لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۱۱

درخواست جمعی از زندانیان زندان اوین از مقامات جمهوری اسلامی: به وضعیت زندان‌ها «رسیدگی جدی» شود


Evin prison in Tehran, Iran
Evin prison in Tehran, Iran

گروهی از زندانیان محبوس در بند ۸ زندان اوین با آغاز موج چهارم شیوع کرونا در ایران و گسترش این ویروس در زندان‌های ایران با انتشار بیانیه‌ای خواستار «اعطای فوری و عاجل مرخصی ویژه‌ کرونا» شده‌اند.

بنا بر اخبار منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، این زندانیان که گفته می‌شود برخی از اتباع خارجی هم در میان آنها هستند روز یکشنبه ۲۲ فروردین ماه با انتشار این بیانیه و اشاره به ابتلای دست کم دو زندانی در بند هشت زندان اوین و سه پرسنل زندان به ویروس کرونا، خواستار رسیدگی جدی مسئولان به وضعیت زندان‌ها شدند.

در بخشی از این بیانیه آمده است: «ما زندانیان اعم از سیاسی، مالی و غیره و حتی اتباع خارجی، در بند هشت زندان اوین با توجه به پیک خطرناکی که پیش آمده و در راستای دستورات اکید ستاد مقابله با کرونا، که هرگونه تجمع را ممنوع نموده است بر ضرورت اعطای فوری و عاجل مرخصی ویژه کرونا به همه زندانیان اصرار می‌ورزیم و این اقدام را از مطالبات خانواده‌های هزاران زندانی در سراسر کشور می‌دانیم.»

پیشتر صدای آمریکا با انتشار متنی در توئیتر نوشته بود که بکتاش آبتین،‌ از اعضای کانون نویسندگان ایران که دوران محکومیت خود را در بند هشت زندان اوین سپری می‌کند، ‌در تاریخ ۱۵ فروردین به دلیل ابتلا به ویروس کرونا و شدت گرفتن علائم بیماری در بهداری اوین بستری شده است.

گفته می‌شود آقای آبتین پس از پنج روز بستری در بهداری زندان به رغم پایان نیافتن دوران درمان، بار دیگر به میان زندانیان بازگردانده شده است.

امضاء‌کنندگان این بیانیه ضمن هشدار به مقامات جمهوری اسلامی در رابطه با پیش از وقوع هرگونه اتفاق ناگوار در زندان‌ها، خواستار اعطای مرخصی به هزاران زندانی در سراسر کشورند که «به اجبار به صورت جمعی و در فواصل بسیار نزدیک با یکدیگر زندگی می‌کنند.»

اوایل اسفند ماه سال ۹۸ بود که با شیوع و گسترش ویروس کرونا در ایران با بخشنامه تازه ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی، آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی از زندان‌های ایران آغاز شد. بخشنامه‌ای که در یکی از مفاد آن آمده بود، آن دسته از زندانیان سیاسی که با اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» به تحمل بیش از پنج سال زندان محکوم شده‌اند «از اعزام به مرخصی مستثنی هستند.» این در حالی است که اغلب زندانیان سیاسی با اتهام عنوان شده دارای محکومیت‌های بالای پنج سال هستند.

صدور این بخشنامه‌ با واکنش زندانیان سیاسی و برخی از فعالان حقوق بشر روبرو شد. پیش از این بنیاد عبدالرحمن برومند نیز در گزارشی تفصیلی از زندان‌های ایران که نسخه‌ای از آن در اختیار صدای آمریکا قرار گرفته بود علاوه بر اعلام هشدار نسبت به وضعیت زندانیان سیاسی و عقیدتی و خودداری مقامات قضایی از دادن مرخصی و امکانات بهداشتی به آنان به بازداشت‌های بی‌دلیل، از جمله بازداشت «شخصی که به دلیل خرید موبایل مسروقه حدود دو هفته در زندان تبریز بازداشت بود و در اوایل فروردین ماه با علائم کرونا به بیمارستان اعزام شد و در آنجا فوت شد» اشاره کرده بود‌.

ایالات متحده بارها و در موارد مختلف برخوردهای خشونت آمیز و سرکوب گسترده معترضان و فعالان مدنی، و نیز نقض مکرر و مداوم حقوق شهروندان ایران توسط جمهوری اسلامی را محکوم کرده است.

XS
SM
MD
LG