لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۲۸

ادامه جشنواره فیلم کن؛ قهرمان اصغر فرهادی اکران شد 


اصغر فرهادی و تعدادی از بازیگران و عوامل فیلم
اصغر فرهادی و تعدادی از بازیگران و عوامل فیلم

در ادامه هفتاد و چهارمین دوره جشنواره فیلم کن در فرانسه، فیلم «قهرمان» ساخته اصغر فرهادی سینماگر نامدار ایرانی اکران شد.

این فیلم که در بخش اصلی یا رقابتی جشنواره حضور دارد، یکی از مدعیان جدی کسب نخل طلای امسال است.

در مراسم فرش قرمز و اکران نخست قهرمان، علاوه بر اصغر فرهادی تعدادی از بازیگران و عوامل فیلم از جمله دخترش سارینا و امیر جدیدی حضور داشتند.

هنگام ورود آنها به تالار اصلی جشنواره، به درخواست اصغر فرهادی، تصنیف «مرغ سحر» با صدای محمدرضا شجریان استاد فقید موسیقی ایران در محوطه پخش شد.

نمایش فیلم با تشویق تماشاگران همراه شد، و اکثر منتقدان هنری از فیلم «قهرمان» به عنوان یک اثر اجتماعی بحث‌انگیز، و کاملترین فیلم‌ اصغر فرهادی یاد کردند، و این سینماگر ایرانی را ستودند.

اصغر فرهادی و تعدادی از بازیگران و عوامل فیلم
اصغر فرهادی و تعدادی از بازیگران و عوامل فیلم

قهرمان، چهارمین ساخته اصغر فرهادی است که بعد از «گذشته»، «فروشنده»، و «همه می‌دانند»، برای نخستین بار در جشنواره فیلم کن اکران می‌شود. آقای فرهادی از محبوبیت زیادی در این رویداد سینمایی برخوردار است.

برنیس بژو برای فیلم «گذشته» صاحب جایزه بهترین بازیگر زن جشنواره کن شد، و فیلم «فروشنده» نیز برنده جایزه بهترین فیلمنامه برای اصغر فرهادی، و جایزه بهترین بازیگر مرد این فستیوال برای شهاب حسینی شد.

فیلم «قهرمان» در شیراز فیلمبرداری شده است، و پس از فیلم «همه می‌دانند» در اسپانیا، بازگشت اصغر فرهادی به سینمای ایرانی محسوب می‌شود.

داستان فیلم درباره مردی به نام «رحیم» با بازی امیر جدیدی است که به دلیل عدم پرداخت بدهی خود، زندانی است. او برای مرخصی از زندان خارج می‌شود و همراه با زنی که دوستش دارد، نقشه‌ای را طراحی می‌کنند تا بدهی طلبکار را بپردازند، ولی درگیر ماجراهایی می‌شوند که برنامه آنها را تغییر می‌دهد، و رحیم به قهرمان داستان تبدیل می‌شود.

اصغر فرهادی
اصغر فرهادی

به نوشته نشریه ورایتی، اصغر فرهادی در این اثر نیز به داستان‌گویی معماگونه و غیرقابل پیش‌بینی خود وفادار است، و برخی مسائل و مشکلات جامعه پیچیده امروز ایران را به تصویر می‌کشد.

یکی از محورهای اصلی فیلم، نقش مهم شبکه‌های اجتماعی در زندگی شخصیت‌های فیلم‌ است، که نه تنها در کشوری مانند ایران که رسانه‌ها توسط حکومتی سرکوبگر کنترل می‌شوند، بلکه در سایر نقاط جهان نیز فراگیر شده اند، و تأثیرات مثبت و منفی متفاوتی دارند.

اصغر فرهادی درباره ایده اولیه فیلم به نشریه ورایتی می‌گوید: «هرازگاهی در اخبار ایران، درباره افراد طبقه متوسطی می‌شنوید که در زندگی روزانه خود کارهای نیک یا نوع‌دوستانه انجام می‌دهند، و این رفتارها باعث می‌شود تا چند روزی در جامعه مورد توجه قرار بگیرند، و سپس فراموش شوند. داستان ظهور و سقوط این افراد باعث علاقه من به چنین داستانی شد.»

این سینماگر ایرانی درباره نقش شبکه‌های اجتماعی در فیلم می‌گوید: «وقتی نوشتن داستان را شروع کردم، آگاهی زیادی درباره شبکه‌های اجتماعی نداشتم. با توسعه بیشتر این جنبه، دریافتم که این یک پدیده فراگیر در جهان است، یک‌ ابزار قدرتمند ارتباطی در جامعه که هیچ حد و مرزی ندارد، در ایران و همه جای جهان اینچنین است.»

اصغر فرهادی و تعدادی از بازیگران و عوامل فیلم
اصغر فرهادی و تعدادی از بازیگران و عوامل فیلم

اصغر فرهادی در ادامه می‌افزاید: «تفاوت این جریان در ایران، این‌ است که چون در جامعه میان گروه‌ها، عقاید، و ایدئولوژی‌های مختلف تنش وجود دارد، شبکه‌های اجتماعی به ابزاری در دست گروههایی از مردم برای رویارویی با دیگران تبدیل می‌شود، و این موضوع نقش مهمی در توسعه داستان فیلم دارد.»

شرکت فیلمسازی اصغر فرهادی، همراه با شرکت فرانسوی «ممنتو» تهیه کننده فیلم هستند، و برنامه‌های مفصلی را برای اکران جهانی قهرمان تدارک دیده‌اند.

این فیلم علاوه بر فرانسه، در بیش از سی کشور جهان از جمله آمریکا و کانادا اکران می‌شود.

حق پخش فیلم در آمریکای شمالی را شبکه اینترنتی آمازون «پرایم» خریده است، و این اثر را پس از اکران سینمایی، به صورت اختصاصی در دسترس کاربران خود قرار می‌دهد.

XS
SM
MD
LG