حملات شبه نظامیان نیابتى ایران علیه نیروهاى آمریکا، با ورود جو بایدن به کاخ سفید نیز ادامه یافته و عملیات دفاعى آمریکا براى مهار این گروهها نتوانسته این حملات را متوقف کند.
مایکل نایتز، کارشناس امور دفاعى و امنیتى انستیتو واشنگتن، در مصاحبه با شهلا آراسته از صدای آمریکا، راه مهار حملات این گروهها را حملات سختتر و پاسخگو قرار دادن رهبرانشان میٔداند.
آقای نایتز میگوید: «بایدن در موقعیت دشوارى در عراق قرار دارد. او میخواهد از حملات ایرانیها و گروههاى مورد حمایت ایران جلوگیرى کند. اما اگر حملات تکرار شود، ممکن است به بحران سیاسى و سقوط دولت عراق بیانجامد.»
مایکل نایتز میافزاید دولت ترامپ در ماههاى آخر ریاست جمهورى در مهار حملات ایران و شبه نظامیان مورد حمایت آن موفق بود و «در واقع حملات شبه نظامیان پس از تحلیف پرزیدنت بایدن از سرگرفته شد. زیرا ایران و گروههای مورد حمایت آن باور داشتند که ترامپ به آنها - از جمله به اهداف ایرانی در داخل خاکشان - به آنها ضربه بسیار سختی خواهد زد. بنابراین، با موفقیت آنها را از ادامه حملات در ماههاى آخر دوره خود بازداشت.»
مایکل نایتز یکى از گزینههاى دولت بایدن برای جلوگیری از این گونه حملات را مشروط کردن مذاکرات هستهای به توقف حملات علیه نیروهاى آمریکایى میداند.
او میگوید: «آمریکا میتواند با عملیات پنهانی با حملات سایبری و حتی حملات هوایی به اماکن بسیار ارزشمند - به همان روشى که اسراییل انجام میدهد - این شبه نظامیان را هدف قرار دهد.»
اقاى نایتز معتقد است آمریکا با اعلام حملات خود، دشمن را براى تلافىجویى تحت فشار میگذارد، و میگوید: «مشکل حملات آشکار این است که آمریکا با قراردادن نام خود روی این حملات، انتقاد در مورد نقض حاکمیت عراق را متوجه خود میکند. در حالی که ایران هرگز نام خود را روی حملاتش نمی گذارد، و میتواند نقض حاکمیت عراق را انکار کند.»
مایکل نایتز، کارشناس انستیتو واشنگتن، راه بازدارندگى مؤثر را پاسخگو کردن رهبران این گروهها میداند و میگوید شاید بهتر است واشنگتن در این زمینه از الگوى اسراییل پیروى کند.