با افزایش نارضایتیها از وخیمتر شدن بحران کمبود سوخت و کاستیهای مزمن و مداوم حکومت در زمینه ارائه خدمات عمومی در ونزوئلا، دور جدیدی از اعتراضات ضددولتی در سراسر آن کشور آغاز شده است.
به گزارش رویترز، سازمان «دیدهبان تعارض اجتماعی ونزوئلا» که نهادی غیر دولتی است، روز سه شنبه ۸ مهر گفت گزارشهایی دریافت کرده است که از پایان هفته، بیش از ۱۰۰ اعتراض در ۱۹ ایالت از ۲۳ ایالت ونزوئلا روی داده است. به گفته این سازمان معترضان از مقامات میخواهند که آب، برق، و سوخت فراهم کنند.
ونزوئلا که عضو اوپک است و بزرگترین ذخایر طبیعی نفت جهان را دارد، قادر به تهیه سوخت برای خودروهای شهروندانش نیست. این کشور در نتیجه سالها سوءمدیریت و فساد گسترده رژیم حاکم بر آن کشور، عدم سرمایهگذاری در بخش انرژی، و همچنین تحریمها، به شدت محتاج انرژی است و بخش اعظم زیرساختهای آن برای عرضه برق و آب به خانههای مردم نابود شده است.
پیشتر مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در اواخر شهریور ماه گفته بود که ایالات متحده خواهان برقراری دموکراسی و حاکمیت قانون در ونزوئلا است و برای تحقق این هدف نیکلاس مادورو، باید از قدرت کنار برود.
مایک پمپئو گفت: «ما دو چیز را میدانیم؛ میدانیم که رژیم مادورو مردم ونزوئلا را به نابودی کشانده است، و این که شخص مادورو خود یک قاچاقچی محکوم مواد مخدر است. این بدان معنا است که او باید برود.»
آمریکا در ماه های اخیر شماری از مقامات ونزوئلا را به خاطر نقض حقوق بشر و تضعیف دموکراسی در آن کشور تحریم کرده است. ایالات متحده و نزدیک به ۶۰ کشور دیگر رژیم نیکلاس مادورو را نامشروع میدانند و خوان گوایدو، رهبر مخالفان مادورو، را به عنوان رئیسجمهوری موقت و مشروع ونزوئلا به رسمیت میشناسد.