به دنبال انتشار تصاویری از برخورد خشونتآمیز نیروی انتظامی با یک جوان به دلیل سگگردانی در تهران، پلیس پایتخت از اجرای طرح جدید «برخورد با سگگردانی» خبر داد و آن را «مطالبه مردم» خواند.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، مرکز اطلاعرسانی پلیس پایتخت با انتشار خبر «برخورد با سگگردانی» اعلام کرد این طرح در پی «مطالبات بسیاری از شهروندان برای برخورد با پدیده سگ گردانی» در دستور کار پلیس پایتخت قرار گرفته است.
از سوی دیگر اخبار منتشر شده توسط رسانه های ایران حاکی از اجرای فوریت ممنوعیت گردش حیوانات خانگی در محل بازی کودکان در بوستانهای شهر تهران است که گفته میشود روز یکشنبه ۲۰ تیر در صحن شورای شهر با ۱۲ رای مثبت به تصویب رسیده است.
ضرغام آذین، سرکلانتر دوم پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی تهران بزرگ (فاتب)، در گفتوگو با رسانههای ایران طرح برخورد با سگگردانی را نتیجه «مطالبات و درخواست بسیاری از شهروندان» و نگهداری سگ در مجتمعهای مسکونی را سبب «آزار و اذیت و سلب آرامش» سکنه دانسته است. وی همچنین گفته است که حضور سگها در پارکها «گاهی موجب احساس نا امنی و وحشت برای کودکان شده است.»
طی روزهای گذشته تصاویری از بازداشت همراه با خشونت یک شهروند توسط نیروی انتظامی به دلیل سگگردانی در شبکههای اجتماعی منتشر شد که در آن مامور نیروی انتظامی به سمت این شهروند و برخی از اعضای خانواده او اسلحه کشیده است.
برخورد خشن و احمقانه پلیس با یک جوان به خاطر داشتن سگ
— f.halvaei (@f_halvaei) July 13, 2021
این ویدیو واقعا آزاردهنده و عصبانی کننده است. مردم گیر چه حکومتی افتادهان
دقت کنید در فیلم مرد جوان سگش را محکم بغل گرفته و حاضر نشد سگش را تحویل پلیس دهد،نیروی انتظامی نه تنها او را وحشیانه کتک میزند بلکه روی او اسلحه میکشد pic.twitter.com/yCkua75mYX
ضرغام آذین در رابطه با بازداشت همراه با خشونت این شهروند توسط نیروی انتظامی نیز گفت، در ابتدا ماموران نیروی انتظامی به این شهروند «تذکر لسانی» داده و در پی «برخورد نامناسب» و «فحاشی» صاحب سگ، سرباز گشت کلانتری «رفتار غیر حرفهای» داشته است که این موضوع در حال بررسی است.
کاوه مدنی، استاد دانشگاه که در حوزه محیط زیست چهرهای شناخته شده است، به بخش فارسی صدای آمریکا اعلام کرد که «ریشه ایدئولوژیک این میزان جدیت و خشونت در مبارزه با سگ گردانی غیر قابل انکار است. اما مسیری که در پیش گرفتهاند، تاثیر عکس خواهد داشت و میتواند داشتن سگ و سگ گردانی را به یک مبارزه مدنی تبدیل کند.»
این اولین بار نیست که محدودیتهایی برای نگهداری و یا گرداندن سگ در معابر عمومی در ایران وضع میشود. سگگردانی طی سالهای گذشته در استانهای مختلف ایران، از جمله تهران و اهواز، نیز ممنوع اعلام شده بود.