لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۰۷

صفحه آخر ۳۰ ژوئن ۲۰۱۷: افشای حمله سایبری ایران به ترکیه؛ سعید طوسی شکایت می کند


صفحه آخر ۳۰ ژوئن ۲۰۱۷: افشای حمله سایبری ایران به ترکیه؛ ادامه حاشیه پرونده سعید طوسی
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:53:30 0:00

برنامه صفحه آخر نهم تیرماه خرداد ۱۳۹۶ خورشیدی و شانزدهم ژوئن ۲۰۱۷ میلادی به سه موضوع متفاوت می‌پردازد: نخست – پیامد عملیات تروریستی در تهران و موشک پرانی به دیرالزور سوریه؛ دوم – رفتار حکومت با سعید طوسی؛ سوم – برخورد مقامات با سپرده گذاران و سهامداران مؤسسه‌های معلق مالی.

در ابتدا تقدیمی این هفته به انبوه جوانان دستفروش کشور. اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور روز پنچجشنبه هشتم تیرماه در جلسه شورای اداری گیلان گفت: "نرخ بیکاری نیروهای تحصیلکرده کشور بیش از ۲۵ درصد است". یعنی از هر ۴ تحصیلکرده مملکت دست کم، یک نفر بیکار است. این تحصیلکرده‌ها چطور زندگی‌شان را تأمین می‌کنند؟

*

و اما در برنامه هفته گذشته درباره عملیات تروریستی در تهران، چند فیلم پخش، و چند سؤال مطرح شد.سؤال‌هایی که هنوز پاسخ نگرفته عبارتند از:

تروریست‌هایی که در پوشش مراجعه به نمایندگان، وارد مجلس شدند، چطور توانستند چند قبضه مسلسل خودکار با خود به داخل مجلس ببرند؟ یکی از زخمی‌هایی که در بیمارستان بستری بود به وزیر بهداشت می‌گفت از درِ مراجعات مردمی وارد شده بود، و حتی اجازه نداره بودند یک خودکار با خود ببرد.

سؤآل دیگر این که آن خانم مانتو فیروزه‌ای که از عملیات تروریست‌ها در مجلس فیلم می‌گرفت، کجاست؟

آقای بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، خبر دادند که زنی در مرقد امام دستگیر شده، این خانم کجاست؟ چرا هیچکس چیزی نمی‌گوید؟ داستان به فراموشی سپرده شد؟!

سؤال سوم: چه توضیحی دارید برای این که چرا تروریست‌های داعش، به روال معمول جنایت‌هایشان، خودشون را در صحن مجلس یا همان حوالی منفجر نکردند، و به جای آن به طبقه چهارم رفتند؟!

بخشی از برنامه صفحه آخر/ چند سوال درباره حمله تروریستهای داعش؛ مردم شک دارند
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:07:46 0:00

روح الله زم، روزنامه نگار، از ناکجاآبادی در خارج از ایران میهمان این برنامه صفحه آخر بود. وی در ادامه برنامه هفته گذشته درباره اطلاعاتی که محمدحسین تاجیک از برنامه‌های پنهان جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور داشت، گفت: " آقای تاجیک معتقد بود عملیاتی که داعش انجام می‌دهد، با حمایت سایبری ایران انجام می‌شود. و به همین دلیل رسانه‌های داخلی ایران به او حمله کردند که همه رویدادهای خارجی را به نحوی به جمهوری اسلامی وصل می‌کند. اما برای اثبات این که این گفته‌ها مستند است، یک سند طبقه بندی شده و بسیار مهم از حمله سایبری ایران به برق ترکیه و تخریب زیرساخت‌های ترکیه از طریق دادن اطلاعات به داعش را در اختیار آمدنیوز قرار داده‌ام. این سند نشان می‌دهد که ایران برای حمله به دیگر کشورها چطور به داعش کمک می‌کند."

بخشی از برنامه صفحه آخر/ اسناد روح الله زم از نقش سپاه پاسداران در حمله سایبری به ترکیه
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:02:57 0:00

از آقای زم سؤآل شد که عملیات تروریستی تهران، در فضای سیاسی ایران چه پیامدهایی داشته؟ وی در پاسخ گفت: "از روزی که حادثه تروریستی تهران اتفاق افتاد تا ده روز بعد که حمله موشکی سپاه به سوریه انجام شد، ایران بهره برداری‌های زیادی از این جریان کرد. در دسترس‌ترین هدف، خوراک تبلیغاتی برای روز قدس، و پس از آن، بازسازی چهره داخلی سپاه بود، که در سه انتخابات اخیر، از چهره حکومتی و غیرمردمی حمایت کردند – قالیباف و رئیسی – و بارها عملیات ضدمردمی در خیابان‌ها انجام داده بودند. سوم – تلاش برای بازسازی چهره خارجی نظام بود، که با سفر دونالد ترامپ در روز اعلام نتیجه رأی گیری انتخابات ریاست جمهوری ایران به کشورهای حوزه خلیج فارس، و تشکیل ناتوی عربی، ایران تلاش داشت نشان دهد خود، قربانی داعش است. هدف دیگر، تلاش برای بازسازی چهره رهبر – به عنوان رهبر شجاع و حافظ منافع ملت ایران – بود."

روح الله زم می‌افزاید "ایران نیاز به حضور عریان در عرصه جنگ داخلی سوریه داشت. در این چند سال، تنها می‌گفتند سوریه و عراق از ما درخواست کمک کرده‌اند و ما در آن کشورها حضور مستشاری داریم. البته نیروهای ایران در نقاطی از سوریه مستقر بودند که داعش حضور نداشت و فقط مدافعان اسد فعال بودند. اما با برملا شدن دست ایران از سویی و حمایت و اتحاد آمریکا با کشورهای عرب منطقه در سوریه از سوی دیگر، ایران هم دلیلی برای حضور آشکار لازم داشت؛ که از طریق حمله داعش به مجلس، آن را توجیه کرد. دیگر این که رژیم ایران از حمله داعش برای رسیدن به تفاهم ملی بین اصلاح طلبان با اصولگرایان بهره برداری کرد. و بهره برداری نهایی، تقویت گفتمان سازی انقلابی در برابر صلح با غرب و آشتی با دنیا، که مبلغ آن روحانی است."

به گفته آقای زم، "یکی از پیامدهای این حمله، تشدید فشارهای امنیتی در کشور بود. فشار روی سنیان بیشتر شده و حکم اعدام عده زیادی از اهل سنت در استان های کردستان، هرمزگان، بلوچستان و غیره صادر شده است. همچنین با انتساب دست داشتن بعضی از نمایندگان غیرخودیِ مجلس در حمله تروریستی، می‌خواهند آنها را هم از صحنه خارج کنند."

یکی از پیامدهای عملیات تروریستی در تهران، فشار روی اهل تسنن و امنیتی تر شدن فضا در استان‌ها و شهرهایی است که بیشتر جمعتشان سنی‌اند مثل کردستان و بلوچستان و بخش‌هایی از خوزستان و چند استان دیگر. الان دیگر همه مخالفان را به اسم ارتباط با داعش می‌گیرند. همین عید فطر امسال، فقط ۳۳ نفر را در اهواز بازداشت کردند. یکی از کارهایی که عیدفطر امسال به طور سازمان‌یافته انجام شد، جلوگیری از برگزاری نماز عید فطر اهل سنت، برای نمونه در رباط کریم، بود که نیروی انتظامی و نیروهای اطلاعاتی نگذاشتند اهل سنت برای نماز جمع شوند.

آقای زم در پاسخ به این سؤآل که آیا حمله موشکی به سوریه در مجموع به نفع ایران تمام شد یا به ضررش؟ می‌گوید "در داخل بسیار به نفع ایران شد. اما در بعد خارجی، پوست خربزه‌ای بود زیر پای نظام و رهبری. چون در عمل متوجه شدند که توان موشکی سپاه، آن قدرها که فکر می کردند نیست.

*

در بخش بعدی برنامه می‌پردازیم به این که سعید طوسی متهم است یا شاکی؟ تا به حال، این پرونده یک زندانی گرفته، البته نه خودِ سعید طوسی، بلکه کسی که سعید طوسی ازش شکایت کرده! واقعا وهنِ انسان در این حد را در کجای جهان، در کدام سیستم حکومتی می‌شود دید؟

سال ۹۲ وقتی شاکیان از قوه قضائیه ناامید و مستأصل شدند، دوباره سراغ بیت رهبر رفتند (قبلا یک بار سال ۹۰ رفته بودند و ناامید شدند و بعد رفتند سراغ قوه قضائیه. این بار هم وقتی از قوه قضائیه ناامید می‌شوند، برمی‌گردند سراغ بیت رهبر. رئیس وقتِ بازرسی بیت، آقای ناطق نوری بود.

علی اکبر ناطق نوری که همین اردیبهشت ۹۶ از این سِمَت، استعفا داد – یا برکنار شد. به هرحال، طبق این گزارش روشن، رهبر معظم، در رفع ادامه ستمی که بر این بچه‌ها شده سدِ اصلی است. سعید طوسی، از قاریان مشهد بوده که به تهران منتقل می‌شود، و خامنه‌ای خانه‌ای به او هبه می‌کند در خیابان فاطمی تهران، کوچه وحید، و زیر عبای خود حمایتش می‌کند.

اما در ادامه بحث شکایت سپرده گذاران از مؤسسات مالی، گرچه بعد از عملیات تروریستی تهران مردم دیگر نتوانستند جلوی مجلس تجمع کنند – و اصولا در روزهای اول، تجمع هر روزه مردم ممکن نبود – اما از شبهای احیای ماه رمضان بار دیگر همان پارچه نوشته‌ها را برداشتند بردند و شب‌های احیا تا سحر جلو مؤسسه های مالی بست نشستند. بعد از ماه رمضان، اعتراض‌های علنی و خیابانی، دوباره شروع شد: "تعدادی از سپرده گذاران موسسه کاسپین روز چهارشنبه در مقابل خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) در تهران، تجمع کردند و خواهان انعکاس خواست‌هایشان از طریق این رسانه به گوش مسئولان شدند. به گفته نماینده تجمع کنندگان، مردم در این مدت با استعلام‌هایی که از بانک مرکزی گرفتند، در این موسسه سپرده گذاری کردند و بانک مرکزی هم اعلام کرد در موسسه‌های سرمایه گذاری کنید که ما اسمشان را در سایت منتشر کردیم . وی همچنین گفت که دیروز پیامک داده‌اند و منابع سپرده‌شان را کمتر از نصف اعلام کرده اند."

خبر تجمع مالباختگان در برابر بانک ملی، دروازه دولت تهران در رسانه‌ها نکاس یافت: "مالباختگان در تهران، امروز چهارشنبه هفتم تیرماه ۹۶ از صبح در خیابان دروازه دولت تجمع کردند. آنان سپس به سمت میدان فردوسی و چهارراه استانبول شروع به راهپیمایی کردند."

یکی از سهامداران پدیده شاندیز در مشهد می‌گوید سهامدارها و سپرده گذاران اجازه نظارت بر عملکرد مؤسسات مالی را ندارند. نظارت سپرده گذاران بسیارمهم است ولی در این وضعیت، دولت آجازه آن را نمی‌دهد. دولت اگر واقعا قصد مبارزه با فساد را دارد، چرا در هیچکدام از جریان‌های کار مؤسسه‌های مالیِ مثلا ورشکسته، اجازه عضویت سپرده گذاران در هیأت مدیره این مؤسسات را نمی‌دهد؟ نه فقط پدیده، وضع در همه مؤسسات چنین است. مشکل ثامن الحجج هم همین است. چرا نمی‌گذارند مردمنماینده‌هاشان ا خودشان سریع با رأی مخفی انتخاب کنند، نمایندگان هیأت مدیره تشکیل دهند و حسابرسی کنند، با بانک مرکزی طرف شوند، مذاکره کنند، و گزارش روشنی به بقیه سپرده گذاران بدهند؟ چرا نمی‌گذارند؟ چون در آن صورت مجبور می‌شوند "در شهر هر آن که هست، گیرند".

یک مثال در این باره که چطور و چرا مردم مطلع نمی‌شوند که دزد کسیت، و بنابراین دزدها به کارشان ادامه می‌دهند: روحانی درباره بابک زنجانی گفت "نه این که نفت خام دادند دست آدمی که ببرد بفروشد؛ [علاوه بر آن] حتی پول نقد هم به او دادند تا ببرد و بدهی ما را در جاهای مختلف بپردازد. چه کسی توانست این فضا را به وجود بیاورد که او بتواند این همه اموال ر در اختیار بگیرد؟ خواست مردم این نیست که این آدم اعدام شود یا نه."

راه‌های تماس با برنامه صفحه آخر:

شماره تلفن گرفتن پیام فقط برای پخش در برنامه تقدیمی: ۵۹۸۲ ۳۸۲ ۲۰۲ ۰۰۱

ایمیل برای ارسال فیلم و ویدئو: lastpage@voanews.com

نشانی فیسبوک برنامه: Voalastpage

تلگرام بخش فارسی صدای آمریکا: sendVOA@

* نظرات مهمانان محترم برنامه الزاما نظر صدای آمریکا نیست.

XS
SM
MD
LG