یک منبع نزدیک به برادران افکاری میگوید که هر سه برادر از ملاقات و تماس محروم شدهاند و به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفتهاند.
این منبع نزدیک به خانواده افکاری که برای حفظ امنیت خود مایل به انتشار نامش نبود، به صدای آمریکا گفت که نوید افکاری روز پنجشنبه ۱۳ شهریور بدون اطلاع قبلی به مکانی نامعلوم منتقل شد، و دو برادر دیگر او نیز روز شنبه ۱۵ شهریور پس از ضرب و شتم توسط مسئولان زندان به بند ارشاد زندان عادل آباد برده شدهاند.
به گفته این فرد آگاه، خانواده برادران افکاری پس از مطلع شدن از انتقال وحید و حبیب به بند ارشاد و بیخبری از وضعیت نوید، با مراجعه به زندان عادلآباد خواستار برقراری تماس با این سه برادر زندانی شدند که درخواست آنها با مخالفت مقامات زندان روبهرو شد.
بنا بر اطلاعات به دست آمده، خانواده افکاری بار دیگر روز یکشنبه ۱۶ شهریور برای پیگیری وضعیت این سه برادر زندانی به زندان عادل آباد مراجعه کردند و با اصرار فراوان به مقامات زندان، توانستند پس از سه روز بی خبری در تماسی کوتاه با نوید افکاری، زندانی سیاسی محکوم به اعدام، گفتگو کنند. به گفته این فرد مطلع، آقای افکاری در این تماس به خانواده خود اطلاع داد که هر سه برادر مورد ضرب و شتم قرار گرفتهاند و در حال حاضر به بند ارشاد زندان عادل آباد منتقل شدهاند. نوید افکاری گفته است: «ما آسیب دیدهایم. به ما اجازه نمیدهند شکایت بنویسیم و ما را به پزشک قانونی اعزام نمیکنند. به وکلا بگویید که ما حتما [باید] به پزشک قانونی اعزام شویم.»
واکنشهای جهانی
افراد و نهادهای مختلف در یک هفته اخیر به حکم اعدام و زندان برای نوید افکاری و برادرانش اعتراض کردهاند. بعد از واکنش پرزیدنت ترامپ و مقامات وزارت خارجه آمریکا، روز سهشنبه، مایکل وایت، گروگان سابق آمریکا در ایران در یک ویدئو به حکم اعدام نوید افکاری اعتراض کرد.
آقای وایت کهنهسرباز نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا که نزدیک دو سال در ایران زندانی بود، چند ماه پیش از ایران آزاد شد. او در ویدئوی خود از جمهوری اسلامی خواست که نوید افکاری را فوری و بدون قید و شرط آزاد کند.
ممانعت از ملاقات
به گفته این فرد مطلع، تماس نوید افکاری آخرین تماس این سه برادر زندانی با اعضای خانواده خود بوده است و در طول دو روز گذشته با وجود مراجعه مجدد خانواده افکاری به زندان عادلآباد کماکان به آنها اجازه ملاقات داده نشده و در جواب نگرانی بهیه نامجو، مادر برادران افکاری، که به مقامات زندان گفته بود «من نمیدانم فرزندم زنده است یا نه؟» مسئولان زندان به او پاسخ دادهاند که «دفعه قبل که آمدید و با نوید صحبت کردید، همه دنیا فهمیدند» و تاکید کردند که خاواده افکاری باید «با رئیس دادگستری ملاقات کنید و برای تماس دستور قضایی بگیرید.»
خانم نامجو، مادر برادران افکاری، پیشتر در ویدئوهایی گفته بود که ماموران پسرانش را شکنجه کردند تا علیه همدیگر شهادت دهند و وحید تحت همین شکنجهها دو بار اقدام به خودکشی کرد.
صدای آمریکا نیز در گزارشی به جزئیات پرونده این سه برادر زندانی در ایران پرداخته است؛ گزارشی که بر اساس اطلاعات به دست آمده در آن اعلام شده است که احکام اعدام و زندانهای طولانی آنها بر اساس اعترافات اجباری بعد از شکنجههای شدید و تهدید شکل گرفته است.
بر اساس اطلاعات رسیده به صدای آمریکا در حال حاضر پرونده نوید افکاری تغییر نکرده است، حکم اعدام قطعی است، و قرار است وکلای پرونده درخواست اعاده دادرسی خود را ثبت کنند. خانواده افکاری نیز امیدوارند درخواست اعاده دادرسی مورد توجه قرار بگیرد و پرونده این زندانی سیاسی بازبینی و بررسی مجدد شود.
این فرد نزدیک به خانواده افکاری به صدای آمریکا گفت، پس از ممنوع ملاقات شدن نوید افکاری از روز پنجشنبه هفته گذشته و ممنوع الملاقات شدن دو برادر دیگرش از روز شنبه، شرایط خانواده افکاری غیرقابل توصیف است و تنها دغدغه آنها تماسی از سوی نوید است تا «بگوید من زنده هستم.»
نهادهای حقوق بشری میگویند جمهوری اسلامی به طور عادلانه به اتهامات رسیدگی نمیکند و بعضا افرادی بیگناه محاکمه و حتی اعدام شدهاند. برای نمونه جمهوری اسلامی در دهه شصت هزاران نفر را که محکومیت زندان داشتند، اعدام کرد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده، روز ۱۳ شهریور در پیامی در توئیتر به انتشار خبر محکومیت یک ورزشکار ایرانی به جرم شرکت در تظاهرات خیابانی واکنش داد و از مسئولان جمهوری اسلامی خواسته بود او را اعدام نکنند.
همزمان مورگان اورتگاس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در توییتر نوشت: «ما نیز مانند [مردم] جهان، از بابت صدور حکم اعدام برای نوید افکاری، که پس از شرکت در تظاهرات مسالمت آمیز در سال ۲۰۱۸ تحت شکنجه مجبور به اعتراف دروغین شد، خشمگین هستیم. رژیم ایران همچنین دو برادر او را شکنجه داد و به دهها سال زندان محکوم کرد. آنها را رها کنید!»