لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۲۸

واکنش تند بین المللی به سرکوب معترضین در لیبی


واکنش تند بین المللی به سرکوب معترضین در لیبی
واکنش تند بین المللی به سرکوب معترضین در لیبی

بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد می گوید او از سرکوب مرگبار معترضین ضد دولت در لیبی «خشمگین» است و به معمر قذافی رهبر لیبی گفت خشونت را «بی درنگ» متوقف کند.
بان کی مون، روز دوشنبه در جریان دیداری از لوس آنجلس گفت او پیشتر یک گفت و گوی تلفنی ۴۰ دقیقه ای با قذافی انجام داد و «قاطعانه» از او خواست به حملات نیروهای امنیتی به تظاهر کنندگان پایان دهد. بان گفت قذافی با «تشریح و توصیف» حوادث پاسخ داد.
دبیر کل سازمان ملل متحد گفت او «صحنه های بسیار ناراحت کننده و تکان دهنده» تیراندازی نیروهای امنیتی بسوی معترضین با هواپیما و هلیکوپتر را دیده است. بان کی مون این اقدامات را «نقض جدی قوانین انسانی بین المللی» نامید و اظهار داشت او به قذافی گفت که باید به حقوق بشر، آزادی تجمع و آزادی بیان کاملا احترام گذاشته شود.
شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار است روز سه شنبه جلسه فوق العاده ای برای رایزنی درباره آشوب در لیبی تشکیل دهد. ابراهیم دباشی، قائم مقام نماینده لیبی در سازمان ملل متحد، پس از آن که به قذافی پشت کرد و خواهان برکناری او شد، چنین جلسه ای را درخواست کرد.
دباشی گفت او و دیگر دیپلمات های لیبی در نیویورک می خواهند جامعه بین المللی برای متوقف ساختن قذافی از آنچه آنها آنرا «نسل کشی» علیه مردم لیبی نامیدند عمل کند.
هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا روز دوشنبه گفت واشنگتن در «محکوم ساختن قاطع خونریزی غیر قابل قبول» در لیبی، به جامعه بین المللی می پیوندد. کلینتون گفت دولت اوباما با فوریت سرگرم تهیه پیامی به دولت لیبی است که باید به «حقوق جهانی» آزادی بیان و تجمع احترام بگذارد.
پیشتر، وزارت امور خارجه آمریکا به آمریکاییان هشدار داد سفر به لیبی را به تاخیر بیاندازند، و آمریکاییان ساکن آنجا را ترغیب کرد رفت و آمدهای خود را محدود کنند.
حمد بن جاسم بن جابر آل ثانی نخست وزیر قطر خواهان اقدام فوری بین المللی برای پایان دادن به عملیات سرکوب در لیبی شد و اتحادیه عرب را به تشکیل جلسه ای برای بحث درباره بحران فراخواند. عمر موسی دبیر کل اتحادیه عرب نیز درخواست کرد به خشونت پایان داده شود و گفت او خواست های معترضین لیبیایی را مشروع می بیند.
یک ائتلاف بین المللی از گروه های طرفدار حقوق بشر نیز خواهان کوشش های فوری جهانی برای پایان دادن به آنچه آنرا «قساوت ها و بی رحمی های انبوه دولت لیبی علیه مردم خودش» نامید شد، و نیز از سازمان ملل متحد درخواست کرد لیبی را از شورای حقوق بشر در ژنو بیرون کند.
دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا سرکوب معترضین در لیبی را «ترسناک» و «نابکار ترین شکل سرکوب» نامید. نیکولا سارکوزی رییس جمهوری فرانسه آنچه را «استفاده غیر قابل قبول زور» در لیبی نامید محکوم کرد.
وزارت امور خارجه ایران نیز لیبی را بدلیل سرکوب آنچه آنرا «درخواست های برحق» لیبی هایی که در بیداری اسلامی منطقه ای شرکت دارند خواند، محکوم کرد. ایران به دلیل سرکوب خشونت بار معترضین ضد دولت در روزهای اخیر با انتقادهای کشورهای غرب روبرو شده است.
دباشی و دیگر دیپلمات های لیبی در سازمان ملل متحد خواستند قذافی به جرم جنایت علیه بشریت در دادگاه بین المللی محاکمه شود. آنها همچنین جامعه بین المللی را ترغیب کردند به قذافی اجازه ورود ندهد و مراقب اقدام او برای پولشوئی در صورتی که در صدد فرار از کشور براید یا پول ها را به خارج بفرستد باشد.
رییس هیات لیبی در سازمان ملل متحد حاضر نشد درخواست های همکارانش را تایید کند.

XS
SM
MD
LG