تنها یک هفته بعد از پایان رایگیری حکومتی و جایگزینی پزشکیان به جای رئیسی، مسئولان جمهوری اسلامی به یکی از دغدغههای اصلی خود یعنی محدود کردن آزادی زنان بازگشتند و خواستار مقابله با «بیحجابی» شدند.
احمد علمالهدی، نماینده علی خامنهای در مشهد گفت: «اگر خانمی در چهاردیواری خانه بخواهد مقابل افراد نامحرم بیحجاب باشد باید با او کار فرهنگی کرد اما اگر همین خانم بخواهد با همین پوشش از خانه بیرون بیاید، باید در قبال او راهکار مقابله را در پیش گرفت.»
پدر همسر ابراهیم رئیسی همچنین گفت: «کشف حجاب باعث میشود زن بیحجاب اسیر شهوترانیهای جوانان شود، جامعه رو به زوال و فروپاشی برود؛ و هر استعمار و استکباری توسط مردم پذیرفته شود.»
همزمان نماینده گیلان در مجلس خبرگان هم خواستار «پرورش نیروهایی شد تا در مدارس موضوع حجاب را آموزش دهند.»
رضا رمضانی با بیان اینکه «دشمن میخواهد برهنگی و ولنگاری را در ایران رواج دهد» افزود:«سرویسهای امنیتی دنیا میخواهند ابتدا از طریق گسترش بیحجابی کشور را دچار استحاله فرهنگی کنند و بعد نظام را تغییر دهند.»
اسدالله سلیمانی، رییس انجمنی موسوم به «فعالان و متخصصان حوزه حجاب» هم یک در برنامه تلویزیونی با مطرح کردن «پوشش عفیفانه» گفت: «اگر مسئولین پای کار بیایند، ما هم با تشکلهایی که درست کردهایم میآییم و به زودی میتوانیم قطب صادرات پوششهای عفیفانه شویم.»
روز چهارشنبه ویدیویی در فضای مجازی منتشر شد که در آن فردی از پزشکیان خواهان برخورد با زنانی که تا به پوشش اجباری نمیدهند میشود و پزشکیان در پاسخ میگوید:« به جای دختران بی حجاب باید خودمان را بزنیم. اگر دخترت به حرفت گوش نکرد، چه می کنی؟ اینها هم دختران ما هستند و باید تا ابد با آنها تعامل کنیم.»
جمهوری اسلامی ۲۱ تیرماه، را «روز عفاف و حجاب» نامیده و بهانه این نامگذاری را «حمله ماموران دولت به تجمع مخالفان سیاستهای رضا شاه در مسجد گوهرشاد مشهد» قرار داده است.
پیشتر گزارشها از شهرهای مختلف حاکی از شدت گرفتن پلمب اماکن و رستورانهای پرطرفدار به بهانه رعایت نشدن حجاب اجباری مورد نظر جمهوری اسلامی توسط کارکنان و مشتریان و اعلام این پلمبها توسط حسابهای رسمی این اماکن به عموم مردم بوده است.
در پی آغاز اعتراضات به کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد در شهریور سال ۱۴۰۱ شمار بسیار زیادی از دختران و زنان ایرانی از پوشش اختیاری استفاده میکنند.
در این ارتباط، جمهوری اسلامی به رغم به کار گرفتن تمام امکانات حکومتی برای تحمیل حجاب اجباری به شهروندان همچنان با نافرمانی مدنی زنان خواهان پوشش اختیاری مواجه است و تلاشهای حکومت تاکنون بینتیجه باقی مانده است.