در ایران و در آستانه فرا رسیدن روز جهانی کارگر گزارش هایی از افزایش اعتراضات کارگری منتشر شده است.کارگران از جمله به تعطیلی کارخانهها و پرداخت نشدن حقوق معترض هستند.
خبرگزاری ایلنا ، روز سه شنبه یکم اردیبهشت از ادامه اعتراضات صنفی کارگران پیمانکار شرکت جهان پارس در فازهای ۲۰ و ۲۱ منطقه ویژه عسلویه خبر داده است.
طبق این گزارش دستکم ۳۰۰ نفر ازکارگران منطقه ویژه عسلویه با اجتماع در کمپهای محل اقامت خود خواستار دریافت حقوق معوقه و تسویه حساب شدهاند.
این اعتراضات در پی آن صورت میگیرد که قرارداد همکاری شرکت جهان پارس در پروژه عسلویه اواخر اسفندماه سال گذشته ملغی اعلام شد و این شرکت نتوانسته است حقوق سه ماه کارگران خود را بپردازد.
همزمان، نزدیک به ۳۲۰ کارگر کارخانه سیمان کارون در مسجد سلیمان روز سه شنبه در اعتراض به تعویق حقوق و به روز نشدن طرح طبقهبندی مشاغل در محوطه این کارخانه تجمع کردند.
در روزهای اخیر، کارخانههای نورد گرم سمنان ، «ورد سن» گلستان، لوله و نورد صفای اهواز و پارس قو نیز شاهد اعتراضات صنفی کارگران بوده است.
چندی پیش کمال الدین پیرموذن، عضو کمیسیون صنایع مجلس ایران گفته بود که ۵۰ درصد کارخانههای ایران تعطیل شدهاند و ۵۰ درصد باقی مانده نیز نیمه فعال هستند یا بازده منفی دارند.
احمد علوی، اقتصاددان در استکهلم سوئد به بخش فارسی صدای آمریکا گفت: علاوه بر تورم، اقتصاد ایران شاهد رکودی است که باعث کاهش قدرت خرید مردم شده و کارخانهها نمیتوانند محصولات خود را بفروشند. این موضوع باعث وجود یک عدم تعادل در اقتصاد ایران شده است.
به گفته احمد علوی، خصوصی سازی کارخانههای کوچک میتواند بخشی از مشکلات را حل کند اما همچنان دولت در بخش خدمات عمومی باید ایفای نقش کند.
اعتراضا ت صنفی کارگران در ایران در حالی برگزار میشود که حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران پیش از پیروزی در انتخابات وعده داده بود وضعیت تولید در کارخانههای ایران را بهبود خواهد بخشید.
اعتراض های کارگری در ایران از جمله به دلیل تعطیلی کارخانهها، اخراج کارگران، پرداخت نشدن حقوق و مزایا ، عدم اجازه تشکیل تشکلهای صنفی مستقل، عدم افزایش دستمزدها با توجه به نرخ تورم، خصوصیسازی، شرایط محیط کار و تفاوت میان کارگران قراردادی با کارگران رسمی صورت میگیرند.