ایلان ماسک، کارآفرین، میلیاردر مشهور، و مغز متفکر شرکتهای ساخت خودروی برقی تسلا و فضاپیمای اسپیس اکس، با نوآوری دیگری همه را غافلگیر کرد.
به کزارش تارنمای «بیزینس اینسایدر»، شرکت «نورالینک» که مالک آن ایلان ماسک است، و در زمینه توسعه میکرو تراشههای مجهز به هوش مصنوعی برای استفاده در مغز انسان فعالیت میکند، کلیپ تصویری کوتاهی را در این رابطه منتشر کرد.
در این ویدئو، میمونی دیده میشود که بدون استفاده از دستهای خود، در حال انجام بازیهای ویدئویی از جمله پینگ پنگ است، و با ذهن خود، نقطه یا بازیکن را روی صفحه نمایشگر حرکت میدهد.
ایلان ماسک در گذشته با افتخار درباره پژوهشهای شرکت نورالینک روی پستانداران صحبت کرده بود، ولی این نخستین باری است که نمونهای از این آزمایشها در معرض دید همگان قرار میگیرد.
ایلان ماسک سال گذشته گفته بود که این شرکت در تحقیقات خود به پیشرفتهای قابل توجهی دست یافته است، و با طراحی سیستم خاصی، یک میمون را قادر ساخته است که با ذهن خود رایانه را کنترل کند.
این شرکت در سال ۲۰۲۰، استفاده از این فناوری را بر روی خوکی به نام «گرترود» به صورت زنده نمایش داد که بازتاب زیادی در رسانههای خبری داشت.
میمونی که در کلیپ جدید تصویری دیده میشود، از نژاد ماکاک است و «پیجر» نام دارد. به گفته نورالینک، ریزتراشهها شش هفته پیش و در جریان یک پروسه نه چندان پیچیده، روی مغز پیجر سوار شده است.
پیجر در این آزمایش، ابتدا با استفاده از «جویاستیک» یا اهرمک بازی میکند. ولی بعد کنترل این وسیله قطع میشود، و در ادامه اهرمک به صورت کامل از دسترس او خارج میشود، و میمون فقط با ذهن خود بازی میکند.
در جریان این آزمایش، لوله کوچکی نیز در کنار نمایشگر قرار دارد، و پیجر میتواند در حین بازی ویدئوی معجون موز بخورد، که نوعی مشوق برای جلب توجه او محسوب میشود.
به گفته نورالینک، این میکرو تراشه با استفاده از الکترود، ضمن ثبت واکنش مغز، چشمها، و دست میمون، سیگنالها را تجزیه و تحلیل میکند، و در مرحله بعد، ارتباط مستقیمی میان مغز و صفحه نمایشگر برای کنترل بازی ایجاد میکند.
پژوهشگران با استقبال از موفقیت این پژوهش، از امکان استفاده از چنین روشی برای کمک به افراد فلج، یا دچار معلولیتهای جسمانی ابراز امیدواری کردهاند.
ایلان ماسک نیز در گذشته به چنین موضوعی اشاره کرده بود، و به گفته او این پژوهشها سریعتر از پیشبینی او به نتایج دلخواه و شگفتانگیزی رسیده است.