تحلیلگر آمریکایی: مماشات دولت بایدن با جمهوری اسلامی در حملات حماس به اسرائیل موثر بوده است؛ کربی: مدرکی نداریم
حماس مدعی شد جمهوری اسلامی «در جریان حمله به اسرائیل نبوده است»
علی باراکا، مدیر بینالملل گروه حماس در خارج از کشور، روز دوشنبه در مصاحبهای به انبیسی نیوز گفت که جمهوری اسلامی پیش از حمله غافلگیرکننده صبح روز جمعه حماس به اسرائیل، جمهوری اسلامی «در جریان حمله نبوده» است.
به گزارش تایمز اسرائیل، باراکا در این مصاحبه گفت: «این حمله برای همه از جمله جمهوری اسلامی غافلگیر کننده بود چرا که ما به جمهوری اسلامی اطلاع ندادیم که عملیاتی در سحرگاه هفتم اکتبر رخ خواهد داد و پس از شروع عملیات، به آنها اطلاع دادیم.»
وال استریت ژورنال دیروز گزارش داد که جمهوری اسلامی به طراحی این حمله کمک کرده است اما مقامات کشورهای درگیر از آن زمان تا کنون، این ادعا را رد کردهاند.
واشنگتن پست: طراحی حملات حماس از حدود یک سال پیش با حمایت جمهوری اسلامی آغاز شده بود
واشنگتن پست روز دوشنبه در مقالهای به نقل از مقامات پیشین و فعلی اطلاعاتی نوشت: شبهنظامیان فلسطینی حماس که با حمله غافلگیرکننده به اسرائیل بیش از ۹۰۰ نفر را کشته و تعداد زیادی را مجروح و زخمی کردند، حداقل از یک سال پیش با حمایت جمهوری اسلامی طراحی این حمله را آغاز کردند.
نیویورک تایمز مینویسد این مقامات اطلاعاتی روز دوشنبه گفتهاند که ایران به شبهنظامیان فلسطینی آموزش نظامی، کمک لجستیکی و تسلیحات ارائه کرد. آنها افزودهاند که نقش دقیق جمهوری اسلامی در حمله شنبه مشخص نیست، اما این حمله نشاندهنده جاهطلبی تهران برای محاصره اسرائیل با شبهنظامیان مجهز به تسلیحات پیشرفته است.
جان کربی، هماهنگکننده ارتباطات راهبردی کاخ سفید روز دوشنبه گفت، با وجود اینکه ایالات متحده هنوز اطلاعات یا مدرکی دال بر مشارکت مستقیم جمهوری اسلامی در حملات گروه حماس به اسرائیل در دست ندارد، «اما رژیم ایران چون مدتهاست که از حماس و سایر شبکههای تروریستی در سراسر منطقه با آموزش توانمندیها و تامین منابع، حمایت میکند شریک جرم است .»
گزارش دو رسانه آمریکایی از شواهد دخالت جمهوری اسلامی در حملات حماس؛ دولت آمریکا میگوید مدرکی نداریم
دیدهبان حقوق بشر از اسرائیل و حماس به دلیل نقض حقوق بشر انتقاد کرد
دیدهبان حقوق بشر روز دوشنبه از اسرائیل و حماس به دلیل نقض حقوق بشر در درگیریهای اخیر بین دو طرف انتقاد کرد.
دیدهبان حقوق بشر در بیانیهای، محاصره غزه توسط اسرائیل را «مجازات دستهجمعی» و «جنایت جنگی» خواند. این سازمان همچنین حملات حماس به اهداف غیرنظامی در اسرائیل را محکوم کرد.
عمر شاکر، مدیر دیدهبان حقوق بشر در اسرائیل، اظهارات یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، را «نفرتانگیز» خواند و گفت که اسرائیل با استفاده از محاصره غزه، از گرسنگی به عنوان «سلاح جنگی» استفاده میکند.
شاکر همچنین گفت که حملات حماس به اهداف غیرنظامی در اسرائیل نیز نقض قوانین بینالمللی بشردوستانه است و میتواند به عنوان جنایت جنگی تلقی شود.
هشدار مقام ارشد نظامی آمریکا به جمهوری اسلامی: در بحران اسرائیل دخالت نکنید
ژنرال چارلز براون، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، روز دوشنبه به جمهوری اسلامی هشدار داد که در بحران اسرائیل دخالت نکند. این هشدار پس از آن صادر شد که حزبالله لبنان، گروه شبهنظامی مورد حمایت ایران، موشکهایی را به شمال اسرائیل شلیک کرد.
کاخ سفید نیز روز دوشنبه اعلام کرد که ایران در حملات حماس به اسرائیل همدست بوده است، اگرچه ایالات متحده هیچ مدرکی دال بر مشارکت مستقیم ایران در این حملات ارائه نکرده است.
براون گفت: «پیام من به ایران این است که درگیر نشوید. ایالات متحده نمیخواهد درگیریها در منطقه گسترش یابد.»
اسرائیل از دور تازه حملات به مواضع حماس «از دریا و آسمان» خبر داد
حساب رسمی وزارت امور خارجه اسرائیل به زبان فارسی در شبکه اجتماعی ایکس از آغاز دور جدید حملات به مواضع «گروه تروریستی حماس» از دریا و آسمان خبر داد.
در خبری که این حساب اعلام کرده، آمده است «طی ساعات اخیر جنگندهها و شناورهای ارتش اسرائیل به بسیاری از اهداف سازمانهای تروریستی در سراسر نوار غزه حمله کردهاند.»
برهمین اساس اعلام شده که «دهها جت جنگنده در طول شب به بیش از ۲۰۰ هدف در محلات ریمال و خان یونس حمله کردند.»
شبکه تلویزیونی الجزیره نیز گزارش داد که قایقهای مسلح اسرائیلی بامداد سه شنبه سواحل غزه را موشکباران کردند.
بنابر اعلام الجزیره بمباران از دریا همزمان با حملات هوایی هواپیماهای اسرائیلی به مناطق مختلف نوار غزه بود که منجر به کشته و زخمی شدن تعدادی از جمله چند خبرنگاران و تخریب عمده تعدادی از ساختمانها و تاسیسات حیاتی شد.
روز شنبه حماس، گروه شبه نظامی تحت حمایت جمهوری اسلامی حملات تروریستی را در خاک اسرائیل صورت داد که در پی آن صدها نفر کشته و زخمی شدند. در واکنش به این حملات، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل علیه گروه حماس اعلام جنگ کرد. در سه روز گذشته صدها نقطه در نوار غزه که اسرائیل میگوید مراکز مرتبط با حماس بوده بمباران شده است.
مقامات ارشد جمهوری اسلامی در سه روز گذشته صریحا از حملات تروریستی حماس استقبال کردند و از آن به عنوان «پیروزی» یاد کردند.
تاکید آنتونی بلینکن به حمایت از اسرائیل و تلاش برای آزادی گروکانها
وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه، به همتای اسرائیلی خود، الی کوهن گفته است که واشنگتن از هیچ تلاشی برای آزادی فوری همه «گروگانهای» اسرائیلی کوتاهی نخواهد کرد.
ارتش اسرائیل میگوید که «کم و بیش» کنترل کامل «حصار مرزی» با غزه را بازگردانده است
به گفته ریچارد هخت، سخنگوی ارتش اسرائیل، پس از حمله «غافلگیرانه» شبه نظامیان حماس در روز شنبه، «کم و بیش» کنترل کامل «حصار مرزی» با غزه را بازگرداندهاند.
این مقام نظامی اسرائیل در نشست خبری روز سهشنبه گفت: «با نگاه به سمت جنوب، کم و بیش کنترل کامل حصار مرزی را بازیابی کردهایم. امیدوارم در چند ساعت آینده نهایی شود.»
هخت گفت که نیروهای اسرائیلی شهرکهای اطراف مرز را «ایمن کردهاند» و «تقریباً تخلیه این منطقه» کامل شده است.
او افزود که دو آتش سوزی کوچک در طول شب در شهرکهای سعد و کیسوفیم رخ داد.
ساعاتی پیش حساب رسمی وزارت امور خارجه اسرائیل به زبان فارسی در شبکه اجتماعی ایکس از آغاز دور جدید حملات به مواضع «گروه تروریستی حماس» از دریا و آسمان خبر داد.
در خبری که این حساب اعلام کرده، آمده است «طی ساعات اخیر جنگندهها و شناورهای ارتش اسرائیل به بسیاری از اهداف سازمانهای تروریستی در سراسر نوار غزه حمله کردهاند.»
روز شنبه حماس، گروه شبه نظامی تحت حمایت جمهوری اسلامی حملات تروریستی را در خاک اسرائیل صورت داد که در پی آن صدها نفر کشته و زخمی شدند. در واکنش به این حملات، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل علیه گروه حماس اعلام جنگ کرد. در سه روز گذشته صدها نقطه در نوار غزه که اسرائیل میگوید مراکز مرتبط با حماس بوده بمباران شده است.
مقامات ارشد جمهوری اسلامی در سه روز گذشته صریحا از حملات تروریستی حماس استقبال کردند و از آن به عنوان «پیروزی» یاد کردند.
سخنگوی ارتش اسرائیل؛ شب گذشته ۲۰۰ هدف را بمباران کردیم
سخنگوی ارتش اسرائیل از هدف قرار دادن ۲۰۰ «نقطه حیاتی» در شب گذشته خبر داد.
دانیل هاگاری اعلام کرده که نیروهای ارتش اسرائیل شب گذشته حدود ۲۰۰ هدف را در حومه «الریمال» غزه و در «خان یونس» بمباران کردند.
به گزارش شبکه الجزیره سخنگوی ارشد ارتش اسرائیل اعلام کرد که «دیگر شبه نظامیان فلسطینی در منطقه مرزی غزه وجود ندارند.»
هاگاری گفته است که هیچ نشانهای از وجود تونلهای نفوذ در سراسر مرز غزه وجود ندارد و ارتش در حال مین گذاری قسمتهای حصار مرزی غزه که نفوذ از آن صورت گرفته بود است.
دو رسانه آمریکایی وال استریت ژورنال و واشنگتنپست در روزهای یکشنبه و دوشنبه از دستیابی به شواهدی روشن مبنی بر دخالت و برنامهریزی جمهوری اسلامی در حملات تروریستی روز شنبه حماس در داخل اسرائیل خبر دادند.
این در حالی است که مقامات دولت جو بایدن میگویند «مدرکی دال بر مشارکت مستقیم جمهوری اسلامی در حملات گروه حماس به اسرائیل در دست نداریم.»