لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۳۶

پاسخ اسرائیل به حملات پهپادی حزب‌الله: حملات هوایی «کم‌سابقه» به پایگاههای این گروه در بعلبک


پاسخ اسرائیل به حملات پهپادی حزب‌الله؛ حملات هوایی «کم‌سابقه» به پایگاههای این گروه در شمال شرق لبنان
پاسخ اسرائیل به حملات پهپادی حزب‌الله؛ حملات هوایی «کم‌سابقه» به پایگاههای این گروه در شمال شرق لبنان

رسانه‌های لبنانی ساعاتی پس از اعلام خبر «حمله موفقیت‌آمیز پهپادی» به یک پایگاه هوایی اسرائیل، اعلام کردند ارتش اسرائیل در حملات هوایی «کم‌سابقه» به بعلبک در شمال شرقی لبنان یک پایگاه حزب‌الله را هدف قرار داده است.

این رسانه‌‌ها با اعلام این که پایگاه مورد هدف ، در ۱۰۰ کیلومتری داخل مرز لبنان قرار دارد، این حمله اسرائیل را بزرگترین حمله به منطقه بعلبک از زمان آغاز درگیریهای ۷ اکتبر توصیف کردند.

رسانه‌های لبنانی همچنین گزارش دادند که علاوه بر بعلبک، چندین هدف نیز در مناطق نبی چیت و بریتال مورد اصابت موشکهای اسرائیلی قرار گرفته است.

این حملات اسرائیل پس از آن انجام شد که حزب‌الله لبنان روز چهارشنبه مدعی شد که یک پایگاه نظامی در غرب شهر طبریه در شمال اسرائیل را هدف حمله پهپادی قرار داده و «یک سامانه تجسسی نیروی هوایی اسرائیل را با موفقیت» منهدم کرده است.

به نوشته خبرگزاری رویترز، این حمله در عمیق‌ترین فاصله از مرز بین لبنان و اسرائیل از زمان آغاز حملات حزب‌الله پس از آغاز جنگ غزه صورت گرفته است.

حزب‌الله در لبنان، حوثی‌ها در یمن و گروه‌هایی موسوم به مقاومت اسلامی در عراق و سوریه از جمله گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی در منطقه هستند که با حمایت تهران در ماه‌های گذشته به منافع اسرائیل، آمریکا و متحدان آنها در خاورمیانه حمله کرده‌اند.این گروهها مدعی هستند که در حمایت از مردم غزه، به منافع اسرائیل و ایالات متحده حمله می‌کنند.

سمیر جعجع، رهبر حزب مسیحی «قوات لبنان» ۱۳ اردیبهشت امسال در گفت‌وگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس با انتقاد از حزب‌الله به‌دلیل گشودن یک جبهه نبرد با اسرائیل در حمایت از گروه فلسطینی حماس، گفت این گروه شبه‌نظامی با این کار به لبنان آسیب رسانده است، بدون آن که کوچکترین ضربه‌ای به اسرائیل زده باشد.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده روز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت جمهوری اسلامی را یکی از بزرگ‌ترین محرک‌های درگیری در غزه و عامل بی‌ثباتی منطقه دانست و گفت: «مقام‌های حکومت ایران از تأمین مالی حماس و حمایت از این گروه تا تأمین مالی و حمایت از حزب‌الله و سایر گروه‌های نیابتی به‌طور چشمگیری در بی‌ثباتی منطقه نقش داشته‌اند.»

جنگ جاری در نوار غزه که بیش از ۷ ماه طول کشیده است، با حمله گروه حماس مورد حمایت حکومت ایران در ۷ اکتبر سال گذشته به جنوب اسرائیل آغاز شد؛ حمله‌ای که جان دست‌کم ۱۲۰۰ تن که اکثرشان غیرنظامی بودند، از سوی نیروهای حماس و متحدان آنها گرفته شد.

XS
SM
MD
LG