لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۱۳

تغییر نحوه زندگی می‌تواند جلوی بروز «زوال عقل» در حدود ۵۰ سالگی را بگیرد


بیماری دمانس فرونتوتمپورال یا زوال عقل لوب گیجگاهی)، معمولاً در سنین ۵۰ سالگی، و حتی گاهی اوقات در ۴۵ سالگی رخ می دهد. ولی برعکس آلزایمر (نوع دیگر زوال عقل)، این بیماری بر روی حافظه، تأثیر نمی گذارد؛ بلکه به بخش هایی از مغز حمله می کند که تفکر، استدلال، و احساسات را کنترل می کند.

به گزارش سی‌ان‌ان، اولین نشانه های این بیماری از دست دادن علاقه به زندگی و رفاه دیگران است. فرد مبتلا ممکن است به احساسات همسر و فرزندان خود اهمیت نداده و آنها را نادیده بگیرد. و دچار نامیدی شده و چیزهایی بگوید و مرتکب کارهایی ناشایست - برای مثال خندیدن در مراسم تشییع جنازه - شود.

بدتر از همه این است که خود بیمار اصلاً متوجه این تغییر نیست.

متأسفانه علوم راه درمانی برای این بیماری نداشته است. ولی اکنون بنا به یک مطالعه جدید که نتایج آن روز چهارشنبه ۱۸ دی منتشر شد، تغییر نحوه زندگی می تواند جلوی پیشرفت این بیمار را گرفته یا آن را کُند کند.

این مطالعه نشان داده است افرادی که فعالیت فیزیکی و ذهنی خود را به بالاترین حد خود رساندند، پیشرفت این زوال عقل را تا ۵۰ درصد کاهش داده اند.

نتایج این مطالعه خیلی مهم و امیدبخش است؛ چرا که نشان می دهد تغییر نحوه زندگی - به خصوص گنجاندن ورزش و فعالیت فیزیکی - می تواند در سلامت کلی مغز، و نه فقط پیشگیری از آلزایمر، بسیار مؤثر باشد.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG