لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۳۸

تلاش هکرها برای مسموم کردن آب آشامیدنی شهری در فلوریدا خنثی شد


عکس تزئینی
عکس تزئینی

یک هکر با رخنه کردن به سیستم کنترل یک تصفیه‌خانه آب در شهری در ایالت فلوریدا، با ۱۵ هزار نفر جمعیت، سعی داشت که منبع آب آشامیدنی آن را با سود سوزآور آلوده کند.

به گزارش آسوشیتدپرس، باب گولتییری، کلانتر شهرستان پاینلاس، روز دوشنبه در یک کنفرانس خبری گفت، این هکر با استفاده از برنامه دسترسی از راه دور که توسط کارکنان تصفیه‌خانه از آن استفاده می‌شود، به سیستم تصفیه‌خانه آب شهر «اولدزمار» راه یافت، و برای مدت کوتاهی میزان ماده شیمیایی هیدروکسید سدیم یا سود سوزآور در منبع آب را، از ۱۰۰ واحد در یک میلیون به ۱۱ هزار واحد در یک میلیون، افزایش داد.

هیدروکسید سدیم، که به آن قلیاب نیز گفته می شود، برای تصفیه و تعادل خاصیت اسیدی آب استفاده می‌شود. اما مقادیر زیاد این ترکیب شیمیایی که در مواد تمیزکننده از جمله صابون نیز از آن استفاده می شود، می تواند موجب تحریک، سوزش، و عوارض دیگر شود.

خوشبختانه، یکی از سرپرستان تصفیه خانه متوجه دستکاری در میزان ماده شیمیایی شده و توانست - در حالی که هنوز نشانگر موس هکر از راه دور در مانیتور حرکت می‌کرد - از آن جلوگیری کرده و تغییرات را معکوس کند.

به گفته کلانتر گولتییری، هیچ یک از ساکنان اولدزمار، که در ۲۵ کیلومتری شمال غربی شهر تمپای فلوریدا واقع است، در خطر قرار نگرفتند.

ولی این خطر بالقوه‌ای است که، به گفته کارشناسان امنیت سایبری، با کامپیوتری شدن سیستم ها و دسترسی به آنها از طریق اینترنت، روز به روز بیشتر می‌شود.

برای مثال، در ماه مه سال ۲۰۲۰ نیز، رئیس امنیت سایبری اسرائیل گزارش داد که آن کشور یک ماه پیشتر، یعنی در ماه آوریل ۲۰۲۰، یک حمله سایبری بزرگ که سیستم آب منطقه را هدف قرار داده بود، خنثی کرد؛ حمله ای که به جمهوری اسلامی ایران، دشمن بزرگ اسرائیل، نسبت داده شده بود.

رئیس امنیت سایبری اسرائیل گفت، اگر اسرائیل این حمله را به موقع و هنگام وقوع آن متوجه نشده بود، کلر یا سایر مواد شیمیایی ممکن بود وارد آب آشامیدنی شهر شود و نتیجه‌ای «فاجعه‌بار» به دنبال داشته باشد.

در سال‌های اخیر هکرهای حمایت شده از سوی دولت روسیه به برخی از سیستم‌های کنترل صنعتی آمریکا، از جمله شبکه‌های تولید برق، و کارخانه‌های تولیدات صنعتی نفوذ کرده‌اند. هکرهای ایرانی نیز در سال ۲۰۱۳ کنترل یک سد در حومه نیویورک را به دست گرفتند. اگرچه در هیچ یک از این موارد خسارتی وارد نشد، مقامات معتقدند که دشمنان خارجی نرم‌افزار‌های مصطلح به دام یا تله را نصب کرده‌اند؛ نرم‌افزارهایی که هنگام جنگ مسلحانه، هر آن می‌توانند آن را فعال کنند.

XS
SM
MD
LG