لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۰۹

معامله تسلیحاتی آمریکا با متحدان خاورمیانه


چاک هیگل، وزیر دفاع آمریکا
چاک هیگل، وزیر دفاع آمریکا
روزنامه نیویورک تایمز گزارش داه است انتظار می رود وزارت دفاع ایالات متحده موافقت نامه ١٠ میلیارد دلاری فروش تجهیزات نظامی و اسلحه به اسراییل، عربستان سعودی و امارات متحده عربی را طی هفته جاری امضا کند.

بنا به گزارش این روزنامه «فروش انواع موشک، هواپیماهای جنگی و تجهیزات ویژه حمل و نقل نیروهای نظامی بخشی از این موافقت نامه است که به هدف کمک به این کشورها برای مواجه با تهدیدهای آتی ایران امضا می شود».

چاک هیگل، وزیر دفاع ایالات متحده در سفر یک هفته ای اخیر خود به منطقه خاورمیانه در مورد جزئیات این قرارداد با مقامات این کشورها مذاکرات محرمانه داشته است. نمایندگان کنگره ایالات متحده گفته اند این موافقت نامه فروش اسلحه یکی از بزرگترین توافق نامه های نظامی آمریکا پس از قرارداد ٢۹ میلیارد و ۵ میلیون دلاری فروش هواپیمای F-15 در سال ٢٠١٠ به عربستان سعودی محسوب می شود.

آقای هیگل در طی سفر خود به اسراییل مفاد این موافقت نامه تسلیحاتی را با موشه یالون، جانشین ایهود باراک نهایی می کند. وی همچنین در سفر اواخر هفته آینده خود به عربستان سعودی و امارات متحده عربی متن نهایی قرارداد فروش اسلحه به این دو کشور را امضا خواهد کرد.

نیویورک تایمز می نویسد یکی از اهداف عقد چنین توافق نامه نظامی این بود که اطمینان حاصل شود اسراییل از توانمندترین نیروهای مسلح منطقه برخوردار باشد تا بتواند با انواع تهدیدها، از جمله خطر ایران مقابله کند. لئون پانه تا، وزیر دفاع پیشین ایالات متحده سال گذشته طی چندین بار با مقامات اسراییلی مذاکره کرده و بیش از هجده بار در مورد جزئیات این توافق نامه تسلیحاتی تلفنی بحث و گفتگو کرده بوده است. بنا به گزارش این روزنامه آمریکایی، پرزیدنت اوباما نیز در طی سفر ماه گذشته خود به اسراییل، به مقامات آن قول داده بود تا با ارائه فن آوری نظامی پیشرفته به حفظ امنیت این کشور کمک کند.

عربستان سعودی و امارات متحده عربی نیز دو شریک نظامی مهم ایالات متحده در منطقه هستند و تجهیز آن ها به سلاح های پیشرفته اهمیت بسیاری برای واشنگتن دارد. با وجودی که مقامات وزارت دفاع ایالات متحده از ذکر ویژگی ها و نوع موشکی که به امارات متحده عربی و عربستان سعودی فروخته خواهد شد، خودداری کرده اند اما همه طرفihd خریدار تجهیزات نظامی ایالات متحده با مشورت و آموزش کارشناسان نیروهای هوایی آمریکا و تحت نظارت آن ها از این موشک ها استفاده خواهند کرد.

نیویورک تایمز گزارش داده است یکی از چالش های عمده پیش روی مقامات دولت آمریکا فروش سلاح ها و تجهیزات نظامی برای رویارویی با چالش های امنیتی پیش روی اسراییل به صورتی بوده است که عقد این توافق نامه در اذهان جهانیان به عنوان مهر تاییدی برای سرعت بخشیدن به حمله نظامی یک جانبه اسراییل به تاسیسات اتمی تهران محسوب نشود.

یک مقام بلندپایه دولت ایالات متحده به این روزنامه گفته است هدف «این بود که نه تنها توانایی های (نظامی) اسراییل تقویت شود بلکه شرکای ما در خلیج فارس نیز از تجهیزات نظامی پیشرفته برخوردار باشند تا بتوانند با تهدید ایران مواجه شوند و در نهایت برای رویارویی با انواع تحولات احتمالی، شبکه بزرگتری از تجهیزات هماهنگ در اطراف منطقه فراهم باشد».
XS
SM
MD
LG