لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۱۸

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: هیچ‌کس حاضر نیست مسئولیت «گشت ارشاد» را قبول کند


نافرمانی مدنی در مقابله با حجاب اجباری
نافرمانی مدنی در مقابله با حجاب اجباری

یک نماینده مجلس شورای اسلامی با انتقاد از بازگشت گشت ارشاد به خیابان‌ها، آن را سیاستی نادرست خواند و گفت که رفتار برخی مسئولان حکومت ایران «در جهت براندازی نظام جمهوری اسلامی» است.

به گزارش پایگاه خبری جماران در روز یک‌شنبه یکم مرداد، جلیل رحیمی جهان‌آبادی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، از «مسئولان» خواست «رفتارهای مخرب، غیرعقلانی، و توهین‌آمیز» را که «به رابطه بین حاکمیت و مردم لطمه وارد می‌کند» کنار بگذارند.

رحیمی جهان‌آبادی با تأکید بر این که «هیچ کسی حاضر نیست مسئولیت گشت ارشاد را قبول کند»، گفت که این امر «نشان می‌دهد که این سیاست درستی نیست.»

این نماینده مجلس با بیان این که «عقلانیتی پشت این رفتارها وجود ندارد»، گفت دیروز در میدان تجریش «لشکرکشی» مأموران و ماشین‌های نیروی انتظامی را مشاهده کرده که بر اثر آن «تردد مردم و خودروها دچار مشکل بود.»

او جامعه ایران پیش از انقلاب ۵۷ را «دین‌مدار» و «خداباور» توصیف کرد و با بیان این که مقامات جمهوری اسلامی باورهای دینی را «به یک جنگ و منازعه با مردم تبدیل» کرده‌اند، گفت، «احیای گشت ارشاد با هر اسم و عنوان و شیوه‌ای»، نتیجه‌اش «افزایش بی‌اعتمادی مردم»، بیشتر شدن «مهاجرت نخبگان» و «تحریک مردم برای چالش مجدد با حاکمیت» است.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی همچنین احکام دادگاه برای زنان بازیگر را «غیرعقلانی» و موجب «وهن قوه قضاییه» دانست و با اشاره به «اجبار به میت‌شویی» و «ریختن دارو به حلق» مردم ، گفت که «کشور را با پلیس نمی‌توان اداره کرد.

اعلام خبر بازگشت گشت ارشاد به خیابان‌ها که بنا بر گزارش‌های رسمی شماری از آنها «قاضی کشیک» به همراه دارند، واکنش‌های گسترده‌ای برانگیخته است. از جمله شیما قوشه، حقوقدان ساکن ایران آن را یادآور «دادگاه‌های صحرایی در جنگ‌ها و انقلاب‌ها» دانسته است.

همچنین روز شنبه و در پی صدور احکام تحقیرکننده برای چند تن از بازیگران زن به دلیل رعایت نکردن حجاب اجباری، مهدی کوهیان عضو «کمیته حمایت حقوقی و قضایی خانه سینما» از سمت خود کناره‌گیری کرد و گفت: «نمی‌خواهم آبروی اندک فرهنگی خود را در این بازی خطرناک، حداقل تا زمانی که فضای گفت‌وگوی منطقی و حقوقی و عقلانی شکل گیرد، به حراج بگذارم.»

از سویی، حسین احمدی‌نیاز، حقوقدان، لایحه «عفاف و حجاب» را «سراسر ایراد» و «خلاف قانون اساسی» دانسته و به صدای آمریکا گفته که «جمهوری اسلامی دارد بر خلاف تمام اصول حقوقی و ضوابط قانونی عمل می‌کند.»

این وکیل مدافع حقوق بشر با تأکید بر این که برخورد جمهوری اسلامی با مردم «خلاف قانون است»، تأکید کرده که «آنچه در ایران دارد اتفاق می‌افتد قانون جنگل و ناشی از ایدئولوژی رژیم است و سرکوب سیستماتیک مردم ایران است.»

XS
SM
MD
LG