لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۲۲

آگاهی رسانی در مورد مسمومیت با سرب


«سازمان بهداشت جهانی» اعلام کرده است مسمومیت سرب پیامدهای بهداشتی مخرب و ویرانگری به ویژه بر کودکان دارد.

«سازمان بهداشت جهانی» در طی «هفته بین المللی پیشگیری از مسمومیت با سرب» قصد دارد تا در مورد مشکلات ناشی از مسمومیت با سرب آگاهی رسانی کند. این کارزار آگاهی رسانی با موضوع «کودکان عاری از سرب برای آینده ای سالم» برگزار می شود.

براساس ارزیابی این سازمان، سالانه ١٤٣ هزار نفر بر اثر مسمومیت سرب جان خود را از دست می دهند. قرار گرفتن در معرض سرب سبب می شود که سالانه ٦٠٠ هزار کودک با مشکلات و معلولیت های ذهنی روبرو شوند.

کارولین ویکرز، سرپرست تیم «امنیت شیمیایی» در اداره بهداشت عمومی و محیط زیست سازمان بهداشت جهانی می گوید «مسمومیت با سرب یکی از ده نگرانی عمده سازمان بهداشت جهانی در مورد بهداشت عمومی و قرار گرفتن مردم در معرض مواد شیمیایی خطرناک است. وی می گوید مسمومیت با سرب از این منظر بسیار نگران کننده است که بر کودکان و جنین در حال رشد تاثیر بسیار زیادی دارد. پیامدهای وجود سرب در برخی مشاغل همچنین فشار سنگینی بر بزرگسالان مقیم کشورهای در حال توسعه اعمال می کند».

مشکل مسمومیت با سرب فقط معضل کشورهای در حال توسعه نیست
وی می گوید «قرار گرفتن در معرض سرب در بسیاری از کشورهای جهان یک مشکل بسیار بزرگ است، حتی به جرات می تواند گفت این معضل در همه کشورهای دنیا وجود دارد. وجود سرب در منازل، مدارس و اداره ها که با رنگهای تولید شده با سرب تعمیر می شوند، هر سال به پیامدهای زیانبار این مسمومیت می افزاید. چندین دهه است که در بسیاری از کشورهای در حال توسعه برای بازسازی منازل از رنگ سرب استفاده می شود و همین امر باعث می شود که سرب به صورت گرد و غبار در هوا پخش شود و کودکان در معرض آلودگی آن قرار می گیرند. بنابراین این مشکل در بیشتر کشورها وجود دارد».

خانم ویکرز می گوید ذرات غبار سرب آنقدر کوچک و نامرئی هستند که مردم حتی خبر ندارند که در معرض این ذرات قرار گرفته اند. آلودگی سرب در کودکان می تواند به آسیب به رشد سیستم های عصبی منتهی شود. سرب همچنین بر هوش کودکان تاثیر منفی دارد. قرار گرفتن در معرض سطوح بالای سرب می تواند آسیب های بازگشت ناپذیری به کودکان وارد کند.

سرب در ذرات موجود در رنگ یافت می شود
این مقام «سازمان بهداشت جهانی» تاکید می کند «در سراسر جهان شرکت هایی هستند که این نوع ذرات را در رنگ ها ارائه می کنند، بنابراین مقابله با مقادیر عظیم این ذرات سرب موجود در رنگ یکی از راه حل های عملی است و باید یا تولیدکننده ها را تشویق و یا از آن ها درخواست کرد که در تولید رنگ از این ذرات استفاده نکنند و فقط از نمونه های عاری از سرب استفاده کنند».
او می افزاید «قدم بعدی آموزش کسانی است که رنگ ها را فرموله می کنند، باید در مورد خطرات مسمومیت با سرب موجود در رنگ آگاهی رسانی کرد تا جایگزین هایی بیابند. دولت ها نیز باید ترغیب شوند تا قوانینی را تصویب کنند که استفاده از سرب در رنگ های تزئینی را ممنوع شود».

یکی از راهکارهای موثر کاهش میزان سرب در محیط زیست، ممنوعیت استفاده از آن در گازوئیل است.
«سازمان بهداشت جهانی» ، «صندوق محیط زیست» سازمان ملل متحد و ائتلاف جهانی برای ریشه کنی سرب رنگ» تصمیم دارند تا سال ٢٠١٥ در ٧٠ کشور جهان رنگ های موجود با سرب را از میان ببرند. هم اکنون ٣٠ کشور دیگر از رنگهای تولید شده با سرب استفاده نمی کنند.

این کارشناس سازمان بهداشت جهانی می گوید اقدامات عملی سبب شده شاهد کاهش مسمومیت با سرب در سراسر جهان باشیم و این دلگرم کننده است و ثابت می کند که هر گونه اقدامی در این زمینه موثر و هدفی قابل دسترسی خواهد بود.
XS
SM
MD
LG