ارتش لبنان روز شنبه ٢٢ دی اعلام کرد که فرایند استقرار سربازان این کشور در بخش غربی مرزهای جنوبی این کشور با اسرائیل در حال اتمام است.
حساب رسمی ارتش لبنان در شبکه اجتماعی «ایکس» با انتشار عکسها و ویدیوهایی اعلام کرد که به دنبال خروج نیروهای اسرائیل از منطقه، سربازان لبنانی در شهرها و روستاهای مرزی ناقوره، علما الشعب، الضهیره، عیترون، بنت جبیل، طیرحرفا، مجدل زون، الصالحنی، و القوزح استقرار یافتهاند.
ارتش لبنان افزود در هماهنگی با صلحبانان سازمان ملل و کمیته پنج نفره مسئول نظارت بر آتشبس میان اسرائیل و لبنان، سرگرم تقویت مواضع خود در منطقه است.
ارتش لبنان به ساکنان محلی هشدار داد تا پیش از پایان بررسی منطقه و پاکسازی آن از مهمات منفجرنشده و دیگر مواد خطرناک توسط واحدهای مهندسی، به این منطقه نزدیک نشوند.
انتشار خبر استقرار نیروهای ارتش لبنان در جنوب این کشور دو روز پس از انتخاب جوزف عون به عنوان رئیس جمهوری جدید لبنان انجام گرفته و این در شرایطی است که سربازان ارتش اسرائیل هنوز در بخشهایی از جنوب لبنان حضور دارند.
جوزف عون نقشی کلیدی در برقراری آتشبس میان اسرائیل و حزبالله به میانجیگری ایالات متحده ایفا کرد.
بر اساس مفاد این آتشبس روز هفتم آذر به امضا رسید، حزبالله، گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی، باید تمام زیرساختها و اعضای خود را به شمال رود لیطانی منتقل کند و در مقابل، اسرائیل ظرف مدت ۶۰ روز از مناطق تحت کنترل خود در جنوب لبنان عقب بنشیند.
پیشتر نجیب میقاتی، نخستوزیر لبنان، روز جمعه ۲۱ دی اعلام کرده بود که دولت این کشور به زودی فرآیند خلع سلاح در جنوب لبنان، بهویژه جنوب رود لیتانی را آغاز میکند.
به نوشته روزنامه «جروزالم پست»، هدف از این اقدام، تقویت حضور دولت در سراسر قلمرو لبنان است.
آقای میقاتی تأکید کرد: «ما وارد مرحله جدیدی شدهایم و کار خود را از جنوب لبنان، بهطور مشخص جنوب لیتانی، آغاز خواهیم کرد تا سلاحها جمعآوری شوند و دولت بتواند در تمامی مناطق لبنان حضور داشته باشد.»
این اقدام در شرایطی مطرح میشود که خلع سلاح در جنوب لبنان، به دلیل حضور حزبالله، گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران، همواره از چالشهای اصلی دولت لبنان بوده است.
اقتصاد لبنان طی شش سال اخیر با فروپاشی مالی ویرانگری دست و پنجه نرم کرده است و برای بازسازی به ارسال کمکهای بینالمللی نیاز مبرم دارد.
بر اساس برآوردهای بانک جهانی، حملات تلافیجویانه اسرائیل به مواضع حزبالله که در پاسخ به ورود یکجانبه این گروه نیابتی حکومت ایران به جنگ با اسرائیل انجام شد، ۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار خسارت به اقتصاد لبنان وارد کرده است.