لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۳۸

لغو پروازهای لوفت‌هانزا به تهران و بیروت تا ۱۱ اردیبهشت تمدید شد


لوفت‌هانزا روز پنجشنبه ۳۰ فروردین اعلام کرد که پروازهای تهران و بیروت این هواپیمایی تا روز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت لغو خواهد شد.

لوفت‌هانزا در آخرین به‌روز‌رسانی از برنامه‌ریزی پروازهایش به خاورمیانه، همچنین اعلام کرد تا سه‌شنبه از حریم هوایی ایران استفاده نخواهد کرد.

در این بیانیه تاکید شده که لوفت‌هانزا برای ایمنی مسافران و خدمه خود که در اولویت قرار دارد پروازهایش را به استناد ارزیابی‌های دولت‌ها برنامه‌ریزی نمی‌کند بلکه بر اساس ارزیابی مستقل خود تصمیم‌گیری خواهد کرد.

شرکت هواپیمایی آلمانی لوفت‌هانزا همزمان با تهدیدهای حکومت ایران برای حمله به اسرائیل به صدای آمریکا گفته بود که پس از «ارزیابی‌های دقیق» تعلیق پرواز‌های خود از مبدا تهران و به مقصد تهران را تا روز جمعه ٣١ فروردین تمدید کرده است.

شرکت هواپیمایی سلطنتی «کی‌ال‌ام» هلند نیز روز شنبه ۲۵ فروردین، در مکاتبه‌ای اختصاصی با بخش فارسی صدای آمریکا از توقف «فوری» پروازهای خود بر فراز ایران و اسرائیل خبر داد.

«کی‌ال‌ام» در این مکاتبه با تاکید بر ایمنی مسافران و خدمه هواپیماهای خود به عنوان اولویت اصلی‌اش گفت که با دولت هلند و سایر دولت‌ها در ارتباط است و از نزدیک وضعیت در منطقه به ویژه در ایران و اسرائیل را رصد می‌کند.

پیش از هواپیمایی «کی‌ال‌ام» شرکت هواپیمایی «ایرفرانس» روز جمعه ۲۴ فروردین با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد که به دلیل «شرایط بحرانی» در حال حاضر بر فراز حریم هوایی ایران پرواز نخواهد کرد. بنابر این اطلاعیه این تصمیم در پی «تنش زیاد در خاورمیانه» اتخاذ شده است.

آنگونه که سخنگوی ایرفرانس گفته است، سه پرواز متعلق به این شرکت هوایی مسیر‌های خود را که قرار بود بر فراز آسمان ایران انجام شود، تغییر داده است و آنها با تاخیر چند ساعته به مقصد خواهند رسید.

هواپیمایی اتریش هم به بخش فارسی صدای آمریکا گفته بود «به دلیل شرایط خاورمیانه» و پس از «ارزیابی‌های دقیق» تعلیق پرواز‌های خود از مبدا تهران و به مقصد تهران را تا روز جمعه ٣١ فروردین تمدید کرده است.

به گفته مارک زی، بنیانگذار شرکت «اوپی‌اس‌گروپ» که بر حریم هوایی و فرودگاه‌ها نظارت می‌کند، این بزرگ‌ترین اختلال در سفرهای هوایی از زمان حمله به مرکز تجارت جهانی در ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ بود.

زی به خبرگزاری رویترز گفت: «از آن زمان تاکنون با چنین وضعیتی مواجه نبودیم که فضاهای هوایی مختلف به این سرعت بسته شوند و این موضوع باعث ایجاد هرج و مرج شد.»

زی گفت: «حریم هوایی ایران توسط خطوط هوایی بین اروپا و آسیا مورد استفاده قرار می‌گیرد و این شرکت‌ها به دو مسیر جایگزین مناسب، یا از طریق ترکیه یا از طریق مصر و عربستان سعودی محدود خواهند شد.»

XS
SM
MD
LG