لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۳۸

خطیب‌زاده درباره آزادی آمریکایی‌های زندانی در ایران: پیش‌شرط نمی‌پذیریم اما در کمترین زمان قابل حل است


سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران
سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی با تأکید بر این که ایران هیچ پیش‌شرطی را در مذاکرات وین نمی‌پذیرد، درباره آزادی آمریکایی‌های زندانی در ایران گفت که این موضوع در کمترین زمان قابل حل است.

به گزارش رسانه‌های ایران، سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، روز دوشنبه چهارم بهمن در نشست خبری هفتگی خود اضافه کرد: «ایران از روز اول هیچ پیش‌شرطی را نپذیرفته است و نمی‌پذیرد و اگر طرح این موضوعات برای مصارف داخلی و رسانه‌ای باشد، عبور می‌کند.»

او با بیان این که «مذاکرات به اندازه کافی پیچیده است، نباید با برخی اظهارات آن را پیچیده‌تر کرد» افزود: «ما نگرانی‌های خود را در مورد وضعیت اتباع ایرانی در آمریکا از همان روز اول مطرح کرده‌ایم، چه به صورت مستقیم و چه غیرمستقیم و چه پیش از این مذاکرات و چه هم‌زمان با مذاکرات. البته این دو، دو مسیر مختلف است و اگر آمریکا به توافقاتی که از قبل هم انجام داده بود پایبند باشد، این موضوع انسانی در کمترین زمان قابل حل است.»

رابرت مالی، فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران و مذاکره‌کننده ارشد ایالات متحده در گفت‌وگوهای احیای برجام، روز یکشنبه به خبرگزاری رویترز گفت که بعید است آمریکا بدون آن که تهران چهار شهروند آمریکایی «گروگان» را آزاد کند، با ایران به توافقی برسد و تاکید کرد که برای رسیدن به توافق هسته‌ای آزادی آنها یک «پیش‌شرط» است.

آقای مالی با بیان این که این دو مسئله جدا هستند، گفت: «ما هر دو آنها را دنبال می‌کنیم. اما من می‌گویم در حالی که چهار آمریکایی بی‌گناه در گروگان ایران هستند، تصور بازگشت به توافق هسته‌ای برای ما بسیار دشوار است.»

او اضافه کرد: «حتی در حالی که ما به طور غیرمستقیم با ایران در مورد پرونده هسته‌ای مذاکره می‌کنیم، به طور غیرمستقیم نیز با آنها گفت‌وگو می‌کنیم تا از آزادی گروگان‌هایمان اطمینان حاصل کنیم.»

بری روزن، گروگان پیشین سفارت آمریکا در ایران، از روز چهارشنبه ٢٩ دی‌ماه با اقامت در هتل کوبورگ وین محل برگزاری مذاکرات میان ایران و قدرت‌های جهان برای احیای توافق برجام دست به اعتصاب غذا زده است. ابتکار او خیلی زود با استقبال سایر گروگان‌های پیشین در ایران و حتی برخی زندانیان سیاسی روبه‌رو شد. نزار زکا شهروند لبنانی که حدود پنج سال در ایران زندانی بود از واشنگتن به او پیوست و سپس سایر فعالان مدنی اعلام حمایت کردند.

رابرت مالی پیش‌تر به شهروندان خارجی و به ویژه آمریکایی و دوتابعیتی هشدار داده بود که با توجه به اقدامات حکومت ایران، سفر به ایران مخاطره آمیز است و از آنها خواسته بود که با سفر به ایران، حتی برای دید و بازدیدهای خانوادگی، خود را به خطر نیاندازند.

XS
SM
MD
LG