وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به بیانیه وزیران خارجه شورای همکاری خلیج فارس مبنی بر درخواست حضور در مذاکرات هستهای با ایران و نشستهای مرتبط با آن، اعلام کرد که این کشورها را «در جایگاه اظهارنظر» در این باره نمیداند.
سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، روز پنجشنبه ۱۲ خرداد با بیان این که طرح چنین درخواستهایی نشان از «عمق بیتوجهی این شورا به بدیهیاتی است که نتیجهای جز بیاعتباری روزافزون برای آن ندارد»، این بیانیه را در راستای تلاش جهت «خنثی کردن تحرکات دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران» توصیف کرد.
خطیبزاده شورای همکاری خلیج فارس را «بزرگترین زرادخانه سلاحهای آمریکایی و غربی در جهان» خواند و تأکید کرد که این شورا در «جایگاهی» نیست که درباره برنامه موشکی و امور مربوط به «سیاستهای نظامی جمهوری اسلامی» اظهارنظر کند.
وزیران خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس روز چهارشنبه در بیانیهای با تأکید بر ضرورت رسیدگی به رفتار بیثباتکننده جمهوری اسلامی ایران و حمایت آن از تروریسم و شبهنظامیان منطقه از جمله «انصارالله یمن»، خواستار مقابله جدی با برنامه موشکی جمهوری اسلامی ایران و تهدیدهای دریانوردی آن، در هرگونه مذاکرات آتی با ایران شدند.
در این بیانیه همچنین بر خواسته مشارکت این شورا در مذاکرات هستهای با جمهوری اسلامی ایران تأکید شده است.
شورای همکاری خلیج فارس از کشورهای عربستان سعودی، کویت، بحرین، قطر، امارات، و عمان تشکیل شده است. این شورا در سال ۱۹۸۱ در ابوظبی با هدف مصون ماندن از پیامدهای انقلاب ۵۷ در ایران و جنگ ایران و عراق، پایهگذاری شد و تاکنون در عرصه سیاست خارجی، امنیتی و دفاعی و همچنین بازرگانی به همکاری با هم ادامه میدهند.
این شورا که کشورهای مراکش، اردن و یمن نیز خواهان عضویت در آن هستند، همچنین با ایالات متحده نزدیک است و شریک تجاری مهمی برای اتحادیه اروپا به شمار میآید.