تیم ملی والیبال ایران برای پیروزی در دیداری نفسگیر و حساس در برابر تیم دوم ردهبندی فدراسیون جهانی والیبال به بیش از دو ساعت و نیم زمان نیاز داشت.
در وبسایت فدراسیون جهانی والیبال با تمجید از بازی درخشان ایران در سالن خالی از تماشاگر آریآکه آرنای توکیو مقابل لهستان، آمده است که ایران در دیداری تماشایی انتقام گرفت.
والیبال ایران، که در اولین حضورش در رقابتهای المپیک در بازیهای تابستانی ۲۰۱۶ ریو با نتیجه سه بر دو مغلوب لهستان شده بود، در دیدار روز شنبه ۲۴ ژوئیه ۲۰۲۱ با همان نتیجه، یعنی سه بر دو، به پیروزی دست یافت. این نخستین بار است که ایران در یک تورنمنت بینالمللی با حضور تیمهای طراز اول جهان، با پیروزی کار خود را آغاز میکند.
در این دیدار رکوردهای دیگری هم به ثبت رسید. دیدار ایران و لهستان طولانیترین مسابقه تاریخ والیبال در المپیک از زمان معرفی سیستم امتیازدهی رالی از زمان بازیهای المپیک ۲۰۰۰ سیدنی بود.
پیش از این دیدار، مسابقه ایتالیا و کانادا که در همین روز برگزار شد با ۲ ساعت و ۱۷ دقیقه حد نصاب طولانیترین بازی المپیک را در اختیار داشت. ولی تا قبل از آن، دیدار آمریکا و یونان در مرحله یک چهارم نهایی المپیک ۲۰۰۴ آتن و بازی روسیه لهستان در مرحله گروهی المپیک ۲۰۱۲ لندن با ۲ ساعت ۱۶ دقیقه رکورد طولانیترین مسابقات والیبال در المپیک بودند.
این رکورد زمانی ۲ ساعت و ۳۷ دقیقهای رکورد زمانی جدیدی است که در نبرد تیم دوم رنکینگ و تیم دوازدهم ردهبندی فدراسیون جهانی، و البته با برد تیم دوازدهم، به ثبت رسید.
- شروع طوفانی
در ست نخست تیم ایران تسلیم سرویسهای قدرتی ویلفردو لئون، بازیکن کوبایی تبار تیم ملی لهستان شد و ۲۵-۱۸ شکست خورد. او در غیاب کاپیتان میشل کوبیاک مصدوم، در کل بازی ۲۳ امتیاز به دست آورد.
در ست دوم، مهمترین اتفاق خودباوری بازیکنان جوان تیم ملی ایران و برطرف کردن نقطه ضعف همیشگی بود. ایران همواره در نواختن سرویس و دریافت دچار مشکل بود. اما از ست دوم این دیدار امتیاز منفی کمتری در سرویس مشاهده شد و دریافت مطمئن بازیکنان قدرتی یعنی میلاد عبادیپور و میثم صالحی در کنار مهدی مرندی، لیبروی با تجربه تیم ملی، دست سعید معروف، بازیساز تیم ملی، را برای ارائه نقشههای بهتر و پاسهای بینقص باز گذاشت. ست دوم و سوم با نتیجه مشابه ۲۵-۲۲ از آن ایران شد. در روزی که ولادیمیر الکنو، سرمربی روس ایران در کوچینگ تیم، عملکرد چشمگیری نداشت، ست چهارم ۲۵-۲۲ به سود شاگردان ویتالی هاینن شد.
امیر غفور، بازیکن قطر پاسور ایران که دومین المپیک خود را تجربه میکند، در این دیدار ۱۹ امتیاز کسب کرد و میثم صالحی، بازیکن قدرتیزن جوان که برای نخستین بار در بزرگترین میدان ورزشی المپیک بازی میکرد، با کسب ۱۸ امتیاز و میلاد عبادیپور، دریافتکننده و قدرتیزن مطمئن تیم ملی ایران، با به دست آوردن ۱۷ امتیاز از بهترینهای زمین بودند.
ایران با عملکرد خوب محمد موسوی وعلیاصغر مجرد ۱۱ امتیاز از دفاع کسب کرد، در حالی که لهستان تنها توانست ۱۰ امتیاز را از دفاع روی تور به خود اختصاص دهد.
لهستانیها در سرویس بهتر بودند و با زدن هفت سرویس بیبازگشت یا «ایس» پیشتازی کردند. در مقابل ایرانیها چهار سرویس بیبازگشت به ثمر رساندند. همچنین در حمله نیز ایران با کسب ۵۸ امتیاز در مقابل ۶۲ امتیازی که لهستان از اسپکهای قوی بازیکنانش به دست آورد، عقب افتاد.
ولی دلیل برتری ایران آمار بالای اشتباهات حریف بود. ایران ۳۶ امتیاز به لهستان داد و در مقابل از اشتباهات یاران بارتوش کورک و ویلفردولئون ۴۰ امتیاز کسب کرد.
لهستان در المپیک ۱۹۷۶ مونترال به مدال طلا رسیده و با همین تیم کنونی طعم قهرمانی ۲۰۱۴ و ۲۰۱۸ جهان را چشیده است. دو تیم ایران و لهستان از رقابتهای قهرمانی جهان سال ۱۹۹۸ که با شکست ایران به پایان رسید، تاکنون ۲۳ بار مقابل هم به پشت تور رفتهاند که با احتساب پیروزی در المپیک ۲۰۲۰ توکیو، این هشتمین برد والیبال ایران مقابل لهستان محسوب میشود.
تیم ملی والیبال ایران که در این دوره در گروه اول با تیمهای لهستان، ونزوئلا، ایتالیا، کانادا، و ژاپن همگروه است، در دومین دیدار خود روز دوشنبه چهارم مرداد به مصاف تیم ونزوئلا، از نمایندگان آمریکای جنوبی، میرود.
در گروه دوم تیمهای برزیل، آمریکا، روسیه، آرژانتین، فرانسه، و تونس باهم به رقابت میپردازند.