لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۲۱

اشاره مایک پمپئو به ادامه فشار بر ایران برای توقف حمایت از تروریسم در پیام به مناسبت تاسیس وزارت خارجه آمریکا


Secretary of State Mike Pompeo, speaks during a news conference at the State Department, Wednesday, July 1, 2020, in Washington. (AP Photo/Manuel Balce Ceneta, Pool)
Secretary of State Mike Pompeo, speaks during a news conference at the State Department, Wednesday, July 1, 2020, in Washington. (AP Photo/Manuel Balce Ceneta, Pool)

مایک پمپئو در پیامی به مناسبت ۲۳۱ سالگی تاسیس وزارت خارجه ایالات متحده، فشار بر جمهوری اسلامی برای توقف فعالیت‌های بی‌ثبات کننده رژیم ایران را یکی از اقدامات وزارت خارجه آمریکا در یک سال گذشته عنوان کرد.

آقای پمپئو دوشنبه شب ۶ مرداد گفت که در یکسال گذشته وزارت خارجه آمریکا فشار بر رژیم ایران را برای پایان دادن حمایت آن رژیم از تروریسم و دیگر اقدامات بی ثبات کننده‌اش، ادامه داده است.

وزیر خارجه آمریکا ترغیب طرفین درگیر در افغانستان به صلح و آشکارکردن چهره واقعی حزب کمونیست چین به شرکا و متحدان آمریکا را از دیگر اقدامات مهم وزارت خارجه آمریکا از یک سال پیش تا کنون خواند.

تحریم تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل، در اکتبر به سر می‌رسد. ایالات متحده آمریکا خواستار تمدید این تحریم است.

وزارت خارجه آمریکا که رژیم جمهوری اسلامی را بزرگترین حامی تروریسم و بر هم زننده ثبات در منطقه می داند، در ماه‌های اخیر تلاش گسترده ای را برای جلوگیری از برداشته شدن تحریم تسلیحاتی ایران آغاز کرده است.

برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران، که به خاورمیانه سفر کرده است می‌گوید که هیچکس از عدم تمدید تحریم تسلیحاتی جمهوری اسلامی دفاع نمی‌کند.

آقای هوک روز دوشنبه ۶ مرداد در یک کنفرانس خبری مجازی گفت که در واقع در سرتاسر جهان هیچ‌کس نمی‌خواهد رژیم ایران به سلاح هسته‌ای دست یابد.

او با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران هم آتش افروز است و هم دوست دارد نقش آتش نشان را بازی کند، گفت که هیچ‌کس نمی‌خواهد ایران همواره در جنگ با همسایگانش باشد.

نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا پیشتر گفته بود که اگر شورای امنیت نتواند تا قبل از ۱۸ اکتبر تحریم تسلیحاتی را تمدید کند،‌ ایران قادر خواهد بود آزادانه به خرید و فروش این جنگ‌افزارها بپردازد و در آن صورت، درگیری‌ها در مکان‌هایی مانند سوریه و یمن قطعا تشدید خواهد شد.

وزارت خارجه آمریکا در سال ۱۷۸۹ میلادی با هدف مشاوره به رئیس جمهوری، انجام ماموریت‌های دیپلماتیک و پیشبرد مذاکرات با دیگر کشورها بعد از تصویب کنگره و با امضای نخستین رئیس جمهوری آمریکا یعنی جرج واشنگتن تاسیس شد و توماس جفرسون نخستین وزیر خارجه ایالات متحده شد.

XS
SM
MD
LG