نیروهای مسلح لبنان با پشتیبانی آمریکا آماده حمله ای می شوند که از مدتها پیش انتظار آن می رفت. با این حمله قرار است بقایای داعش شامل صدها ستیزه جو از منطقه مرزی با سوریه بیرون رانده شوند. در حمله پیش رو، نیروهای حزب الله لبنان و نیز ارتش رژیم سوریه در آن سوی مرز همکاری دارند هر چند مقامهای لبنان هرنوع هماهنگی با رژیم اسد را انکار می کنند.
به گزارش آسوشیتدپرس با توجه به ارتش نه چندان مجهز لبنان، این خطر وجود دارد که هسته های مخفی و خفته داعش در لبنان فعال شوند و ارتش از پس آنها برنیاید.
لبنان توانسته است از «بهار عرب» که از سال ۲۰۱۱ تقریبا همه کشورهای عرب را به نوعی فرا گرفت دور بماند اما نتوانست از پیامدهای جنگ در سرزمین همسایه، سوریه، و نیز نفوذ نیروهای داعش به داخل کشور کاملا جلوگیری کند.
حضور چند ساله گروههای تندرو در مرزهای لبنان، شهرک ها و روستاهای مرزی کشور را تهدید می کند. بمب گذاری ها ، آدم ربائی ها برای باج گیری و آتش توپخانه از آن سوی مرز از جمله مشکلاتی ست که لبنان به خاطر جنگ داخلی سوریه با آنها درگیر بوده است.
سوم مردادماه، پرزیدنت ترامپ در دیدار با سعد حریری نخست وزیر لبنان با تقدیر از نقش لبنان در نبرد با داعش گفته بود این کشور در صف اول مبارزه با داعش، القاعده و حزب الله قرار دارد. مردم این کشور با همه عقاید و ادیان، سعی دارند کشور خود را ایمن و کامیاب نگه دارند.
وی افزود: لبنان از ۲۰۱۴ که داعش ظهور کرد سعی کرد جلوی آنها بایستد. ارتش آمریکا مفتخر است که به لبنان برای ادامه این مبارزه کمک کند.
سعد حریری نخست وزیر لبنان نیز در این کنفرانس خبری از آمریکا برای حمایت از این کشور تشکر کرد و گفت لبنان سعی خواهد کرد همچنان میزبان سوری های پناهجو باشد که در حال حاضر بیش از سه میلیون نفر هستند.
حمله های شش روز گذشته حزب الله به مواضع گروههای وابسته به القاعده در خاک سوریه ، موجب فرار غیر نظامیان و نیز افراد مسلح گروهها به مناطق پیرامونی شهر مرزی «عرسال» شده است.
در نشست روز سه شنبه فرماندهان ارتش لبنان با میشل عون رئیس جمهوری و سعدحریری نخست وزیر، طرح حمله نهائی و پاکسازی مناطق مرزی کشور بررسی شد.