استرالیا روز پنجشنبه سوم خرداد حوثیهای مورد حمایت جمهوری اسلامی را در فهرست سازمانهای تروریستی خود قرار داد.
وزارت دادگستری استرالیا با انتشار بیانیهای ضمن تروریستیخواندن حوثیها اعلام کرد: حملات خشونت آمیز حوثیها در خلیج عدن و مناطق اطراف آن باعث کشته شدن غیرنظامیان، گروگان گیری و اختلال شدید در حقوق و آزادی های دریانوردی در آب های اطراف شبه جزیره عربستان شده و امنیت دریایی و رفاه جهانی را تضعیف کرده است.
در این بیانیه گفته شده است تصمیم دولت استرالیا به دنبال توصیههای آژانسهای امنیتی استرالیا مبنی بر مشارکت مستقیم یا غیرمستقیم حوثیها در تهیه، برنامهریزی، کمک یا ترویج حملات تروریستی مشارکت اتخاذ شده است.
وزارت خزانهداری آمریکا نیز بهمن ماه گذشته حوثیها را به دلیل حملاتشان به کشتیهای تجاری در دریای سرخ بار دیگر در فهرست «تروریستهای جهانی به طور ویژه تعیین شده» قرار داد.
دولت آمریکا دی ماه گذشته اعلام کرده بود که به منظور جلوگیری از حملات بیشتر به کشتیرانی بینالمللی در منطقه گروههای شورشی مستقر در یمن را به این فهرست باز خواهد گرداند.
شورشیان حوثی مورد حمایت جمهوری اسلامی بعد از آغاز جنگ اسرائیل و حماس در نوار غزه و به بهانه حمایت از فلسطینیها، کشتیهای تجاری را در آبهای دریای سرخ هدف حملات موشکی و پهپادی قرار دادهاند.
این حملات چندین شرکت حمل و نقل دریایی را بر آن داشت تا عبور از دریای سرخ را متوقف کنند و مسیر طولانیتر و گرانتر دور زدن قاره آفریقا را انتخاب کنند.
ایالات متحده آمریکا و متحدانش برای حفاظت از دریانوردی آزاد و کشتیهای تجاری عبوری، علاوه بر اتخاذ تدابیر ویژه، مواضع حوثیها را هدف قرار دادهاند.
به دنبال حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که طی آن ۱۲۰۰ کشته و بیش از ۲۴۰ تن دیگر به گروگان گرفته شوند، اسرائیل حمله همهجانبه به غزه با هدف نابودی این گروه اسلامگرای تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران را آغاز کرد.
ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.