عده ای از هزارههای افغانستانی مقیم آمریکا، روز شبنه ۱۵ خرداد، در بخش های مختلف این کشور، دست به گردهماییهای اعتراض آمیز علیه آنچه که آنها «نسل کشی هزارهها در افغانستان» می خوانند، زدند.
مهدی مهرآئین از بخش فارسی صدای آمریکا، گزارش میدهد که معترضان در بیانیهای از مجامع بین المللی به خصوص سازمان ملل متحد خواستند تا آنچه را که آنها از آن به عنوان «نسل کشی هزارهها در افغانستان» یاد می کنند، به رسمیت به شناسند.
گردهماییهای اعتراض آمیز هزارههای مقیم آمریکا از جمله در شهر واشنگتن دیسی، پایتخت آمریکا برگزار شد.
در همین حال، عدهای از کنشگران مدنی بامیان، استانی در مرکز افغانستان نیز در مقابل دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد، دست به تجمعی اعتراض آمیز علیه «کشتار سیستماتیک هزارهها» زدند.
اخیرا موج حملات گسترده در غرب کابل که عمدتا هزاره و شیعه نشین است، این گمان را که هدف این حملات هزارهها هستند، تقویت کرده است. آنها همچنین دولت افغانستان را به سهل انگاری در تامین امنیت هزارهها متهم میکنند.
هزارهها عمدتا شیعه مذهب هستند و بیشتر در پایتخت و مناطق مرکزی و شمالی افغانستان زندگی می کنند. آنها مدعی اند که حدود یک و نیم قرن پیش، بخش عمدهای از جمعیت هزارهها از سوی پادشاه وقت افغانستان، امیر عبدالرحمان خان، قتل عام شدند.
بسیاری از هزارهها از بازگشت دوباره طالبان به هرم قدرت در افغانستان، پس از خروج نیروهای آمریکایی، و پیامدهای آن به شدت نگراناند.
طالبان در پائیز سال ۱۹۹۸ به دنبال تصرف شهرهای مزارشریف و بامیان، دست به کشتار وسیعی زد که قربانیان بیشتر از قوم هزاره بودند.