لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۴۸

سمیر جعجع: حزب‌الله در اسرع وقت سلاح‌هایش را زمین بگذارد


سمیر جعجع، رهبر حزب مسیحی «نیروهای لبنان» (آرشیو)
سمیر جعجع، رهبر حزب مسیحی «نیروهای لبنان» (آرشیو)

سمیر جعجع، رهبر بزرگ‌ترین حزب مسیحی لبنان، روز پنجشنبه گفت گروه شبه‌نظامی حزب‌الله باید در اسرع وقت سلاح‌های خود را زمین بگذارد و لبنان را از خطر جنگ و کشتار بیشتر دور نگه دارد.

این چهره مخالف حزب‌الله در گفت‌وگو با خبرگزاری رویترز در مقر حزب «نیروهای لبنان» در معراب واقع در شمال بیروت گفت هزینه نابودی زیرساخت‌ها و انبارهای مهمات حزب‌الله، تخریب بخش بزرگی از لبنان است.

منتقدان حزب‌الله، از جمله سمیر جعجع، این گروه نیابتی جمهوری اسلامی ایران را متهم می‌کنند که به‌طور یکجانبه کشور لبنان را وارد جنگ با اسرائیل کرده است.

سمیر جعجع در بخشی از مصاجبه خود با رویترز گفت، اگر چالش‌ها و هزینه‌های ناشی از جنگ اسرائیل و حزب‌الله این چنین بزرگ است، لبنانی‌ها باید از آن برای بازگرداندن کشورشان به شرایط عادی استفاده کنند.

این سیاستمدار کهنه‌کار لبنانی خلع سلاح تمامی گروه‌های شبه‌نظامی در کشور به استثنای ارتش لبنان را «کوتاه‌ترین» و «کم‌هزینه‌ترین» راه برای پایان جنگ دانست.

در جریان درگیری‌های ارتش اسرائیل با نیروهای حزب‌الله، بسیاری از مناطق جنوب لبنان که حزب‌الله از آنجا به اسرائیل حملات مکرری انجام داده بود، ویران شده‌اند.

جعجع ضمن رد ادعای حزب‌الله مبنی بر ممانعت این گروه از تسلط ارتش اسرائیل بر مناطق جنوب لبنان گفت، بر اساس «دکترین نظامی جدید» اسرائیل، ارتش این کشور پس از انجام عملیات‌های ضدحزب‌الله در جنوب لبنان، این کشور را ترک می‌کند و در مراحل بعد ممکن است مناطقی در عمق لبنان را هدف حمله قرار دهد.

این شخصیت برجسته مسیحی لبنانی خاطرنشان کرد حتی در صورت تجدیدقوای حزب‌الله، اسرائیل از لحاظ نظامی و اقتصادی بر این گروه مورد حمایت حکومت ایران برتری دارد.

جعجع احتمال بروز جنگ داخلی در لبنان را بعید دانست و تصریح کرد حزب او قاطعانه مخالف بروز چنین جنگی است.

با این حال، او افزود با توجه به مشکلات اقتصادی لبنان، آوارگی شمار انبوهی از شیعیان به مناطق با جمعیت عمدتا مسیحی و سنی، ممکن است موجب بروز مشکلاتی شود.

در جریان جنگ‌های داخلی لبنان از سال ۱۳۵۴ تا سال ۱۳۶۹، حزب «نیروهای لبنان» سمیر جعجع که آن زمان تحت رهبری بشیر جمیل قرار داشت، هم‌پیمان اسرائیل بود.

بشیر جمیل که به عنوان رئیس جمهوری لبنان برگزیده شد، در شهریور ١٣۶١ و پیش از تصاحب این سمت ترور شد.

حزب‌الله لبنان از فردای حمله تروریستی ۱۵ مهر ۱۴۰۲ به‌طور یک‌جانبه حملات راکتی و پهپادی خود را به شمال اسرائیل آغاز کرد.

اسرائیل هم در واکنش، با انجام حملات شدید علیه مواضع این گروه در لبنان و سوریه، علاوه بر کشتن صدها تن از اعضای این بازوی عمده نیابتی حکومت ایران در مزطقه، رهبر و فرماندهان ارشد نظامی آن، از جمله حسن نصرالله، فواد شکر، ابراهیم عقیل، و هاشم صفی‌الدین، را از پا در آورده است.

اسرائیل همزمان با حملات هوایی سنگین به مواضع حزب‌الله در جنوب لبنان، حومه جنوبی بیروت، و دره بقاع، اقدام به اعزام نیروهای زمینی خود به بخش‌هایی از جنوب لبنان کرده است و در نتیجه این درگیری‌ها گفته می‌شود بیش از ١ میلیون و ۲۰۰ هزار لبنانی آواره شده‌اند.

تاکنون چندین کشور، از جمله ایالات متحده، اسرائیل، آلمان، صربستان، لیتوانی، استونی، لتونی، و استرالیا کلیت حزب‌الله را به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شده است.

XS
SM
MD
LG