لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۰۱

کرونا در ایران - هر دو دقیقه یک بستری؛ تعطیلی تهران و ایجاد مشکلی «دوچندان» برای استان‌های شمالی


جاده چالوس - ۳۱ تیر
جاده چالوس - ۳۱ تیر

آمار رسمی وزارت بهداشت ایران نشان می‌دهد از ۳۱ تیر تا اول مرداد، ۲۱ هزار و ۸۱۴ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در کشور تأیید شده است.

همچنین در این ۲۴ ساعت، ۲۱۰ نفر دیگر در اثر ابتلا به کرونا جان باخته‌اند.

وزارت بهداشت ایران، آمار تفکیکی ارائه نمی‌دهد و بسیاری معتقدند آمار واقعی از آنچه به طور رسمی اعلام می‌شود به مراتب بالاتر است.

خبرگزاری «تسنیم» وابسته به سپاه پاسداران، در گزارشی تخمین زده است که در هر دو دقیقه یک بیمار مبتلا به ویروس کرونا بستری می‌شود.

  • وضعیت بحرانی در نقاط مختلف ایران؛ از تهران تا قم و مشهد

با اوج‌گیری ویروس کرونا و شیوع گونه مسری‌تر «دلتا»، بسیاری از بیمارستان‌ها از پر شدن ظرفیت خود خبر می‌دهند.

رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی به خبرگزاری «مهر» گفت که «همه بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران به بیش از سقف پذیرش سرپایی و بستری خود در یک سال و نیم گذشته رسیده اند.»

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به‌ افزایش بیماری کرونا در این استان از پر شدن ظرفیت بیمارستان امیرالمومنین قم خبر داد و گفت، برای پذیرش بیماران کرونایی از «تخت‌های اضطراری» استفاده می‌شود.

استان قم از روز ۲۷ خرداد، یعنی پس از ۴۰ روز، از وضعیت نارنجی (پرخطر) خارج شد، اما از تاریخ نهم تیر ماه دوباره نارنجی شد و از ۲۳ تیرماه نیز در وضعیت قرمز (بسیار پرخطر) قرار گرفت.

در مشهد نیز دبیر کارگروه مراقبت و درمان کووید-۱۹ دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت تمامی بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد به حالت آماده‌باش در آمده‌اند.

  • دسترسی به امکانات پزشکی بیماران را از جایی به جای دیگر می‌کشاند

معاون اجرایی بیمارستان فیروزآبادی شهر ری نیز به خبرگزاری «ایلنا» گفته است که مراجعه‌کنندگان به این بیمارستان در گذشته بیشتر از ساکنان جنوب تهران بودند، اما اکنون بیماران از نقاط دیگر مانند نیاوران، تجریش، سعادت آباد، و صادقیه نیز به این بیمارستان مراجعه می‌کنند.

رضا محمدی دلیل مراجعه بیماران از نقاط مختلف تهران را «کمبود دارویی» در دیگر مراکز درمانی عنوان کرده است.

او همچنین افزود در صورتی که قبلا این بیمارستان به ۵۰ نفر خدمت می‌کرد حالا پذیرای ۲۵۰ تا ۵۰۰ نفر است.

از طرفی رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد از هجوم بیماران غیربومی و مسافران به بیمارستان‌های مشهد خبر داده است.

محمدصادق معتمدیان می‌گوید کمبود امکانات درمانی و تجهیزات بهداشتی در استان‌هایی مانند سیستان و بلوچستان، از دلایل آمدن بیماران مبتلا به کرونا این استان به مشهد است که این جا به جایی، به نوبه خود، خطر گسترش ویروس را افزایش می‌دهد.

  • تعطیلی تهران، مشکلی دوچندان برای مازندران و گیلان

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز از اشغال تمامی بخش‌های بیمارستانی مازندران با شیوع گونه «دلتا» ویروس کرونا در این استان خبر داد.

سید عباس موسوی گفت که تعطیلات پایان هفته و تعطیلی شش روزه تهران و البرز مشکلی دوچندان برای مدیریت کرونا در استان مازندران شده است.

آقای موسوی بر ضرورت رعایت پروتکل‌ها توسط مردم تأکید کرد و گفت: «مردم دیگر توجهی به هشدارها و توصیه‌های پزشکی و بهداشتی ندارند.»

خبرگزاری «مهر» در گزارشی از افزایش حجم خودروهای مسافران غیربومی در شهرهای مازندران خبر داده و گزارش داده است که بسیاری، با پرداخت جریمه محدودیت‌های تردد را دور می‌زنند و سفر خود را انجام می‌دهند.

در استان گیلان نیز به گفته معاون علوم پزشکی، بیش از ۷۰۰ بیمار مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستان ها بستری هستند.

انوش دهنادی مقدم در گفتگو با «اینا» گفته است که در صورت ادامه «بی توجهی به رعایت پروتکل های بهداشتی و انجام مسافرت ها»، این استان شاهد بستری بیش از هزار بیمار خواهد بود.

بیشترین افزایش افراد مبتلا به کرونا در شهرستان های رشت، لاهیجان، انزلی،آستارا، تالش، و صومعه سرا مشاهده شده است.

خامنه‌ای دلیل تأخیر در واکسیناسیون را «بدقولی» دیگران دانست

حساب توییتر منتسب به آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، تصاویری از تزریق دز دوم واکسن داخلی برکت به او را منتشر کرد.

آقای خامنه‌ای در سخنانی، دلیل تأخیر در واکسیناسیون را «بدقولی» کسانی دانست که قول فروش واکسن به ایران را داده بودند.

خامنه‌ای همچنین بر استفاده از واکسن تولید داخلی تأکید کرد و گفت: «ناچار بودیم و هستیم که از تولیدات کشورهای دیگر هم تا آن حدی که قابل اطمینان هست استفاده کنیم و استفاده خواهیم کرد.»

این در حالی است که در اواسط دی‌ماه، درست زمانی که کشورهای دنیا برای خرید واکسن‌های تأیید شده اقدام کردند، رهبر جمهوری اسلامی ایران واردات واکسن‌های آمریکایی و بریتانیایی را ممنوع اعلام کرد و به این ترتیب، ایران از قافله خرید واکسن عقب ماند.

  • ورود محموله جدید واکسن توسط هلال احمر

جمعیت هلال احمر ایران از ورود محموله یک میلیون و یکصد و سی هزار و چهارصد دزی واکسن خبر داد. این هشتمین محموله واکسن است که جمعیت هلال احمر وارد می‌کند.

جمیعت هلال احمر در توییتی اعلام کرد که تاکنون بیش از ۹ میلیون و ۳۰۰ هزار دز واکسن به کشور وارد کرده است.

آمار وزارت بهداشت ایران نشان می‌دهد تاکنون حدود ۲ میلیون و ۳۵۴ هزار نفر دز دوم واکسن را دریافت کرده‌اند و کامل واکسینه شده‌اند. این حدود ۳ درصد از جمعیت واجد شرایط واکسیناسیون در کشور را تشکیل می‌دهد.

XS
SM
MD
LG