری، دبیر انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران نیز در پاسخ به این سؤال که مردها در ایران چند درصد از جامعه آماری جراحیهای زیبایی را تشکیل میدهند و بیشتر سمت کدام عملها میروند، توضیح میدهد: حدود ۲۰ درصد عملهای زیبایی در ایران مربوط به مردها است.
بهگفته این فوقتخصص جراحی پلاستیک، گرایش بیشتر مردها به «عمل زیبایی صورت» مانند «لیفت صورت» و «لیفت پیشانی» است و «جراحی بینی» و بعد از آن «ژنیکوماستی» است. ژنیکوماستی، یک بیماری رایج در مردان است که با بزرگشدن بافت سینه همراه میشود.
رواج گسترده مراجعه زنان و مردان در ایران به کلینیکهای زیبایی نسبت به دهههای گذشته، سبب شده تا این فرایند به مجموعه فعالیتی پر سود و جذاب برای غیر ایرانیان نیز تبدیل شود.
خبرگزاری دولتی «ایسنا» آذرماه ۱۴۰۰ با انتشار مطلبی با عنوان «عراقیها در ایران چقدر خرج میکنند؟» به بررسی آمار حضور گردشگران عراقی در ایران پرداخته بود. طبق این گزارش، عراقیها بین اتباع خارجی که به ایران سفر میکنند، بیشترین زمان را در کشور میگذراند. این گزارش در ادامه آورده بود: بعد از زیارت، گردشگران عراقی بیشتر برای درمان به خصوص «جراحی پلاستیک» به ایران سفر میکنند.