بخش انگلیسی صدای آمریکا ـ سازمان ملل متحد میگوید اهداف جهانی تعیین شده در مبارزه با ایدز برای سال ۲۰۲۰ محقق نخواهد شد و بعضی پیشرفتهای به دست آمده نیز از دست خواهد رفت که بخشی از آن به دلیل همهگیری ویروس کرونا است.
وینی بیانیاما، مدیر اجرایی «برنامه مبارزه با ایدز سازمان ملل متحد»، روز دوشنبه در ژنو گفت: «گزارش ما نشان می دهد که کووید ما را با خطر خارج شدن بیش از پیش از مسیر روبرو کرده است. بیماری کووید به گونهای است که منابع - شامل آزمایشگاهها، دانشمندان، و خدمه بهداشت - را به خود اختصاص داده و از رسیدگی به اچ آی وی دور کرده است. ما از دولتها میخواهیم با استفاده از راههای ابتکاری به مبارزه با هر دو ادامه دهند. از یک بیماری نمیتوان برای مبارزه با دیگری استفاده کرد.»
به گفته برنامه مبارزه با ایدز در سازمان ملل متحد، با وجود توسعه پوشش درمان اچ آی وی ـ حدود ۲۵ میلیون از ۳۸ میلیون مبتلا به اچ آی وی اکنون به درمانهای ضد ویروسی دسترسی دارند ـ پیشرفتها در حال توقف است. شمار موارد تازه ابتلا طی دو سال گذشته در حدود ۱.۷ میلیون نفر در سال متوقف مانده است و موارد مرگ و میر فقط اندکی ـ از ۷۳۰ هزار نفر در سال ۲۰۱۸ به ۶۹۰ هزار در سال گذشته ـ کاهش یافته است.
سازمان ملل متحد این امر را ناشی از عدم دسترسی آسیبپذیرترین گروهها - شامل کارگران جنسی، معتادان تزریقی، زندانیان، و مردان همجنسگرا - به پیشگیری از اچ آی وی و خدمات تشخیص میدانند.
سازمان ملل متحد میگوید اگر بیماران مبتلا به اچ آی وی برای شش ماه از درمان محروم شوند، بیش از نیم میلیون نفر دیگر سال آینده در مناطق زیرصحرایی (مناطق واقع در جنوب صحرای بزرگ آفریقا) جان خواهند باخت و نرخ مرگ و میر در آن منطقه به سطح سال ۲۰۰۸ برخواهد گشت.
بیماران مبتلا به اچ آی وی که در معرض «کووید-۱۹» قرار میگیرند با خطرات جانی بیشتری روبرو می شوند، زیرا سیستم ایمنی بدنشان ضعیف است.
«سازمان بهداشت جهانی» روز دوشنبه هشدار داد که ۷۳ کشور به دلیل همهگیری «کووید-۱۹» در خطر عدم دسترسی به داروهای ضد ویروسی قرار دارند.