پس از حدود یک دهه که امارات متحده عربی از ثروت نفتی و قدرت نظامی خود برای تقویت متحدان و تضعیف دشمنانش استفاده کرد، این کشور ظاهرا تصمیم به تغییر رویکرد خود گرفته است.
«فایننشال تایمز» در مطلبی با استناد به صحبتهای دو فرد که در جریان این تغییر استراتژی هستند، نوشته پس از آنکه شیوع ویروس کرونا به اقتصاد این کشور ضربه زد و تکیهاش بر تجارت جهانی را برجسته کرد، امارات متحده عربی تمرکز خود را از قدرتنمایی نظامی به دیپلماسی «اقتصادی» تغییر داد.
یک مقام ارشد امارات متحده عربی به فایننشال تایمز گفت: «ما بر روی بهترین اقدام برای امارات متحده عربی فکر کردیم و تصمیم گرفتیم تمرکز بیشتری بر اقتصاد داشته باشیم.»
به گفته این افراد آگاه، همزمان با تغییر سیاست جدید، امارات متحده عربی قصد دارد نقش فعالتری در حل اختلافات میان سودان و اتیوپی و حتی هند و پاکستان ایفا کند.
فایننشال تایمز در این گزارش مینویسد پس از جریانات اعتراضی در سراسر خاورمیانه، امارات متحده عربی تلاش کرد در پیشگیری از ظهور جنبشهای اسلام گرایانه و مقابله با نفوذ ایران قدم پیش بگذارد.
با در پیش گرفتن این رویکرد، امارات متحده عربی شریک اصلی عربستان سعودی برای مبارزه با حوثیهای مورد حمایت ایران شد و هزاران سرباز اماراتی به جنگ یمن اعزام شدند.
در سال ۲۰۱۷ نیز ابوظبی در صف اول تحریم منطقه ای علیه قطر قرار گرفت. امارات و عربستان سعودی دوحه را به حمایت از اسلام گرایان و نزدیک بودن به ایران متهم کردند.
فایننشال تایمز به نقل از یکی از افرادی که درجریان این تغییر سیاست است نوشته است که امارات متحده عربی به مذاکرات پشت پرده با ایران ادامه میدهد و گفتگوهایی را با هدف کاهش تنش با ترکیه آغاز کرده است.