لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۷ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۵۰

بازداشت هشت فرد مرتبط با اطلاعات ایران؛ طرح ترور تاجر اسرائیلی در استانبول ناکام ماند


پرچم ترکیه بر فراز سفارت ترکیه در مجاورت پرچم اسرائیل در تل آویو. آرشیو، ۲۶ ژوئن ۲۰۱۶
پرچم ترکیه بر فراز سفارت ترکیه در مجاورت پرچم اسرائیل در تل آویو. آرشیو، ۲۶ ژوئن ۲۰۱۶

سازمان اطلاعات و امنیت ترکیه ، میت، هشت تن را به اتهام تشکیل شبکه برای اجرای عملیات ترور یک تاجر دوتابعیتی اسرائیلی ترکیه‌ای دستگیر کرد.

به گزارش وب‌سایت هابرلر ترکیه در روز جمعه ۲۲ بهمن، عملیات شناسایی و بازداشت این افراد از ماه‌ها پیش با همکاری میت و موساد سازمان‌های اطلاعات و امنیت ترکیه و اسرائیل انجام شد.

این گروه هشت نفره متهم شده‌اند که قصد داشتند یائیر گلر، تاجر ۷۵ ساله اسرائیلی که شهروندی ترکیه را نیز دارد و در زمینه صنایع دفاعی شهرتی جهانی دارد، در انتقام کشتن محسن فخری‌زاده ترور کنند.

همچنین گفته می‌شود هدف از این عملیات، تخریب روابط ترکیه و اسرائیل بوده که پس از ۱۳ سال از سر گرفته شده است.

روزنامه صباح ترکیه نوشته است این شبکه جاسوسی آقای گلر را تحت نظر داشت و در دفتر مرکزی شرکت او و همچنین در خانه‌اش در استانبول دوربین کار گذاشته بود و از او هر جا که می‌رفت عکس می‌گرفت.

بنا بر گزارش صباح، طاهره مامکندی و صالح مشتاق بیغوز از جمله افراد بازداشت شده این شبکه هستند که از طریق خط‌های موبایل ایرانی با هم در تماس بودند.

همچنین شامگاه پنج‌شنبه ۲۱ بهمن، روزنامه گرچک در ترکیه نوشت تیم آدم‌ربایی که قصد داشت دو فرد به نام‌های «شاه نم ایرانی» و «شهنام گلشنی» را در ترکیه برباید و به ایران انتقال دهد، هشت ماه پیش یک مخالف جمهوری اسلامی را از دنیزلی در غرب این کشور ربود و به مقامات ایران تحویل داد.

میت، سازمان امنیت ترکیه اعلام کرده است که ۱۱ تن، از جمله داوود ییلماز، دادستان شاغل در دادگاه آنادولو استانبول، چند افسر و یک سرهنگ بازنشسته و همچنین صاحب یک شرکت تجاری در زمینه صنایع دفاعی، به اتهام «جاسوسی» و همکاری با وزارت اطلاعات ایران برای طراحی آدم‌ربایی مخالفان جمهوری اسلامی در ترکیه، بازداشت شده‌اند.

بنا بر این گزارش، یک مأمور به نام علی قهرمان حاجی‌آباد برای اجرای این عملیات از سوی جمهوری اسلامی به استانبول اعزام شده بود که پس از برنامه‌ریزی به ایران برگشت.

همچنین مرتضی سلطان‌سنجری که در یک شرکت صنایع دفاعی به نام بای ساغلام در استانبول شاغل بود، یکی از افراد مهم این عملیات است. مالک این شرکت به نام اسحان ساغلام نیز که با دادستان ییلماز ارتباط نزدیک داشته، برای این عملیات آدم‌ربایی افراد را جذب و گزینش می‌کرد.

ربودن فعالان خارج از کشور و انتقال آنها به ایران از اقدامات جمهوری اسلامی در سال‌های اخیر است. روح‌الله زم، مدیر کانال تلگرامی «آمدنیوز»، مهرماه سال ۹۸ با برنامه‌ریزی نهادهای امنیتی از فرانسه به عراق کشانده شد و پس از ربوده‌شدن توسط ماموران جمهوری اسلامی به ایران انتقاد داده شد و پس از مدتی اعدام شد.

حبیب اسیود ۴۸ ساله که تابعیت سوئد را دارد، مهرماه سال ۱۳۹۹ در جریان سفری به ترکیه توسط ماموران امنیتی جمهوری اسلامی ربوده و به ایران منتقل شد.

جمشید شارمهد، مسئول گروه «تندر» از گروه‌های مخالف جمهوری اسلامی، نیز یکی دیگر از افرادی است که توسط ماموران امنیتی جمهوری اسلامی از دبی ربوده و به ایران منتقل شد.

XS
SM
MD
LG