لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۵۹

روسیه در مورد استقرار موشک‌های آمریکا به کشورهای اروپایی هشدار داد


دمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین
دمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین

دمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین، روز شنبه ۲۳ تیر هشدار داد اگر کشورهای اروپایی استقرار موشک‌های دوربرد آمریکا در خاک خود را بپذیرند، خود را در معرض خطر قرار خواهند داد.

او در پاسخ به پرسشی درباره احتمال استقرار موشک‌های مافوق صوت آمریکا در خاک اروپا گفت: «ما پتانسیل کافی برای بازداشتن این موشک‌ها را داریم»‌ و تهدید کرد که «پایتخت‌های این کشورهای قربانیان احتمالی هستند.»

سخنگوی کاخ کرملین افزود: «در سراسر دوره جنگ سرد، موشک‌های آمریکایی مستقر در اروپا به سوی روسیه و موشک‌های روسیه کشورهای اروپایی را هدف گرفته بودند و بدین‌ترتیب، اروپا قربانی اصلی هرگونه درگیری احتمالی بود.»

این مقام روس در ادامه ادعا کرد اروپا در حال از هم پاشیدن است و «تاریخ خود را تکرار می‌کند.»

در پی ادامه تهاجم روسیه در اوکراین، آمریکا برای نخستین بار پس از جنگ سرد، قصد دارد موشک‌های دوربرد خود را در خاک آلمان مستقر کند. این اقدام، جدال دیپلماتیک تازه‌ای میان واشنگتن و مسکو را رقم زده و نگرانی‌هایی از آغاز یک مسابقه تسلیحاتی جدید را به وجود آورده است.

اعلام برنامه آمریکا برای استقرار موشک‌های دوربرد در آلمان از سال ۲۰۲۶، با واکنش تند مسکو روبرو شده است.

این تصمیم در حالی اتخاذ شده که پیمان نیروهای هسته‌ای میان‌برد میان واشنگتن و مسکو در سال ۲۰۱۹ از میان رفته است.

اما اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، این تصمیم را همسو با استراتژی امنیتی دولت خود دانسته است.

آقای شولتس می‌گوید این تصمیم مدت‌ها در دست بررسی بوده است و برای کسانی که با سیاست‌های امنیتی و صلح آشنایی دارند، تعجب‌آور نیست.

در مقابل، سرگی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه، نیز ناتو را به تشدید تنش‌ها متهم کرده و این اقدام را «حلقه‌ای دیگر در زنجیره تشدید» نامیده است.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری آمریکا، این موشک‌ها را دارای قابلیت دفاعی دانسته و گفته است تهدیدات روسیه، مانع از حفظ اتحاد ناتو نخواهد شد.

او تأکید کرد این اقدام در راستای تقویت توان دفاعی ناتو انجام شده و واکنش‌ روسیه تأثیری بر تصمیمات آمریکا نخواهد داشت.

در همین حال، بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان، خواستار افزایش بودجه دفاعی کشورش شده و بر نیاز به برنامه‌ای بلندمدت برای سرمایه‌گذاری در سامانه‌های دفاعی مناسب تأکید کرده است.

برخی از سیاستمداران آلمانی معتقدند این تصمیم امنیت کشور را افزایش نمی‌دهد و خطر تبدیل شدن آلمان به میدان جنگ را افزایش خواهد داد.

توافق استقرار موشک‌های کروز با مخالفت شدید بسیاری از سیاستمداران در آلمان روبرو شده است و برخی از اعضای دولت ائتلافی اولاف شولتس خواستار شفافیت بیشتر در این زمینه شده‌اند.

منتقدان استدلال می‌کنند این اقدام، عقب‌گردی بزرگ در تلاش برای کاهش زرادخانه‌های هسته‌ای جهان است.

بر اساس معاهده نیروهای هسته‌ای میان‌برد میان مسکو و واشنگتن در سال ۱۹۸۷، موشک‌های زمینی با برد بیش از ۵۰۰ کیلومتر تا سال ۲۰۱۹ ممنوع بودند.

XS
SM
MD
LG