بخش انگلیسی صدای آمریکا - نیروی نظامی میانمار در آخرین اقدام خود برای سرکوب کردن اعتراضات گسترده علیه کودتای ۱ فوریه، در کشور حکومت نظامی وضع کرده است و روزنامهنگاران نیز نسبت به ادامه سرکوب رسانهها هشدار میدهند.
روز یکشنبه ۲۸ مارس، در یکی از مرگبارترین تظاهرات میانمار (برمه) از زمانی که نیروی نظامی آن کشور، دولت را با ادعاهای اثبات نشده تقلب در انتخابات سرنگون کرده و رهبران ارشد اتحادیه ملی برای دموکراسی، از جمله آنگ سان سوچی را زندانی کرده است، ده ها معترض کشته شدهاند.
نیروی نظامی برای تلاش به پایان دادن به اعتراضات، به زور و بازداشت تظاهرکنندگان متوصل شده، مجوز حد اقل پنج شبکه خبری را معلق کرده، و خاموشی شبانه اینترنت اعمال کرده است. بنابر گزارش انجمن غیرانتفاعی کمک به زندانیان سیاسی برمه، تاکنون بیش از ۲ هزار نفر دستگیر و ۱۲۶ نفر کشته شده اند.
انجمن غیرانتفاعی کمک به زندانیان سیاسی برمه میگوید روزنامهنگاران در میانمار هر روز بیشتر مورد هدف نیروهای مسلح کشور قرار میگیرند و در هفته های اخیر حداقل ۳۸ نفر از آنها دستگیر شده اند. چندین تن از روزنامه نگاران گفته اند که برای جلوگیری از دستگیر شدن و یا اتفاقی بدتر از آن، نحوه پوشش اخبار ناآرامی های کشور را تغییر دادهاند.
وین زا نایینگ، سردبیر وبسایت خبری مستقل «آژانس خبری سرخ» به صدای آمریکا گفت: «روزنامهنگاران اکنون مورد هدف قرار گرفته، دستگیر شده و به محاکمه کشانده می شوند»، و خبرنگاران مجبور هستند مثل تظاهرکنندگان از دست نیروی نظامی فرار کرده و پنهان شوند.
وی گفت: «نگرانی ما از دستگیر شدن و زندانی شدن نیست. بزرگترین نگرانی ما در حال حاضر این است که آنها [نیروی نظامی] هنگام دستگیر کردن [خبرنگاران]، آنها را با ضرب و شتم پر خشونت به کام مرگ بکشانند.»