لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۱۹

مکرون به نتانیاهو: در مقابل تهدیدهای جمهوری اسلامی کنار اسرائیل ایستاده‌ایم


نتانیاهو | مکرون
نتانیاهو | مکرون

امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه، روز دوشنبه، سوم اردیبهشت، در تماس تلفنی با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، بر تلاش فرانسه برای اجتناب از تشدید تنش در خاورمیانه و ایستادگی در برابر اقدامات بی‌ثبات‌کننده حکومت ایران در منطقه تاکید کرد.

این در حالی است که کارزار دیپلماتیک مقام‌های اسرائیلی برای وضع تحریم‌های بیشتر علیه جمهوری اسلامی به‌ویژه تحریم برنامه هسته‌ای و موشکی حکومت ادامه دارد.

اسحاق هرتزوگ، رئیس جمهوری اسرائیل، در مصاحبه‌ای با نشریه «پولیتیکو» که روز یکشنبه دوم اردیبهشت منتشر شد، گفت رهبران اروپایی تهدید ناشی از «امپراتوری شر» جمهوری اسلامی را «درک نمی‌کنند» و باید از خواب بیدار شوند.

او با اشاره به استفاده روسیه از هزاران پهپاد ایرانی در حمله به اوکراین و پیشبرد برنامه هسته‌ای حکومت ایران، به رهبران اروپایی هشدار داد چنان چه به مقابله نیرومندانه با تهدید جمهوری اسلامی برنخیزند، هزینه آن را در آینده پرداخت خواهند کرد.

همزمان وزیر امور خارجه اسرائیل، از وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا خواست برنامه موشکی جمهوری اسلامی ایران را تحریم کنند.

به گفته دفتر مکرون، رئیس جمهوری فرانسه همچنین در تماس با نتانیاهو تاکید کرد که پاریس خواستار آتش‌بس فوری و پایدار در غزه است و فرانسه برای کاهش تنش ناشی از درگیری‌ها در مرز بین اسرائیل و لبنان تلاش می‌کند.

حزب‌الله اولین بار در ۱۶ مهر سال گذشته، یک روز پس از حمله تروریستی حماس به اسرائیل، یک منطقه مرزی در شمال اسرائیل را مورد حمله قرار داد و این حمله را اقدامی در «همبستگی» با حماس خواند.

گروه شبه نظامی حوثی‌های یمن نیز با آغاز جنگ اسرائیل با نیروهای حماس در غزه، حمله به کشتی‌ها در دریای سرخ و خلیج عدن را به بهانه حمایت از مردم غزه و نیروهای حماس آغاز کردند.

حزب‌الله در لبنان، حوثی‌ها در یمن و گروه‌هایی موسوم به مقاومت اسلامی در عراق و سوریه از جمله گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی ایران در منطقه هستند که با حمایت جمهوری اسلامی در ماه‌های گذشته منافع اسرائیل، آمریکا و متحدان آنها در خاورمیانه را هدف قرار داده‌اند.

پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که منجر به کشته‌شدن ۱۲۰۰ نفر و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه اسلامگرای تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران و بازگرداندن گروگان‌ها آغاز کرد.

در جریان مذاکرات با میانجیگری ایالات متحده، قطر، و مصر در پاییز سال گذشته، بیش از ۱۰۰ گروگان ربوده‌شده آزاد شدند. هنوز ١٣٣ گروگان اسرائیلی در اسارت حماس در غزه هستند و اسرائیل معتقد است دست‌کم ۲۰ تن از آنها جان خود را از دست داده‌اند.

مقامات حماس از زمان حمله تروریستی ۱۵ مهر چندین بار تاکید کرده‌اند در صورت توان حمله‌ای اینچنین را بارها تکرار خواهند کرد.

ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌‌اند.

XS
SM
MD
LG