حدود ۵۰ قانونگذار آمریکایی با حضور در نشست امنیتی مونیخ، بر حمایت هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه از کمکهای ایالات متحده به اوکراین تاکید کردند.
این یکی از بزرگترین هیئتهای ایالات متحده در کنفرانس امنیتی مونیخ از اولین سال برگزاری آن در سال ۱۹۶۳ محسوب میشود.
به گزارش رویترز، لشکرکشی پوتین به اوکراین نه تنها اتحاد ناتو و اتحادیه اروپا بلکه همچنین توانایی دو حزب جمهوریخواه و دموکرات برای کنارگذاشتن اختلافات سیاسیشان را به بوته آزمایش گذاشته است.
میچ مککانل، رهبر اقلیت جمهوریخواه در مجلس سنا، پس از دیدار با سیاستمداران محافظهکار آلمان به خبرگزاری رویترز گفت: «ما اینجا هستیم تا پیام روشنی به این کنفرانس و سراسر جهان بفرستیم: ایالات متحده بر یک اساس دوحزبی کاملا حامی تلاشها برای کمک به اوکراین است.»
از دیگر قانونگذاران برجسته آمریکایی حاضر در کنفرانس مونیخ میتوان به چاک شومر رهبر اکثریت دموکرات در مجلس سنا، نانسی پلوسی رئیس پیشین مجلس نمایندگان، روسای جمهوریخواه کمیتههای روابط خارجی و اطلاعات در مجلس نمایندگان و همچنین همتایان آنها در مجلس سنا اشاره کرد.
تسلط جمهوریخواهان بر مجلس نمایندگان پس از انتخابات سال گذشته میلادی، پرسشهایی را درباره آینده کمکهای حیاتی ایالات متحده به اوکراین برای مقابله با لشکرکشی پوتین به وجود آورد.
کوین مککارتی، رئیس مجلس نمایندگان، اعلام کرده است آمریکا «چک سفید» به اوکراین نمیدهد و برخی جمهوریخواهان معتقدند آمریکا برای رسیدگی به دیگر مشکلات فوری به منابع نیاز دارد.
جاش هاولی، سناتور جمهوریخواه، روز پنجشنبه خواهان توقف کمک نظامی ایالات متحده به اوکراین تا زمان افزایش کمکهای اروپاییان به کییف شد. به گفته او، تحویل سلاح به اوکراین توانایی ایالات متحده برای بازداشتن چین از تهاجم به تایوان را تضعیف میکند.
اما لیندزی گراهام، سناتور جمهوریخواه و از مدافعان کمک به اوکراین، در کنفرانس امنیتی مونیخ هشدار داد در صورت ناکامی ایالات متحده و اروپا از ارائه کمک کافی به اوکراین، چین برای اشغال تایوان تشویق خواهد شد.
ایالات متحده با ارائه ۳۰ میلیارد دلار کمک به اوکراین از جمله توپخانههای دوربرد، سامانههای پدافند هوایی، و خودروهای زرهی پیشرفته، بزرگترین تامینکننده کمکهای نظامی به این کشور است.