لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۰۸

فساد نهادینه در ارکان حکومت ایران؛ قاضی صادرکننده حکم بازداشت فله‌ای روزنامه‌نگاران با ۵۰۰ هزار یورو رشوه متواری شد


دادسرای فرهنگ و رسانه
دادسرای فرهنگ و رسانه

مطرح شدن نام غلامرضا منصوری، قاضی اجرائیات شهرستان لواسانات، در دادگاه رسیدگی به اتهامات معاون اجرایی سابق قوه قضائیه، واکنش های متعددی به دنبال داشته است.

اتهام قاضی غلامرضا منصوری در دادگاه، دریافت ۵۰۰هزار یورو رشوه عنوان شد و نماینده دادستان اعلام کرد که این متهم به دلیل متواری بودن، در دادگاه حاضر نشده است.

صدور حکم فله ای بازداشت برای روزنامه نگاران

تنها ساعاتی پس از اعلام نام قاضی منصوری به عنوان متهم فراری، تعدادی از روزنامه نگاران در ایران یادآوری کردند که این قاضی که مدتی بازپرس یکی از شعبه‌های دادگاه فرهنگ و رسانه و سرپرست این دادسرا بود، در اواخر دهه ۸۰ و اوایل دهه ۹۰ خورشیدی مسئول برخورد با تعدادی از رسانه ها و روزنامه نگاران بود.

اکبر منتجبی، روزنامه نگار، یکشنبه ۱۸ خرداد در پیامی در توئیتر نوشت که غلامرضا منصوری در سال ۱۳۹۱ حکم بازداشت حدود ۲۰ روزنامه نگار را یک شبه صادر کرد.

آقای منتجبی اضافه کرد: «یکی از آن روزنامه‌نگاران من بودم که با اتهام بی‌ربطی بازداشت شدم. همسرم بیماری ام اس داشت و دارد. آن بازداشت کذایی باعث شد بیماری او عود کند. مدتی بعد با قرار وثیقه آزاد شدم. درحالی که هیچ اتهامی نداشتم اما بعد از ۸ سال هنوز قرار وثیقه‌ام را آزاد نکرده‌اند. اکنون اعلام شده او فاسد بود و با دریافت بیش از ۵۰۰ هزار یورو رشوه فرار کرده است.»

پوریا عالمی، یکی دیگر از روزنامه نگارانی که به دستور قاضی منصوری بازداشت شده بود، نیز در توئیتر خود نوشت: «آقای قاضی منصوری، بازداشت ۳۲ روز انفرادیِ این قلم، به اتهام همکاری با MI6 و اتهامات دیگر به‌قضاوت شما بود. به مادرم گفته بودید «برای رضای خدا» حکم می‌دهید. حتما خدا از شما راضی است؛ چون در خبر خواندم خداوند به‌عنوان پاداش ۵۰۰ هزار یورو و یک بلیت یک‌طرفه به فرنگ به شما رسانده است.»

دیگر روزنامه نگاران، همچون ریحانه طباطبایی و حسین مهرزاد، نیز یادآوری کردند که این قاضی فاسد در سال ۹۱ دستور بازداشت فله ای روزنامه‌نگاران را بدون هیچ مدرک خاصی صادر کرد.

این روزنامه‌نگاران با اتهاماتی چون همکاری در «جنگ نرم» و «همکاری با رسانه های بیگانه» بازداشت شده و همگی بعد از مدتی با قید وثیقه یا کفالت آزاد شد. صدور حکم توقیف روزنامه شرق و بازداشت مدیرمسئول این روزنامه نیز از دیگر اقدامات قاضی منصوری در سال ۹۱ بود.

مرجان لقایی، روزنامه‌نگار در ایران، پس اعلام اتهام قاضی منصوری و متواری بودن او در توئیتر نوشت: «کاش می‌شد فهمید کدام کشور غلامرضا منصوری را پذیرفته [است].»

گروگان گرفتن خانواده مدیر جم تی وی

در این بین، تلویزیونی جم تی وی نیز در متنی اعلام کرد که قاضی منصوری برای بسته شدن این شبکه همه خانواده سعید کریمیان، مدیر شبکه را به گروگان گرفت.

در متنی که این شبکه منتشر کرده آمده است: «او کسی بود که برای فشار به رسانه‌ای مانند جم، در سال ۱۳۹۱ برادران سعید کریمیان را گروگان گرفت و مدتها در امنیتی ترین زندان‌های کشور و در بدترین شرایط ممکن، زندانی کرد تا با تحت فشار قرار دادن سعید کریمیان، جم را به تعطیلی بکشاند و حتی بعد از تعطیلی موقت و ده روزه جم هم حاضر به آزاد کردن آنان نشد.»

شبکه جم نوشته است که تحت فشار قراردادن خانواده‌های پرسنل این رسانه در ایران ادامه یافت و در نهایت به ترور سعید کریمیان در سال ۹۶ منتهی شد.

ایالات متحده بارها فساد مالی نهادینه و غارت دارایی‌های خدادادی ایران توسط وابستگان رژیم حاکم بر این کشور را محکوم کرده و آنها را از جمله عوامل اصلی مشکلات اقتصادی و مالی ایران دانسته است. از جمله چندی پیش مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در چند توئیت درباره مقام‌های جمهوری اسلامی گفته بود که آنها به جای کمک به مردم درگیر فساد شده‌اند.

XS
SM
MD
LG