به گزارش رویترز، مارک روته، نخست وزیر هلند، به ویکتور اوربان همتای مجارستانی خود گفته است که مجارستان باید به حقوق دگرباشان جنسی احترام بگذارد، یا از اتحادیه اروپا خارج شود.
در روزهای اخیر تصویب قانون جدیدی در مجارستان که انتشار مطالب مرتبط با درباره دگرباشان جنسی را ممنوع میکند، با انتقادات زیادی مواجه شده است.
این قانون، یکی از موارد مهمی بود که در جریان برگزاری اجلاس اخیر سران اتحادیه اروپا در بروکسل مورد بحث قرار گرفت، و رهبران این اتحادیه به ویکتور اوربان اعتراض کردند.
گزارشهای خبری از درگیری شخصی میان ۲۷ رهبر اتحادیه اروپا شرکتکننده در اجلاس بروکسل حکایت دارد. چنین چیزی در سالهای اخیر سابقه نداشته است.
مارک روته روز جمعه ضمن تأیید این خبر، به خبرنگاران گفت که «این موضوع مربوط به ارزشهای ما بود، و این همان چیزی است که ما برای آن ایستادگی میکنیم.»
امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه، نیز تصویب این قانون جدید در مجارستان را «نبرد علیه تمدن و فرهنگ» توصیف کرد.
مجارستان احتمالا در عالیترین دادگاه اتحادیه اروپا با چالش حقوقی مواجه خواهد شد.
همچنین خاویر بتل، نخست وزیر لوکزامبورگ، خواستار اعمال مجازات تنبیهی جدیدی علیه مجارستان شد. در این روش که هنوز علیه هیچ کشوری اعمال نشده است، از کمکهای مالی اتحادیه اروپا به اعضایی که قوانین دموکراتیک را نقض میکند، کاسته میشود.
این ساز و کار جدید پس از آن طراحی شد که دولتهای محافظهکار لهستان و مجارستان با اقداماتی همسو سالها مانع از آن میشدند که تحریمهای اقتصادی - تحریمهایی که برای محافظت از ارزشهای دموکراتیک و حفظ حقوق بشر در نظر گرفته شده بود - علیه آنها اعمال شود.
ویکتور اوربان در سال ۲۰۱۰ در مجارستان به قدرت رسید و سال آینده میلادی انتخابات داخلی دشواری را در پیش دارد.
او در سالهای اخیر رویکرد محافظهکارانه شدیدی را ترویج سیاستهای داخلی خود در پیش گرفته است، و میگوید که ارزشهای سنتی کاتولیک تحت فشار ارزشهای لیبرال غربی قرار دارد.
نخست وزیر مجارستان پیش از جلسه غیرعلنی سران اتحادیه اروپا، به خبرنگاران گفت که تصویب این قانون حمله به دگرباشان جنسی نیست، و هدف آن تضمین حق والدین در تصمیمگیری درباره آموزش جنسی فرزندانشان است.
اتحادیه اروپا، ویکتور اوربان را برای لغو این قانون تحت فشار گذاشته است که آخرین نمونه از سیاستهای محدودکننده در این کشور، مانند ایجاد محدودیتها برای رسانهها، قضات، دانشگاهیان، و مهاجران به شمار میرود.
تصویب این قانون در مجارستان با اعتراضاتی در سایر کشورهای اروپایی از جمله آلمان مواجه شد.
چهارشنبه، گروهی از فعالان حقوق دگرباشان با پرچمهای رنگینکمانی وارد محل برگزاری مسابقه میان تیمهای ملی فوتبال آلمان و مجارستان شدند و در جایگاه تماشاگران به این قانون اعتراض کردند.
یکی از این افراد توانست از موانع امنیتی عبور کند. او هنگام نواختن سرود ملی مجارستان با پرچم رنگینکمانی مقابل بازیکنان این تیم ظاهر شد، که البته پلیس به سرعت او را دستگیر کرد.
آلمانیها قصد داشتند برای این بازی ورزشگاه «آلیانس آرنا» را رنگینکمانی نورپرداری کنند که این درخواست آنها از طرف یوفا پذیرفته نشد.
ولی ورزشگاههای چند شهر دیگر آلمان از جمله برلین، فرانکفورت، و کلن، چهارشنبه در همبستگی با دگرباشان جنسی، استادیومهای خود را رنگینکمانی نورپردازی کردند.
دیدهبان حقوق بشر میگوید که جامعه دگرباشان جنسی به صورت فزایندهای توسط ویکتور اوربان و دولت راستگرای او در مجارستان به حاشیه رانده شده است.
منتقدان این قانون که علیرغم اعتراض مخالفان در پانزدهم ژوئن تصویب شد، میگویند که این قانون همجنسگرایی و کودکآزاری را در هم آمیخته است.
اینقانون، موارد دیگری مانند ترویج همجنسگرایی یا جراحی تغییر جنسیت برای افراد زیر هجده سال را ممنوع میکند، و حتی نمایش پرچم رنگینکمانی در انظار عمومی نیز قدغن است.
به گفته مدیران شبکههای خصوصی مجارستان، با توجه به تصویب این قانون، نمایش برخی فیلمها یا سریالهایی مانند «خانواده مدرن» دیگر امکانپذیر نخواهد بود.
سازمان عفو بینالملل، تصویب این قانون در مجارستان را «روز سیاهی» برای حقوق جامعه دگرباشان جنسی توصیف کرده است.